Dobré dopoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Těžkou šichtu měli korfbalisté SK RG Prostějov v utkání 11. kola extraligy dospělých ČR 2019/20. Proti Znojmu si to však náročnější udělali i vlastní vinou, když dostávali laciné koše a spousta střel jim smolně vypadla z obroučky. Důležité bylo, že po vyrovnaném boji zvítězili 22:19 (9:8). A znovu tak upevnili své druhé místo v průběžné tabulce těsně za vedoucím Brnem.

Domácí od začátku vedli, hosté neustále dotahovali, občas i vyrovnali. Takový byl scénář vlastně celého střetnutí, které měli Hanáci zdánlivě pod kontrolou, ovšem pořád se jim nedařilo houževnatému soupeři odskočit na větší rozdíl. V prvním poločase přitom měli problémy s těsnou obranou Modrých Slonů, kteří na ně zvolili účinnou defenzivní taktiku. A opakovaně likvidovali menší manko (3:1 – 4:4, 7:5 – 8:8).
Stejně vypadal rovněž úvod druhé půle, neboť jihomoravský celek opět dorovnal náskok ergéčka (10:8 – 10:10). Od stavu 12:12 se však prostějovskému favoritovi konečně podařilo víc rozpohybovat útočnou činnost, košem propadlo víc pokusů v rychlém sledu zejména Tichého, ale i Galíčka, Šnajdra, Vyroubala či Lešanské. Po úniku na 17:13 navíc šel Šnajdr na penaltu, jenže neproměnil, což výběr YMCA okamžitě potrestal dvěma snadnými trefami.
Definitivní rozhodnutí přinesly až dva zásahy kapitána Galíčka za sebou (17:15 – 19:15) podpořené sérií úspěšných doskoků. A byť znojemská družina nepříjemně kousala až do úplného závěru, blíže než na rozdíl tří košů se už nedostala. Parta SK navzdory herně poněkud zabrzděnému výkonu uhájila vítězství 22:19, tím pádem zvýšila odstup před třetími Českými Budějovicemi na nadmíru slibných šest bodů!

Průběžná tabulka extraligy po 11. kole
1. Brno 7 0 2 216:166 14
2. Prostějov 6 0 2 191:149 12
3. Č. Budějovice 3 0 5 166:164 6
4. Znojmo 2 0 6 150:186 4
5. Náchod 2 0 5 121:179 4

HODNOCENÍ TRENÉRA
„Znojmo je chytré a zkušené družstvo hrajícího trenéra Jirky Podzemského, který na nás používá osvědčenou taktiku, abychom nemohli v klidu hrát ani střílet. Proto maximálně brzdili postavení doskoku, tím zpomalovali naše útoky a my jsme neměli takovou ofenzivní pohodu. Potom je potřeba hodně trpělivosti, navíc i snahy naopak hru zrychlovat volbou vhodných akcí včetně správného postavení jednotlivých hráčů a hráček. Dlouho jsme se spíš trápili, z bláta nás vytáhly dvě střídající holky Renča Havlová s Nikolou Ambrosovou. Prvně jmenovaná má pořád problémy s bolavou nohou, druhá vypomohla naskočením bez toho, že by s námi trénovala. S oběma na hřišti fungovala naše hra lépe a získali jsme aspoň trochu větší náskok. Akorát mě pak rozčílily dvě věci: jak jsme po několika úspěšných útocích za sebou začali zbytečně vymýšlet něco originálního nevyzkoušeného, taky že jsme dostali několik hloupých košů hned po střídání stran vinou neobsazení protihráček. Tohle by se nemělo stávat, proto jsem trochu naštvaný. Dva získané body za vítězství samozřejmě beru, ale měli jsme vyhrát větším rozdílem a utkání končit v pohodě s jasným náskokem. Možná jsem moc náročný, přesto však vyžaduju pro každý zápas ještě vyšší koncentraci i celkovou herní kvalitu.“
David Konečný, hlavní kouč korfbalistů SK RG Prostějov

POHLED HRÁČE
„Očekával jsem těžký zápas, protože minule jsme se Znojmem na jeho hřišti prohráli. Doma jsme si věřili, že je porazíme, ale bylo to náročné, nic lehkého. V sestavě mají jednoho hodně vysokého kluka, tím pádem na jeho straně vždy dobrý doskok. Těsně nás bránili a navíc se docela trefovali, zatímco my dlouho moc ne. Nedařilo se nám dát nějakou delší šňůru košů, maximálně dva za sebou. A soupeř pokaždé hned odpověděl, pořád snižoval nebo vyrovnával náš menší náskok. Prostě se nám nepovedlo víc trhnout, proto bylo utkání až do závěru dost vyrovnané. Ale nakonec máme vítězství i dva body, což je podstatné.“
Jan Tichý, korfbalista SK RG Prostějov

Extraliga dospělých ČR 2019/20 – 11. kolo
SK RG Prostějov – YMCA Modří Sloni Znojmo 22:19 (9:8)
Rozhodčí: Milichovský a Kolářová. Diváci: 50.
Sestava a koše Prostějova: Galíček 5, Tichý 7, Lešanská 2, Štefáková, Vyroubal 3, Šnajdr 4, N. Lorencová, Křížková – Havlová 1, Ambrosová, Lužný. Trenéři: David Konečný a Martin Uherka.
Nejvíc košů Znojma: Podzemský 6, Toufar a Žák 3.






IR

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...