Dobrý podvečer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Výborný vstup do letošní sezóny se korfbalistům SK RG Prostějov zasekl. Po třech úvodních triumfech si během jediného víkendu extraligy dospělých ČR 2019/2020 připsali dvě porážky a ztratili výhodné postavení blízko úplného čela tabulky. Po Novém roce budou muset zase zabrat.

ZNOJMO – PROSTĚJOV 20:18 (10:5)
V 6. kole soutěže nastoupili Hanáci na palubovce Modrých Slonů bez kapitána Petra Galíčka, který byl v trestu za dvě žluté karty. A v pozměněné sestavě se jim od začátku vůbec nedařilo, především v útoku. Za celý první poločas nastříleli pouhých pět košů a postupně nabrali nepříjemnou ztrátu, jež o přestávce činila právě pět tref.
Navíc se hosté nijak nezlepšili ani po pauze, papírově slabší protivník stále udržoval výraznější vedení. Ve 40. minutě z padesáti to bylo dokonce 16:10 a zdálo se rozhodnuto. Od té chvíle tým ergéčka konečně přidal, zkvalitněním ofenzivy odstartoval stíhací jízdu. Bohužel přišla pozdě, ve zbytku střetnutí se podařilo jen snížit na 20:18. Nikoliv nepříznivý výsledek otočit.

PROSTĚJOV – BRNO 26:29 (12:13)
Kolektiv SK RG sice vyrukoval na největšího spolufavorita už v kompletním složení, přesto se mu však vstup do zápasu opět nepovedl. Na rychlý zásah Havlové z penalty Jihomoravané odpověděli šňůrou čtyř košů za sebou (1:0 – 1:4) a většinu zahajovací půle hájili odstup tří až čtyř tref (2:6, 4:8).
Prostějovskou partu znova trápilo zakončení, zvlášť když soupeř ve vyhecovaném boji bránil místy až za hranou obvyklé tvrdosti. Leč postupem času domácí přece jen nabírali vyšší útočné tempo, sérií tří úspěšných ran dotáhli na 7:8 a později vyrovnali z 8:11 na 12:12.
Po přestávce emocí na hřišti ještě přibylo i přičiněním přehnaně aktivního sudího Vody, který se obsadil do hlavní role a spornými verdikty přiléval olej do stále víc hořícího ohně. Konečného svěřenci se ale nenechali rozhodit, naopak skvělým náporem šli do slibného vedení 17:15.
Za tohoto stavu přišel klíčový okamžik v podobě nepotrestaného ošklivého faulu na Galíčka, což celou hanáckou družinu viditelně rozhodilo. Následného výpadku Brňané využili k obratu na 17:20, pět minut před koncem světelná tabule ukazovala již 19:23.
Závěr se pak změnil v atraktivní přestřelku plnou košů na obou stranách, nicméně na méně než dvě trefy se mančaft SK přiblížit nedokázal. Skoro nic totiž neubránil a na každý jeho přesný pokus reagoval sok oplacením stejnou mincí. Tím pádem soubor KK odvezl oba body, zatímco dlouho neporažení Prostějováci museli skousnout druhou prohru za sebou v krátkém sledu.
Statistiky z utkání a průběžnou tabulku najdete na straně 26
V dalších vydáních Večerníku přineseme rozhovor se Sašou Vyroubalem i velké interview s jeho spoluhráčkou Renatou Havlovou!


HODNOCENÍ TRENÉRA
David KONEČNÝ - trenér SK RG Prostějov
„V sobotním utkání na hřišti Znojma jsme určitě měli lépe bránit, což beru na sebe. V prvním poločase se navíc jedné naší čtverce vůbec nedařilo v útoku, dala jediný koš. Citelně jí totiž chyběl kapitán Peťa Galíček a jeho absence byla klíčovým faktorem celého zápasu. Po přestávce sice přišlo zlepšení, dotahovali jsme. A věřím, že kdyby se pokračovalo ještě několik minut navíc, tak bychom výsledek i otočili. Na kdyby se však nehraje, proto zbytečná porážka. Dneska proti Brnu to bylo pěkné střetnutí co do počtu nastřílených košů a musím ocenit oba týmy, jak do sebe herně šly na maximum. Řekl bych, že právě naše vzájemné souboje jsou letos ozdobou extraligy. A paráda, že tenhle vysílala televize. Jen škoda, že rozhodčí do něj ve druhé půli zbytečně vstoupil takovým způsobem, že zápas na nějakých deset minut úplně ztratil svůj předchozí náboj. My jsme především v této pasáži schytali většinu ze tří žlutých karet, v závěru navíc dostal Peťa Šnajdr i červenou. Kvůli tolika trestům jsem naštvaný, v šatně to budeme společně řešit a dojde i na tresty, neboť nás nedisciplinovanost zbytečně oslabuje. Celkově vyrovnané utkání jsme dokázali otočit ze 4:8 na 17:15, ale pak následovala ta utlumená pasáž, kterou lépe zvládlo Brno. Stejně jako koncovku, dohromady jsme strašně často inkasovali. Spousta těch košů šla přes holky, těm ale nepomáhali kluci bráněním asistenta. Z nepříjemných porážek se musíme zvednout a do nového kalendářního roku odstartovat proti Budějovicím zase vítězně.“

POHLED HRÁČE
„Ve Znojmě jsme vůbec nezačali dobře, v poločase prohrávali o pět košů a ještě deset minut před koncem o šest. Až potom jsme se víc trefovali a dotahovali, ale na záchranu výsledku už bylo pozdě. Doplatili jsme na špatnou střelbu, neproměňování šancí. Doma s Brnem šlo o dost tvrdý a vyhecovaný zápas, velkou roli hrály emoce. Znovu jsme měli špatný úvod, postupně se však zlepšovali a po přestávce dokázali nepříznivý průběh otočit. Bohužel v závěru tam byla z naší strany horší obrana, soupeře jsme nechali hrozně často skórovat. A proto přišla druhá porážka ve dvou dnech.“
Alexandr VYROUBAL, korfbalista SK RG Prostějov

KORFBAL
Extraliga dospělých ČR 2019/20 – 6. kolo
Modří Sloni YMCA Znojmo – SK RG Prostějov
20:18 (10:5)
Rozhodčí: Pazourek a Pospíšil. Diváci: 50.
Nejvíc košů Znojma: Mostbeková 5, Žák 4.
Sestava a koše Prostějova: Šnajdr 2, Štefák 2, Havlová 5, Křížková, Tichý 3, Vyroubal 2, Lešanská 3, N. Lorencová 1 – Lužný, Rieger, Buriánek, Ošťádal, Štefáková. Trenér: David Konečný.

KORFBAL
Extraliga dospělých ČR 2019/20 – 7. kolo
SK RG Prostějov – KK Brno
26:29 (12:13)
Rozhodčí: Voda a Minarčík. ČK: 48. Šnajdr. Diváci: 100.
Sestava a koše Prostějova: Galíček 5, Tichý 4, Havlová 4, Křížková 1, Vyroubal 6, Šnajdr 2, Lešanská 1, N. Lorencová 2 – Štefák 1, Lužný, Rieger, Štefáková. Trenér: David Konečný.
Nejvíc košů Brna: Faltýnková 7, Zieglerová 6, Bušík 5.

Tabulka extraligy po 7. kole
1. Brno 5 0 1 151:106 10
2. Prostějov 3 0 2 122:96 6
3. Č. Budějovice 3 0 2 107:97 6
4. Znojmo 1 0 3 70:102 2
5. Náchod 0 0 4 63:112 0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...