Dobrý večer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hala RG a ZŠ města Prostějova ve Studentské ulici se koncem tohoto týdne stane dějištěm velké mezinárodní akce v korfbalu. Jaké? Finálového turnaje druhého nejvyššího klubového poháru Europa Shield 2019! Termín je 25. až 27. ledna a významné klání organizuje Český korfbalový svaz ve spolupráci s domácím oddílem SK RG Prostějov.

Na Hanou sice nedorazí absolutní oddílová špička starého kontinentu včetně zástupců dvou nejsilnějších zemí Nizozemska a Belgie, neboť ta vždy soupeří v elitním Europa Cupu. Přesto své umění na „reálce“ předvedou velice silné týmy včetně úřadujících vicemistrů České republiky z Českých Budějovic a pořádajícího Prostějova.
Dohromady se zúčastní osm celků rozdělených do dvou základních skupin po čtyřech. Grupu A vytvoří KCC Sokol České Budějovice, Bec Korfball Club (Anglie), Grupo Desportivo dos Bons Dias (Portugalsko) a Haydarpasa Lisesi Sport Club (Turecko), do skupiny B pak patří SK RG Prostějov, Korfball Club Schweriner (Německo), CK Vallparadis (Španělsko) a SE Szentendrei Honvéd Kinizsi (Maďarsko).
Veškerá paráda odstartuje v pátek 25. ledna od 17:00 hodin úvodním duelem mezi německým a maďarským kolektivem, vzápětí se střetnou portugalský a turecký výběr. Načež v 19:10 hodin turnajové dění oficiálně otevře slavnostní zahájení, aby v 19:50 mohli fandové smíšeného sportu zhlédnout zápasovou premiéru domácího ergéčka proti španělskému Vallparadis.
V sobotu 26. ledna se budou hrát od 9:45 do 19:20 hodin veškeré zbývající mače základní fáze, přičemž prostějovská družina narazí v 11:55 na německý Schwerin a v 17.10 na maďarský Szentendrei. Neděle 27. ledna je pak vyhrazena utkáním závěrečného play-off, kdy se nejlepší dva mančafty obou skupin srazí v semifinále křížem první s druhým, zatímco horší dvě družstva jednotlivých grup stejným systémem poměří síly o 5. až 8. místo. Bitva o bronz je plánována na 13:10 hodin a finále na 14:20 hodin, vzápětí vyvrcholí třídenní podnik slavnostním vyhlášením výsledků.
Celý spektákl je přitom určen jak přímo fanouškům korfbalu z řad jeho znalců, tak obecně příznivcům sportu, kteří mohou taje tohoto krásného odvětví hraného míčem podobným fotbalovému na vysoké koše bez basketbalové desky teprve objevit. Během celé akce je vstup pro diváky na všechny zápasy zdarma a hala RG a ZŠ města Prostějova bude otevřena veškerým návštěvníkům z řad široké veřejnosti.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...