Příjemnou noc, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na palubovce městské sportovní haly v Kostelci na Hané proběhlo poslední soustředění korfbalové reprezentace České republiky do sedmnácti let před blížícím se Světovým pohárem U17 v korfbalu. Jeho součástí byly o víkendu 9. a 10. června hned tři přípravné zápasy, do kterých zasáhla čtveřice mladých hráčů SK RG Prostějov Nikola Lorencová, Tomáš Buriánek, Josef Valenta a Vojtěch Ošťádal.

Nejprve absolvovali sobotní tréninkový duel proti svým starším oddílovým parťákům a prostějovský tým dospělých vcelku logicky dominoval 26:12. Navzdory fyzické i herní převaze hanáckého družstva se však mládežnický národní výběr postupně zlepšoval, o čemž svědčí dílčí výsledky jednotlivých třetin, na které se výjimečně hrálo (13:4, 5:2, 8:6).
V neděli následovala dvě oficiální přátelská utkání mezistátního charakteru, neboť do Kostelce přicestoval kolektiv Slovenska U17. A v těchto měřeních sil měli naopak výrazně navrch Češi, když první mač opanovali suverénně 18:2 a ani v odvetě neměli větší problémy poměrem 20:8.
Bezprostředně po skončení druhého „federálního“ derby oznámil hlavní trenér korfbalové „sedmnáctky“ ČR konečnou nominaci na letošní SP. Za ergéčko v ní figurují Nikola Lorencová, Tomáš Buriánek i Vojtěch Ošťádal, čímž má Prostějov nejpočetnější klubové zastoupení (společně s Brnem a Českými Budějovicemi).
Samotný Světový pohár proběhne 22. až 24. června v nizozemském Eindhovenu za účasti osmi nejlepších nároďáků planety, český mančaft jej otevře pátečním soubojem s Anglií. „Chceme postoupit do semifinále a potom se pokusit o medaili,“ prozradil cíl holandské mise kouč Jakub Máša. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...