Dobré odpoledne, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Po mladších žácích útočili na triumf ve svých republikových soutěžích 2017/2018 další dva týmy korfbalového oddílu SK RG Prostějov. Oba však v rozhodujícím střetnutí při Finálovém dnu v Brně neuspěly a zůstaly tak kousek od celkového vítězství, shodně na stříbrné pozici.


1. LIGA DOSPĚLÝCH
Seniorská rezerva ergéčka postoupila do finále druhé nejvyšší soutěže ČR už potřetí za sebou. V minulých dvou letech ale pokaždé těsně podlehla a tím víc toužila uspět tentokrát. Což měla v soudném duelu proti Kolínu doslova na dosah.
Hanáci totiž drtivou většinu napínavé bitvy vedli, byť se jim nikdy nepodařilo utéct na větší rozdíl. Tím pádem soupeř zůstával pořád v kontaktu a pouhých šest sekund před koncem vyrovnal na 18:18. Následně se odehrál jeden zásadní, velmi kontroverzní a dá se říct až fatální moment.
Prostějovské družstvo ještě stihlo bleskově zaútočit a v úplném závěru vybojovat volný hod, z nějž Havlová skórovala! Obrovskou radost z rozhodující trefy však nemilosrdně utnuli rozhodčí, kteří normální hrací dobu hvizdem ukončili dřív, než míč prošel obroučkou…
Vítězný zásah tedy neplatil a šlo se do prodloužení. „S tím nesouhlasím, protože sudí mají podle pravidel nechat volný hod dokončit. Za to cítím křivdu a štve mě to nejvíc,“ řekla za celý rozčilený kolektiv SK autorka (ne)zlatého koše Renata Havlová.
Navzdory emotivním protestům poškozeného celku vzápětí odstartoval nastavený čas, v němž se ani jednomu z protivníků hodně dlouho nedařilo rozhodnout. Až ve 46. minutě se ujal dalekonosný pokus Středočechů a šťastnou výhru 19:18 tudíž urvala kolínská ekipa. „V prodloužení jsem měla několik vyložených šancí a mohla rozhodnout, ale bohužel to nevyšlo. Podle mě však zápas vůbec neměl do nastavení dojít,“ zopakovala zklamaná Havlová důrazně. Do třetice získané stříbrné medaile byly pro béčko korfbalistů Prostějova jen chabou útěchou.

LIGA STARŠÍCH ŽÁKŮ
Na rozdíl od svých zkušenějších kolegů z klubu nešli starší žáci RG do finálového souboje v roli favoritů. Těmi byli suverénní vládci dlouhodobé části z Brna, kteří navíc měli výhodu domácího prostředí. A tu vcelku spolehlivě využili.
Od začátku šli do vedení, jež trvale udržovali a postupně zvyšovali. Po přestávce se sice hanácká parta zvedla, aby snížila na 9:7. Jenže od té chvíle znovu převzali iniciativu Jihomoravané a posléze dospěli k bezpečnému výsledku 13:8.
„Samozřejmě jsme teď trochu zklamaní, ale je to asi spravedlivé. Brňané nás předčili, byli lepší a musíme jim pogratulovat. Na začátku sezóny bychom druhé místo zřejmě brali, zvlášť po dvou porážkách v úvodních dvou kolech. Moc valně to tehdy s námi nevypadalo, nakonec máme stříbro. A jsme rádi,“ zhodnotil kouč prostějovského výběru U16 Martin Šnévajs. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...