Dobré dopoledne, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Také v dohrávaném 7. dvoukole extraligy dospělých ČR 2017/2018 korfbalisté SK RG Prostějov potvrdili, že v aktuální sezóně jsou schopni své protivníky porazit, ovšem ne opakovaně porážet. Už před těmito duely s Českými Budějovicemi kouč hanáckého družstva David Konečný říkal: „Nutně potřebujeme dvakrát zvítězit, ale mám takové tušení, že zase dokážeme vyhrát pouze jednou.“ A jak pravil, tak se přesně stalo.

V neděli 25. března večer na domácí palubovce haly RG a ZŠ města PV ve Studentské ulici vyšel jeho svěřencům skvěle hned první vzájemný zápas. Dobře do něj vstoupili a celou úvodní půli drželi těsné vedení, které po přestávce postupně navyšovali. Defenzivně zaměřený mač nakonec ovládli 18:13 (9:7).
V tu chvíli se Prostějované ze čtvrtého místa přiblížili třetímu Znojmu na rozdíl čtyř bodů. A v případě druhého triumfu nad jihočeským celkem by ztrátu na bronzový stupínek měli dokonce jen dvoubodový. Oboustranně útočnější odveta jim však bohužel nevyšla, hned od začátku v ní dost ztráceli a přes veškerou snahu podlehli 20:25 (10:15).
„Věděli jsme, že když se nám bude střelecky dařit, tak to bude proti Budějovicím dobré. Netroufnu si říct, jestli soupeř nastoupil do prvního utkání s menším odhodláním, ale každopádně jsme během něj byli lepší. V odvetě už hosté chtěli viditelně trochu víc a projevily se také jejich větší zkušenosti,“ hodnotil trenér ergéčka Konečný.
Nejvyšší tuzemská soutěž v korfbalu tak bude mít počtvrté za sebou stejné finálové obsazení Brno versus České Budějovice. „Už je to trochu nuda. Stejně jako fakt, že extraligu hrají jen čtyři týmy. Snad se do finále v dalších letech i my brzy podíváme. Stane se to, až naši mladí hráči budou chytřejší nebo fyzicky zdatnější. Soupeři zatím těží z větších zkušeností,“ odtušil Konečný.
Z dlouhodobé části teď zbývá závěrečné dvoukolo hrané v sobotu 7. dubna. SK RG v tento den nastoupí v Brně na půdě suverénního premianta základní fáze, zatímco Znojmo cestuje do Budějovic. Hanáci mohou bronzové medaile získat jedině za předpokladu, že na jihu Moravy dvakrát zvítězí a kolektiv z města okurek současně prohraje oba své souboje v jihočeské metropoli. „Samozřejmě se budeme rvát, dokud je šance. I když velice malá,“ ujistil David Konečný.
Podle zákulisních informací je však možné, že znojemští Modří Sloni přijdou o dva body kvůli kontumaci jednoho střetnutí za neoprávněný start hráče, což by prostějovské možnosti na urvání třetí pozice v hodině dvanácté o něco zvýšilo. Uvidíme, jak nakonec vše dopadne.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...