Dobré poledne, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tohle je vážně velká škoda... Korfbalisté SK RG Prostějov potřebovali v předposledním 11. dvoukole extraligy dospělých ČR 2017/2018 dvakrát porazit Znojmo, aby se k němu ze čtvrtého místa pořadí přiblížili na rozdíl dvou bodů. V takovém případě by ještě měli reálnou naději během zbytku soutěže jej tabulkově přeskočit a tím zaútočit na zisk bronzové medaile. Přesně takový scénář se v nedělním odpoledni slibně rýsoval, domácí to měli perfektně rozjeté. Leč místo dvou potřebných vítězství nakonec dosáhli pouze na jedno, čímž se šance na cenný kov v podstatě rozplynula.

Úvodní duel přitom hanácký tým zvládl výborně. Od začátku šel do vedení, v prvních dvou čtvrtinách si vypracoval náskok pěti košů. Ten sice hosté ve třetí části o dost snížili, ale v tomto případě se podařilo protivníkův nápor úspěšně zastavit, načež střetnutí dospělo k poměrně jasnému triumfu 23:16 (12:7). Devíti koši se na něm výrazně podílel kanonýr Petr Galíček. „Dvě čtvrtky jsme hráli super, hlavně se výborně pohybovali a měli dobrou střelbu. Po přestávce družstvo vypadlo z rytmu a soupeř se dotáhl na rozdíl dvou košů, ale tam šlo jen o kratší výpadek zažehnaný opětovným zlepšením v poslední čtvrtině. Za celkově kvalitní výkon jsme si výhru zasloužili,“ chválil trenér RG David Konečný.
Také odvetný mač odstartovali jeho svěřenci zdatně a stejně jako předtím utekli před poločasovou pauzou do pětikošového trháku. Solidně navíc pokračovali i poté, ještě zkraje 30. minuty vedli 13:7. Vzápětí však přišel naprostý kolaps. Klíčovou roli sehrála ztráta koncentrace na rozhraní třetí a čtvrté čtvrtiny, kdy výběr SK nechal Jihomoravany skórovat čtyřikrát za sebou v rozmezí pouhých sedmdesáti vteřin (13:11)! Od té chvíle se rival dostal na koně, ve vzduchu čím dál víc visel hrozící obrat. Který se ve finiši skutečně dostavil – 16:18 (10:5). „Se Znojmem je to vždycky vyrovnané, ovšem tohle je opravdu hrozná škoda. Neudrželi jsme úroveň našeho vlastního výkonu, naopak hosté stupňovali tempo a především se jim rozstřílel Jura Podzemský. Právě ten osmi koši rozhodl, zatímco my jsme se přestali trefovat a pak odešli i v hlavách,“ litoval logicky zklamaný kouč Konečný.
Odstup mezi oběma celky zůstal na šesti bodech, přičemž zbývá závěrečné dvoukolo (za tři týdny) a prostějovští korfbalisté ještě mají k dobru dohrávaný dvojzápas doma proti Českým Budějovicím. Ten je na programu již v neděli 25. března od 16:30 a 18:30 hodin znovu v hale RG a ZŠ města PV ve Studentské ulici. „Pokud by se podařilo dvakrát zvítězit, zůstali bychom teoreticky ve hře o třetí místo. Jenže získat čtyři body v jeden den se nám během této sezóny zatím nikdy nepovedlo, což je asi nejpádnější důvod, proč s velkou pravděpodobností skončíme zase čtvrtí. Chybí větší stabilita výkonů, kterou třeba Znojmo aspoň někdy má. Na rozdíl od nás,“ posteskl si Konečný. „Těch faktorů je ale samozřejmě víc. Hlavně se potýkáme s dívčí částí týmu, neboť citelně chybí Natasja Ter Veer po svém zimním návratu do Nizozemska a zejména Nikola Ambrosová, která kvůli zranění i studijním povinnostem nenastoupila v aktuálním ročníku ani jednou. Taky potřebujeme ještě víc trénovat, abychom se mohli výkonnostně posunout zas o něco výš,“ zakončil Konečný výhledem do budoucna.


KORFBAL
Extraliga dospělých ČR 2017/2018
21. kolo
SK RG Prostějov – Modří Sloni YMCA Znojmo 23:16 (12:7)
Rozhodčí: Vávra a Bušík. Diváci: 70.
Sestava a koše Prostějova: Galíček 9, Tichý 2, Marek, Šnajdr 3, Zelinková, Křížková 2, Havlová 4, Lorencová 2 – Uherková, Štefák 1, Štefáková, Rieger. Trenér: David Konečný.
Nejvíc košů Znojma: Podzemský 5, Žák 4, Nguyen 3.

22. kolo
SK RG Prostějov – Modří Sloni YMCA Znojmo 16:18 (10:5)
Rozhodčí: Bušík a Vávra. Diváci: 50.
Sestava a koše Prostějova: Galíček 3, Tichý 2, Marek 4, Šnajdr 1, Zelinková, Křížková, Havlová 4, Lorencová 1 – Uherková, Štefák 1, Štefáková, Rieger. Trenér: David Konečný.
Nejvíc košů Znojma: Podzemský 8, Malačka 3.

průběžná tabulka po neúplném 22. kole
1. Brno 16 1 5 400:340 33
2. Č. Budějovice 10 1 9 352:354 21
3. Znojmo 8 2 12 355:382 18
4. Prostějov 5 2 13 330:361 12

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...