Dobrý večer, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V bojích o medaile v korfbalové extralize dospělých ČR 2017/2018 přituhuje, každý bod má s blížícím se koncem soutěže velkou důležitost. Tím víc bolí dvě těsné porážky týmu SK RG Prostějov na znojemské palubovce, kde v obou vzájemných střetnutích podlehl přímému konkurentovi v přetahované (minimálně) o bronz. A ze třetího místa Hanáci průběžně klesli na čtvrté.

Úvodní duel byl naprosto vyrovnaný a rozhodoval až úplný závěr, v němž Jihomoravané urvali vítězství 20:18. Do odvety šli hosté s jasnou touhou oplatit rivalovi prohru a vzít si zpátky ztracenou třetí pozici. Místo toho ale většinu zápasu dotahovali manko několika košů, navíc marně. Domácí soubor si pohlídal velmi podobný výsledek 22:18 a mohl slavit rázem tříbodový náskok před ergéčkem v tabulce.„Se Znojmem hrajeme vždy velmi vyrovnaně. A první zápas byl hodně urputný z obou stran, škoda koncovky. Ve druhém střetnutí jsme nezvládli začátek, kdy na nás ještě ležela trochu deka z předchozí porážky. I když jsme se pak dostali dokonce na dostřel jediného koše, protivník byl opět šťastnější. Že nás přeskočil v pořadí, to moc neřeším. Spíš jsem zklamaný z proher. Definitivně se asi rozhodlo, že o zlato si to rozdají Brno a Budějovice, zatímco my se Znojmem se porveme o bronzové medaile,“ shrnul trenér korfbalistů Prostějova David Konečný.Jeho svěřenci a svěřenkyně mají samozřejmě k dobru odložené dvojutkání se zmíněnými Českými Budějovicemi (náhradní termín 25. března), jež díky jednomu zdolání vedoucího Brna odskočily na druhé příčce dalším moravským mančaftům. Družstvu SK RG tudíž nezbývá nic jiného, než co nejvíc zabodovat v nadcházejících bitvách 9. extraligového dvoukola na vlastním hřišti s brněnským lídrem soutěže. Hraje se v neděli 18. února od 14.30 a 16.30 hodin v hale RG a ZŠ města PV ve Studentské ulici.


Znojmo – Prostějov  20:18 a 22:18

Tabulka extraligy dospělých ČR 2017/18 po neúplném 16. kole
1. Brno 12 1 3             287:245                25
2. Č. Budějovice 8 0             6             259:248                16
3. Znojmo 5 1             10           247:273                11
4. Prostějov 3 2             9             232:259                8

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...