Dobrý večer, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Korfbalisté SK RG Prostějov se rozjíždějí do hodně zajímavých obrátek. Po výsledkově slabším zahájení sezóny na podzim chytili s následným příchodem kalendářní zimy mnohem lepší formu a dosavadní vrchol přišel v šestém dvoukole extraligy dospělých ČR 2017/18 na jihu Moravy.

Hanáci se vydali do Brna, které je největším favoritem aktuálního ročníku nejvyšší tuzemské soutěže i jejím suverénním lídrem. A až do minulého víkendu nepoznalo hořkost porážky, když ztratilo jediný bodík za remízu na prostějovském hřišti.
Že ergéčko na papírově silnějšího protivníka skutečně umí, to jeho hráčky i hráči znovu ukázali i ve Sportovní hale VUT. Už první vzájemný duel tam byl naprosto vyrovnaný a hosté celou dobu drželi krok, zpočátku dokonce vedli. Po přestávce několikrát smazali mírnou ztrátu, ale nakonec dramatickou bitvu urval v závěru výběr KK těsně 22:20.
Kolektiv SK si ale vše vynahradil v odvetě. Rovněž ta se po vynikajícím startu Prostějova následně odvíjela ve zcela rovnocenném módu, svěřenci trenéra Davida Konečného kvalitním výkonem opět nedovolili favorizovanému souboru žádnou očekávanou převahu. V koncovce navíc udeřili tentokrát oni a po překvapivém výsledku 14:16 odvezli senzační dva body!
„Máme strašnou radost. Šli jsme do zápasů s tím, že nemáme co ztratit, a pomohlo nám to. Na soupeře jsme vždy vlétli a dokázali si vybudovat náskok až čtyř košů. Že se nám na Brno daří, není náhoda. Myslím, že jim nesedí naše dravá hra, hlavně v mužské části družstva máme navrch,“ hodnotil Petr Šnajdr, jeden z nejlepších střelců RG.
V souběžně hraných střetnutích České Budějovice zdolaly Znojmo 20:19 a 14:12. Co to znamená v průběžném pořadí extraligy po polovině její dlouhodobé části? Že hanácká parta upevnila své třetí místo, před mančaftem z města okurek má už tříbodový náskok. A stále slibněji směřuje za ziskem bronzu, jenž by byl mezi dospělými druhý v oddílové historii (premiérově 2016).
Kromě toho může prostějovský korfbalový mančaft nyní ohrozit i stříbrnou příčku držící Jihočechy, které o nejbližším víkendu přivítá v sedmém dvoukole elitní národní soutěže na vlastní palubovce. Souboje SK RG – České Budějovice jsou na programu v sobotu 20. ledna od 14.30 a 16.30 hodin v hale RG a ZŠ města PV ve Studentské ulici. Tak přijďte reprezentantům malého, leč zajímavého sportu zafandit!


KORFBAL
Extraliga dospělých ČR 2017/18 – 11. kolo
KK Brno – SK RG Prostějov 22:20 (11:10)
Rozhodčí: Filip a Voda. Diváci: 100.
Sestava a koše Prostějova: Štefák 7, Havlová 4, Šnajdr 4, Galíček 3, Tichý 1, Zelinková 1, Lorencová, ter Veer. Trenér: David Konečný.
Nejvíc košů Brna: Šedý 7, Fridrich a Sládek 4.

Extraliga dospělých ČR 2017/18 – 12. kolo
KK Brno – SK RG Prostějov 14:16 (6:6)
Rozhodčí: Voda a Filip. Diváci: 100.
Sestava a koše Prostějova: Galíček 5, Štefák 3, Havlová 2, Tichý 2, Šnajdr 2, Lorencová, Zelinková, ter Veer – Marek 1, Křížková 1. Trenér: David Konečný.
Nejvíc košů Brna: Jonáková a Šedý 5, Bušík 2.

Extraliga dospělých ČR 2017/18 – tabulka po 12. kole
1. Brno 10 1 1 224:179 21
2. Č. Budějovice 7 0 5 218:211 14
3. Prostějov 3 2 7 194:215 8
4. Znojmo 2 1 9 178:209 5

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...