Dobrý večer, dnes je středa 1.5.2024
svátek slaví Svátek práce,
zítra Zikmund
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Přesně půl roku trvala letní pauza mezi dvěma ročníky nejvyšší české soutěže v korfbalu. Tento smíšený sport částečně podobný basketbalu již dlouhá léta provozuje na špičkové úrovni oddíl SK RG Prostějov, jehož tým o nejbližším víkendu vstoupí do extraligy dospělých ČR 2017/2018.

Zápasový start obstará úvodní dvojutkání na vlastním hřišti proti Českým Budějovicím, hraje se v neděli 5. listopadu od 14:30 a 16:30 hodin ve zrekonstruované hale RG a ZŠ města Prostějova ve Studentské ulici. Pro hanácký výběr přitom půjde o těžký odpich do nové sezóny, neboť se postaví úřadujícímu mistrovi republiky.
Extraligový peloton zůstal stejně jako loni pouze čtyřčlenný a prostějovské družstvo půjde za jasným cílem: vylepšit své čtvrté místo z jara. Papírově by se to mohlo nejlépe povést přes obhájce bronzu ze Znojma, za čímž sice stále omlazené, ale postupně se zlepšující ergéčko rozhodně půjde.
Extraligový peloton zůstal stejně jako loni pouze čtyřčlenný a prostějovské družstvo půjde za jasným cílem: vylepšit své čtvrté místo z jara. Papírově by se to mohlo nejlépe povést přes obhájce bronzu ze Znojma, za čímž sice stále omlazené, ale postupně se zlepšující ergéčko rozhodně půjde.
Svěřenci a svěřenkyně trenérské dvojice David Konečný - Martin Uherka mají za sebou dlouhou letní přípravu, kterou zahájili venkovními tréninky na školním atletickém stadiónku RG a ZŠ PV. Nechybělo ani tradiční, týden trvající soustředění v nizozemském Enschede u tamního partnerského klubu DOS-WK.
Po návratu domů se korfbalisté Prostějova museli s přípravou uchýlit do azylu v Němčicích nad Hanou, aby pod střechou tamní sportovní haly Suprovka makali až do poloviny října kvůli nečekaně prodloužené rekonstrukci svého domovského stánku na reálném gymnáziu. Nyní už je však zdejší obnovená hala konečně hotova a může tedy přivítat premiéru s jihočeským favoritem.
Los korfbalistů SK RG v extralize dospělých ČR 2017/18
1. + 2. kolo: Prostějov – České Budějovice (neděle 5. listopadu, 14.30 + 16.30 hodin). 3. + 4. kolo: Znojmo – Prostějov (neděle 12. listopadu). 5. + 6. kolo: Prostějov – Brno (neděle 26. listopadu). 7. + 8. kolo: České Budějovice – Prostějov (sobota 9. prosince). 9. + 10. kolo: Prostějov – Znojmo (sobota 16. prosince). 11. + 12. kolo: Brno – Prostějov (neděle 7. ledna). 13. + 14. kolo: Prostějov – České Budějovice (sobota 20. ledna). 15. + 16. kolo: Znojmo – Prostějov (sobota 10. února). 17. + 18. kolo: Prostějov – Brno (neděle 18. února). 19. + 20. kolo: České Budějovice – Prostějov (neděle 4. března). 21. + 22. kolo: Prostějov – Znojmo (neděle 18. března). 23. + 24. kolo: Brno – Prostějov (sobota 7. dubna).

OSTATNÍ KATEGORIE UŽ ZAČALY
Všechny další národní korfbalové soutěže 2017/18 mají svůj start již zdárně za sebou. A prostějovské mančafty si vedly se střídavou úspěšností. Béčko SK RG smetlo v 1. lize dospělých Šenov 28:9 (16:4) a 22:9 (13:4), čímž se usadilo v čele tabulky.
Dorost SK RG naopak získal z úvodních dvou střetnutí extraligy jediný bodík, když v Havířově remizoval s domácím Šenovem 12:12 (6:4) a podlehl Brnu 9:18 (6:11). Je čtvrtý.
Dokonce už šest duelů stihli absolvovat starší žáci SK RG v celostátní lize s následujícími výsledky: Znojmo 12:5 (4:3), Náchod 17:7 (11:4), České Budějovice 7:0 kontumačně, Kutná Hora 13:7 (6:6), České Budějovice 8:9 (6:4), Brno 8:15 (2:8). Zatím to znamená průběžné vedení.
První turnaj v moravské části ligy ČR odehrály oba výběry mladších žáků SK RG. Výsledky: Prostějov A – Nový Lískovec 26:0 (11:0), Prostějov A – Prostějov B 23:3 (14:1), Prostějov B – Nový Lískovec 6:16 (3:11).

44 korfbal

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...