Dobré ráno, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

futsal ilustracniPomalu vrcholí futsalové boje, většina hráčů již plní povinnosti v klubech a mají za sebou ať už několik tréninkových jednotek, soustředění či přípravná utkání. Přesto zbývá pár posledních zápasů, abychom se dozvěděli, kdo se pro letošek bude těšit z titulu a kdo se bude radovat z postupu mezi okresní elitu. Také kraj měl na pořadu svůj další turnaj, hraném v Kostelci na Hané.

V nejvyšší okresní soutěži se po delší pauze představili hráči Griffins, kteří díky předchozímu průběhu mohou už jen společně s Relaxem „B“ zasáhnout do bojů o titul. Dosavadní neporazitelnost prvně jmenovaných však ukončil Mechechelen. Vedení 3:0 vypadalo na jednoznačný propadák letošního vítěze poháru, během několika minut v druhé půli se však skóre otočilo zásluhou čtyř přesných zásahů. Tím se ale brankostroj nezastavil, hráči Mechechelenu se trefili ještě dvakrát a nakonec dovedli utkání do vítězného konce, čímž značně zkomplikovali Griffinům cestu za titulem. Ti se ve druhém utkání, které stejně tak přineslo spoustu branek, již radovali z vítězství a před vzájemným zápasem s vedoucím celkem stále živí šanci na post nejvyšší. Na druhé místo se po tomto turnaji dostal několikrát zmiňovaný Mechechelen, který už má všechna utkání odehraná a nemůže tak do zbývajícího průběhu zasáhnout. O víkendu se tedy můžeme těšit na pravděpodobně nejdůležitější  zápas letošního ročníku futsalu mezi vedoucím Relaxem „B“ a SK Griffins 98. Pro neporazitelnost v nedělním turnaji si mimo jiné dolétli prostějovští „Andělé“ a Jiřina Prostějov.

Druhou třídu poznamenala opět kontumace týmů, jenž se nedostavily ke svým zápasům. Díky tomu si zadarmo k bodům přišla některá mužstva, další se o body musela srdnatě poprat. Nejlépe si v tomto ohledu vedlo Vyprahlo Konice, díky dosavadní neporazitelnosti vévodí tabulce a má blízko k udržení působnosti v nejvyšší okresní soutěži i v příštím roce. Za Konicí se postupových ambicí drží Zdětín, Brodek u Prostějova či Sexmeralda. Na druhém pólu se krčí rezerva Zavadilky za zklamáním nadstavbové části Vrchoslavicemi, které se již podruhé nedostavily k turnaji.

I na nejnižší frontě se bojovalo. Nejvíce bodů si vyválčilo mužstvo Menphis, díky čemuž se také usídlilo na čele tabulky. Naopak slepými náboji v letošním ročníku střílí bojovníci Kulcaa Prostějov, kteří si nedokázali v dosavadním průběhu nadstavbové části ani jednou zvítězit.

V Kostelci na Hané jsme byli svědky krajského přeboru ve futsale, kde i prostějovský region má svá dvě želízka v ohni. Na Hané se mimo nich objevila Česká Ves a rezerva Gamaspolu Jeseník. Několikanásobný mistr krajského přeboru Relax Prostějov si poradil s oběma soupeři a drží průběžně druhou příčku za vedoucí Deltou Šumperk „B“. To Grác Team Plumlov je na tom o poznání hůře. Okupuje poslední pozici v tabulce, body nepřidal ani v Kostelci, když oba zápasy jednoznačně prohrál. Před posledními dvěma zápasy tak má pozici zcela jasnou. Relax si v cestě za obhajobou titulu bude muset poradit ve vzájemném souboji s lídrem soutěže a doufat, že zaváhá i v dalším zápase.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...