Dobré poledne, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Až závěrečný turnaj futsalové ligy veteránů musel rozhodnout o tom, kdo v konečném pořadí obsadí první, druhé a třetí místo. Jisté bylo jen tolik, že  stupně vítězů si mezi sebe rozdělí FC Relax Prostějov, Bexim Paletten a FC Litrpůl.

Nejvýhodnější pozici před posledními dvěma zápasy měl prostějovský Relax, jenž disponoval čtyřbodovým náskokem na Bexim a šestibodovým na Litrpůl. Hned úvodní duel mezi Litrpůlem a Beximem tak mohl určit vítěze. Přesně v tomto duchu se velmi rychle ujal Litrpůl díky Frýbortovi vedení, ale dlouho mu nevydrželo. Bexim nejprve vyrovnal zpoza brankoviště a obrátil gólem do šatny z trestného kopu.

Litrpůl začal hrát ve druhé patnáctiminutovce vabank, vytáhl se v celé pětici na polovinu Beximu, nastřelil břevno, ale na srovnání i díky několika prvotřídním zákrokům gólmana nedosáhl. Naopak Bexim se trefil ještě dvakrát a navýšil na 5:1. Tento výsledek tak znamenal, že Litrpůl skončí brnzový a Bexim nejhůře stříbrný.

Druhé utkání se stalo jednoznačnou záležitostí nadupaného Relaxu. Otinoves ještě dokázala zareagoval na první branku a Karafiátovou zásluhou vyrovnat, hned po rozehře ovšem opět inkasovala a nakonec schytala debakl 10:1. Drtivá výhra tak mimo jiné rozluštila hádanku, kdo se stane mistrem. Titul zůstal v rukou FC Relax Prostějov.

Zbylá dvojice utkání již na nejvyšších pozicích nemohla nic změnit, maximálně Otinovsi šlo o uhájení čtvrtého místa před prostějovskou Zavadilkou. S Litrpůlem po brankách Karafiáta, Staňka a Piňose remizovala 3:3, ani bod ji však nakonec nepomohl a po nedělních dohrávkách se na „brambory“ posunula Zavadilka.

Sobotní program zakončil duel toho nejlepšího mezi veterány – souboj prvního s druhým. Hned od úvodní rozehry nabídlo utkání nespočet šancí, rušno bylo především na polovině Beximu. Vinou nepřesného zakončení i povedených momentl obou gólmanů skóre zpočátku nenarůstalo, nakonec přece jen padlo devět branek. Osm z nich do sítě Beximu, což rovnou polovinou zapříčinil Michal Spáčil. Jediný gól Beximu vstřelil Evžen Kučera, celkově nejlepším střelcem se díky osmadvaceti brankám stal Petr Hodulák. Ocenění pro nejlepšího gólmana získal Jaroslav Faltýnek z Relaxu.

„V letošní soutěži veteránů došlo k výrazné obměně mužstev. Po loňské sezoně čtyři mužstva skončila, čtyři nová naběhla. Mělo to ale sportovní úroveň, zapojili se noví hráči a byla to slušná soutěž,“ zhodnotil letošní ročník z pozice organizátora František Kocourek. Kvalita podle něj oproti loňsku opět stoupla, ocenil i dramatičnost až do konce. „O konkrétním pořadí se rozhodlo až na posledním turnaji. Mělo to své načasování, bylo ještě o co hrát a kluci chtěli hrát,“ potěšilo Kocourka. Jako zástupce Relaxu Prostějov ho potěšilo rovněž celkové prvenství, byť nebylo tak suverénní jako o rok dřív. „Loni jsme neztratili žádný bod, letos jsme ztratili za jednu remízu a doufám, že sestupná tendence nebude pokračovat a příští rok nepřijde prohra,“ doplnil s úsměvem.

Tabulka a výsledky zde




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...