Dobré ráno, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

03 griffinsVIDEO Do okresního finále Českého poháru se probojovala čtveřice týmů, která vzešla ze dvou semifinálových klání. V letošním ročníku patřila k těm nejúspěšnějším mužstva Botafoga, SK Ariston 92 „A“, FC Anděl a loňský obhájce SK Griffins 98 Prostějov. Favoritem bylo určitě mužstvo obhájců, jenž mělo hned v úvodu ulehčenou situaci. Finále se totiž z důvodu nemoci nezúčastnil největší soupeř, který již také zažil pohárové vítězství, tým FC Anděl.

Na prostějovské palubovce se tedy nakonec odehrála finálová bitva pouze tří mužstev, která si to systémem každý s každým rozdala o pohárové vítězství v okresním finále Českého poháru. K prvnímu utkání došlo mezi celky Botafoga Prostějov a SK Ariston 92 „A“ Prostějov. Oba celky, stejně jako i jejich další soupeř, jsou účastníky nejvyšší okresní soutěže na Prostějovsku, nedošlo tedy k jejich prvnímu vzájemnému střetnutí. V základní skupině si Botafoga připsala vítězství 3:2, v nedělním finále se vedení ujal Ariston, Botafoga utkání dokázala otočit a vykročit tak tou správnou nohou. Nešťastný moment potkal už tak dost oslabený celek SK Ariston 92 „A“, když se jim zranil brankář Pavel Pluhařík, na jehož místo zaskočil Marek Chmelař. Ani on však nezabránil vítězství Botafogy 4:2.

K prvnímu utkání se postavili také hráči Griffins, obhajující loňské prvenství. Soupeřem jim byla prostějovská Botafoga, se kterou to bylo již čtvrté utkání za poslední měsíc. Pokaždé se radoval favorit utkání, nejinak tomu bylo i v tomto finálovém klání. Kdyby však hráči Botafogy byli úspěšní, mohli po tomto utkání, vinou nedostavení se mužstva FC Anděl, slavit pohárové vítězství. Na svého soupeře ani v poklidném tempu nestačili, favorit si tak připsal důležitou výhru na cestě za obhajobou.

„Poslední turnaje máme trošku problém poskládat tým, kluci mají zkouškové a post gólmana nemáme teď trvale obsazen, ale vždycky někoho seženeme. Asi máme nějaký komplex z brankáře Kofroně, už počtvrté prohra, i když tohle asi bylo naše nejlepší utkání proti hráčům Griffins, hlavně druhá půle. Kdybychom proměnily šance, mohlo to být zajímavější. Je to náš nejlepší výsledek v poháru za poslední tři roky takže to bereme a Griffinům přejeme postup i v dalším kole,“ zhodnotil finále člen stříbrného celku Tomáš Vašek.

Stejně jako vloni se rozhodovalo v posledním zápase, stejné bylo i složení dvojice tohoto závěrečného mače okresního finále. Za určitých okolností se z vítězství mohlo radovat i mužstvo SK Ariston 92 „A“, muselo by ale porazit úřadujícího vítěze o více než dvě branky. Samotný průběh tomu ale nenasvědčoval, Griffins se ujali brzy vedení, které navýšili až na jednoznačných 4:0. Dvakrát se prosadil Jan Dvořák, po gólu si připsali brankář Zdeněk Kofroň a Jaroslav Svozil. Soupeř si také vypracoval několik slibných příležitostí, vždy ale ztroskotal na výborném Kofroňovi nebo nepřesném zakončení, čehož soupeř vždy využil ve svůj prospěch. Ke zdramatizování přeci jen došlo zásluhou dvou gólů Patrika Gábora, na které Griffini dokázali odpovědět svou pátou brankou. Úspěšným střelcem podruhé Svozil. Za Ariston se sice dotřetice prosadil Gábor, další komplikace už ale favorit nepřipustil a mohl se tak radovat z obhajoby vítězství. Jako vítěz si zajistil postup do krajské fáze Českého poháru, v případě úspěchu v krajském finále by v jeho hlavní části mohl narazit na nejlepší celky České republiky. Vítězem Českého poháru Prostějovska v sezóně 2012/2013 se tedy stalo mužstvo SK Griffins 98 Prostějov.

„Je škoda, že se „Andělé“ nedostavili, úroveň finále tak nebyla jako v předchozích ročnících. Ani my jsme však nepředvedli optimální výkon, přesto jsme si vítězství nenechali vzít a zaslouženě obhájili loňské prvenství. Teď jsou před námi zbývající zápasy v lize. Věřím týmu, že to zvládne a zakončí tak povedenou futsalovou sezónu,“ pronesl spokojeně bezprostředně po zápase vedoucí Griffins Martin Popelka.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...