Dobrý večer, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

01 kofiVIDEO O uplynulém víkendu byla rozluštěna tajenka týmů, které se utkají o titul mistra Prostějova, respektive postup do nejvyšší okresní soutěže ve futsalu. V nejvyšší okresní soutěži si první pozici, stejně jako loni zajistilo mužstvo FC Relax Prostějov „B“. Druhá třída, rozdělená do dvou skupin, našla své vítěze v týmech SK Skalka a MM Vrchoslavice. Hrála se i Liga veteránů, ve které se pořadí na předních pozicích nemění, to v krajském přeboru i se dvěma regionálními týmy došlo k dalšímu překvapení. Několikanásobný mistr této soutěže Relax Prostějov „A“ našel již druhého letošního přemožitele, mužstvo FC Delta Real Šumperk „B“, v sestavě i s několika exligovými futsalisty.

Začněme nejsledovanější třídou našeho regionu a tím je I. okresní třída, ve které se v základní části představilo hned tucet týmů. Od začátku sezony se do popředí dostala trojice loni nejúspěšnějších týmů a bylo jasné, že to i v této sezoně myslí s titulem vážně. Nyní již můžeme konstatovat, že se tato trojice opětovně umístila na prvních třech pozicích, zajišťující plusové body do nadstavbové části. Týmy od čtvrtého až desátého místa však mají téměř stejnou šanci na zisk mistrovského titulu. V posledním turnaji před blížící se nadstavbovou částí se v nejlepším světle ukázali prostějovští Griffins, kteří vyhráli všechna tři utkání. Bez jediné porážky v základní části se představili hráči Relaxu „B“, kteří nebudou jen tak chtít o neporazitelnost přijít ani ve zbývajícím průběhu. Nicméně i v ostatních týmech se představili skvělí hráči, nechyběli ani ti s ligovými zkušenostmi, kteří povznesli úroveň prostějovského futsalu zase o krůček výše. Černého Petra a boje v nově vzniklé II. okresní třídě si vybrala mužstva AC Vyprahlo Konice a bez bodového úspěchu SK Dubany.

Jak je zmíněno výše, II. okresní třída byla rozdělena do dvou skupin. V obou družstva bojovala o pět postupových míst, která jim po základní části zaručila boje o postup do nejvyšší okresní soutěže. Ve skupině A se z vítězství radoval celek SK Skalka, následován rezervou AC Zavadilky, Torpeda Prostějov, Atletika Smržice a Dynama Zdětín. Zbývající pětice týmů si to rozdá v nově vzniklé III. okresní třídě o umístění s poslední pěticí mužstev ze skupiny B. V té se jednoznačným způsobem usadily na čele Vrchoslavice, jež ztratily body pouze za jednu remízu, následně pak Brodek u Prostějova, FC Fontík, Pokop Domamyslice a Sexmeralda. Do I. okresní třídy pak postoupí dva nejúspěšnější celky z již zmíněné nově vzniklé II. okresní třídy.

Na prostějovské palubovce se v sobotu 5. ledna odehrály také boje v Lize veteránů, kde si od začátku drží vedení úřadující mistr FC Relax Prostějov, který zvládnul obě svá sobotní utkání. Stejně se vedlo i průběžně druhému celku tabulky, celku FC Litrpůl, jenž však může být po odehrání stejného počtu zápasů ze stříbrné příčky sesazen družstvem Bexim Palleten.

Zástupci krajského přeboru FC Relax Prostějov „A“ a Grác Team Plumlov zajížděli k dalším utkáním o uplynulém víkendu do Šumperka. Dosavadní lídr Relax Prostějov si nejdříve poradil s Vikýřovicemi, aby se pak musel sklonit před uměním rezervy Delty Real Šumperk, ve které se objevili například bratři Málkové, futsaloví exreprezentanti. Ti si smlsli i na dalším zástupci prostějovského regionu. Ve druhém utkání si Plumlov přece jen zařídil premiérový bodík, nadále však okupuje poslední místo tabulky krajského přeboru.





  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...