Dobré dopoledne, dnes je pondělí 6.5.2024
svátek slaví Radoslav,
zítra Stanislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

51 griffinsNejen konec roku se blíží a s ním i tradiční bilancování, ale také futsalové soutěže na Prostějovsku pomalu dostávají finální podobu před nadstavbovou částí. V nejvyšší třídě se do čela vyhouplo mužstvo Relaxu „B“, které doposud nenašlo přemožitele. Hrály se také zápasy 2.A třídy, kde se na čele drží SK Skalka, před dvojicí AC Zavadilka 2000 „B“ a Torpédem Prostějov. Liga veteránů má také své trio nejúspěšnějších, vládne jim tradičně mužstvo FC Relax Prostějov. Nejmladším plejerům po sedmi odehraných kolech vévodí neporažení benjamínci z 1.SK prostějov „A“

Neúplná tabulka nejvyšší třídy futsalu v prostějovském regionu zcela jednoznačně nenaznačovala, kdo zaujme přední pozici po základní části. Prozatímního lídra mohl sesadit pouze tým Relax „B“, který měl odehrán méně utkání a jen v případě úspěchu mohl pomýšlet na první místo. Do cesty se jim nejprve postavili loni bronzoví Griffini, kteří mají také vysoké ambice. Zápas měl od úvodu vysoké tempo, vždyť na palubovce se prohánělo několik borců s ligovými zkušenostmi. Vedení se brzy ujalo mužstvo Relaxu, čímž zápas dostal ještě větší náboj. Griffini, pokud chtěli pomýšlet na úspěch, museli o to víc zabrat, což se jim také dařilo. Soupeře místy dostali pod tlak, míč se jim do brány však protlačit nepodařilo. A tak uděřilo na druhé straně. Ne příliš prudkou střelu nedokázal brankář Griffinů zadržet a daroval tak soupeři dvoubrankové vedení.

I druhá půle pokračovala ve vysokém tempu, přeci jen o něco více šancí mělo mužstvo SK Griffins 98. Z jejich tlaku se jim podařilo dát kontaktní branku, vyrovnání viselo doslova na vlásku. Malá nekoncentrovanost v obraně Griffinů však měla fatální následky, jenž soupeř využil k navýšení skóre. Zápas tím rozhodně nekončil. Dalšího gólu se spokojení diváci dočkali od hráčů Griffins, kteří tento souboj znovu zdramatizovali. I přes urputné dobývání branky Relaxu již branka nepadla, utkání skončilo vítězstvím loňského mistra. Ten se po dalších dvou vítězstvích před končící základní částí dostal do čela průběžné tabulky. Naopak Griffini musí v posledních zápasech zvítězit, aby získali lepší pozici do nadstavbové části. „Doplatili jsme na neproměňování šancí, sami dali soupeři lacinou branku. Poražení se mnohdy cítí ukřivděni, ale proti šesti lidem se hrát opravdu nedá, čímž nechci snížit soupeřův výkon, naopak. Výkony rozhodčích bych raději nekomentoval. Není náhoda, že vše se opakuje několikátý rok jen s jedním týmem, přesto si myslím, že zápas měl vše, co má dobrý futsal mít, divákům se musel určitě líbit,“ podotknul bezprostředně po utkání vedoucí týmu SK Griffins 98 Martin Popelka.

Ve všech soutěžích tak ještě několik týmů může pomýšlet na lepší umístění, bohužel některé čekají jen boje o udržení, respektive umístění. Vítěze základní části se však dozvíme až v novém roce, o vánočních svátcích čeká několik týmů pouze vložená pohárová utkání.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...