Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

hlavni fotoFOTOGALERIE Filozofie triatlonu Veteran steel man byla vždy více než na špičkových sportovních výkonech založena na setkání s přáteli, překonání sebe samého a sportování pro radost i chuť na pivo či výborná uzená žebra v cíli.

To se potvrdilo i tuto sobotu, kdy se v okolí Konice na trase 800 metrů plavání, 40 kilometrů na kole a šest kilometrů běhu utkalo zatím nejvíce účastníků v desetileté historii této skvěle zorganizované akce. Nicméně i ti nejamatérštější ze sportovců v momentě, kdy se postavili na start, opět dokázali, že i oni ze sebe dokážou vymáčknout opravdu vše... 

Oproti minulým ročníkům letos triatlonistům přálo počasí. Pokud se tedy téměř bezmračná obloha, pálící slunce a vysoké teploty, díky nimž se jazyk lepí na vyprahlé patro, dají považovat za příznivé podmínky. „Jsem velice rád, že letošní ročník proběhl přesně tak, jak měl. Sice jsem na trati zkolaboval, ale to se holt může stát,“ nechal se v této souvislosti slyšet hlavní organizátor a duše celého konického triatlonu Milan Dvořák. 

Triatlonu se zúčastnil rekordní počet závodníků. „Letos jsme museli uzavřít příjem přihlášek už v polovině července. Sto dva zaregistrovaných sportovců bylo již hodně za hranicí našich možností,“ prozradil Dvořák. Někteří z těch, kteří byli na startovní listině, však  nakonec nedorazili, a tak se na start v pěti kategoriích postavilo 79 závodníků. 

Na tradiční distanci byl nejrychlejší Víťa Plhal, který 800 metrů na Nákle zaplaval za necelých 17 minut, 40 kilometrů z Nákla do Konice zvládl za hodinu a 23 minut a šest kilometrů na krásném okruhu v okolí Konice zaběhl za necelých sedmadvacet minut. Jeho celkový čas pak byl 2 hodiny 6 minut a 35 vteřin.

Letošní novinkou bylo, že organizátoři ty nejlepší z předchozích ročníků sdružili do kategorie „elite“.  Kromě toho jim prodloužili plaveckou trať o dvě stě metrů a tu běžeckou pak hned o čtyři kilometry. V kategorii těch nejlepších triumfovala už z předchozích ročníků osvědčená trojice Lipenský, Barabáš, Franc. 

Všichni, kteří v sobotu náročnou trať zvládli, si určitě zaslouží uznání. Dva výkony však mezi ostatními určitě vynikaly. První z nich předvedl Jaroslav „Bedford“ Skácel, který ve svých šestašedesáti letech zvládl triatlon ve velmi dobrém čase a nechal za sebou řadu podstatně mladších borců. Ještě neuvěřitelnější se však jeví výkon čtyřiačtyřicetileté Štefánie Šrámkové. Přestože by tato žena už mohla být babičkou, na klasické trati skončila celkově na neuvěřitelném čtvrtém místě! Porazili ji pouze dva nejlepší muži a další „železná” žena, jednadvacetiletá Denisa Vraštilová.

Kromě tradiční radosti ze skvělých časů, překonání sebe samého, bezproblémového průběhu, skvělých žeber či radosti ze setkání s přáteli měl letošní desátý ročník Veteran steel manu i smutný podtón. Nad další budoucností triatlonu totiž visí velký otazník. „Chtěl bych opravdu moc poděkovat všem účastníkům a především svým četným spolupracovníkům a sponzorům, bez nichž by se akci v takové podobě určitě nepodařilo připravit. Její přípravou tráví dost času a dávají do  ní i  vlastní peníze, aniž by z toho něco měli. Bojím se však, že na organizování dalšího ročníku už  zřejmě nebudu mít dost sil,“ prohlásil Milan Dvořák, generál armády pořadatelů v typických žlutých tričkách. Z jeho třesoucího se hlasu bylo přitom jasně patrné, že pro něj osobně to rozhodně nebylo snadné rozhodování.

Tato zpráva všechny, kteří si už poslední červencový víkend bez Veteran steel manu nedokáží představit, určitě zasáhla. Všichni do jednoho se pak v sobotu domů rozcházeli s tím, že to snad Milanu Dvořákovi i jeho bezvadnému týmu příští rok opět nedá a že budou mít šanci se na konickém triatlonu opět všichni setkat...

Jaký byl Veteran steel man 2012 „NA VLASTNÍ KŮŽI“ si můžete přečíst v autentické zpovědi redaktora Večerníku, který nejenže dojel, doplaval a doběhl, ale ani nebyl poslední... Nalistujte stranu 27 dnešního vydání.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...