Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

O nadcházejícím víkendu odstartuje nový ročník 2. ligy mužů v házené 2020/21. Vzhledem k tomu, že minulá sezóna byla předčasně ukončena kvůli koronaviru již před polovinou března, začne se opět hrát po více než šesti měsících. A natěšenost všech včetně obou klubových zástupců prostějovského regionu v téhle soutěži je logicky velká.

 

Házenkáři TJ Sokol Kostelec na Hané HK vstoupí do druholigových bojů domácím duelem proti Maloměřicím B, a to netradičně v sobotu 19. září od 10.00 hodin v kostelecké městské sportovní hale. „Na vlastním hřišti vždycky chceme zvítězit, ať nastoupíme s kýmkoliv. Nedávné pohárové utkání proti Telnici nám hlavně v první půli vůbec nevyšlo, a proto dobře víme, čeho se vyvarovat k podání kvalitního výkonu. Věřím, že jsme si odnesli dostatečné poučení, kluci do toho šlápnou hned od začátku naplno a maloměřické béčko porazíme,“ přál si (staro)nový kouč HK David Ševčík.
Loni Hanáci právě úvod soutěže pokazili, dlouho se pohybovali ve spodních patrech pořadí a jen složitě se pak dostávali aspoň trochu výš. „Teď je naším jasným cílem dobře zahájit a trvale být minimálně v klidném středu tabulky, v optimálním případě do čtvrtého pátého místa. A současně dál zabudovávat vlastní mladé hráče. Rozhodne, nakolik chlapci budou makat v přípravě i při zápasech,“ odtušil Ševčík.
Také házenkáři TJ Sokol II Prostějov otevřou druhou ligu doma, na rozdíl od regionálního rivala v obvyklém termínu. Premiéru obstará souboj s Velkým Meziříčím v sobotu 19. září od 16.00 hodin v hale RG a ZŠ města PV ve Studentské ulici.
„Velmez v posledních letech většinou patřil k lepším celkům Jihomoravské skupiny, takže nás nečeká snadný vstup. Na druhou stranu jsme však mohli potkat ještě silnějšího soupeře, navíc venku. Tím pádem není nač si stěžovat a musíme zkusit hned napoprvé vybojovat dva cenné body. Úvod sezóny bývá vždy moc důležitý,“ upozornil trenér Sokola II Tomáš Černíček.
Jeho tým loni uzavíral celý jedenáctičlenný peloton grupy JM, tudíž má co napravovat. „Ale nestavíme si žádné vzdušné zámky, protože jsme kádr po dlouhé pauze dávali znovu složitě dohromady, musíme spoléhat na stabilní hráče, kteří jsou k dispozici. Za úspěch bych v naší současné pokračující situaci považoval klidnou záchranu bez sestupových starostí. Hlavně ať se hraje, další koronavirovou přestávku nikdo nechceme,“ zdůraznil Černíček.
Pro příznivce obou házenkářských kolektivů připomínáme, že do hal na utkání mohou pouze s rouškami.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...