Příjemnou noc, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Šestadvacetiletou tradici už mají regionální závody Českého poháru v letním biatlonu, které každoročně pořádá Klub biatlonu Prostějov ve svém areálu poblíž Zdětína. Podrobně jsme o letošním ročníku této akce informovali v minulém vydání Večerníku, teď se za ním ještě krátce ohlížíme.

„Jedenáctý ročník Memoriálu Radomila Večeři se pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka po všech stránkách plně vydařil. Okolo sto padesáti závodníků a závodnic všech věkových kategorií z dvaceti oddílů celé Moravy se muselo vydat z veškerých sil, aby zvládli obtížnou trať v krásném prostředí lesů zdejší přírody,“ pustil se do hodnocení předseda organizačního výboru Antonín Dušek.
„Čtyřicítka rozhodčích a pořadatelů připravila závody na podtrženou jedničku. Jako celý Klub biatlonu Prostějov se snažíme společně s rodiči našich mladých členů neustále vylepšovat atraktivní areál zdětínské střelnice. I tentokrát bylo velké parkoviště plné, všichni se sem rádi vracejí. A když navíc také počasí přálo, byli aktéři maximálně spokojení,“ pokračoval Dušek.
„Chtěli bychom spolu s ředitelem závodů a současně předsedou KB PV Romanem Večeřou moc poděkovat za dlouholetou velmi záslužnou činnost při pětadvaceti ročnících této akce Antonínu Bůžkovi ve funkci hlavního rozhodčího a Františku Tyborovi jako veliteli střelnice. K poděkování se přidávají sami závodníci, jejich trenéři, rozhodčí i ostatní organizační pracovníci. Všichni na vás budou s láskou vzpomínat, kolik let ze svého volného času jste věnovali tomuto krásnému sportu. Přejeme hodně zdraví a spokojenosti v osobním životě,“ zdůraznil Dušek na rozloučenou se dvěma biatlonovými bardy.
Poděkování partnerům a sponzorům: Olomoucký kraj, město Prostějov, Kaufland, Šumavský pramen Olomouc, Alika, ZD Vícov, Draps Olomouc, Nord Blanc, AZ reklama, Zetaspol, Z+Z Zbořílek Hrubčice Montáže Kučera, Rolnická společnost Klas Kralice na Hané, Kola Koblížek, Dermacol, Ševčík Prostějov, Šiklův Mlýn, Atex, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, ČEZ, Česká spořitelna, Pekárny Makovec, Agroservis Šálek, MOPS Němčice nad Hanou, ZD Určice, Schulz diabolo, Bernard, Jysk, Rulyt, Úsovsko, Domovní správa Prostějov, Stavarič.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...