Dobrý večer, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Velmi nepříjemný a bolestný zásah do své vrcholové sportovní činnosti musejí skousávat parašutisté včetně členů Armádního sportovního oddílu Dukla Prostějov. V klasické odnoži tohoto tradičního odvětví totiž byla z důvodu ohrožení pandemií koronaviru zrušena obě mistrovství světa plánovaná na tento rok!

Vojenský šampionát 2020 měl proběhnout už od poloviny června v rakouském Guessingu, vzhledem k dost brzkému termínu tak byl logicky v ohrožení. A vcelku podle očekávání došlo k jeho zrušení. O osudu civilního MS v ruském Kemerovu plánovaného až na srpen mělo být původně rozhodnuto do 15. května, ale definitivní verdikt nakonec padl mnohem dříve. A bohužel zněl stejně: zrušeno!
„Existuje však varianta, že by se civilní mistrovství světa v Rusku mohlo přesunout na příští rok, dokonce už bylo předběžně stanoveno nové datum v srpnu 2021. O téhle možnosti se každopádně bude jednat a musela by být schválena Mezinárodní leteckou federací,“ potvrdil Večerníku reprezentační trenér ČR Ivan Hovorka. Nálada v týmu poklesla na bod mrazu. „Kluci pochopitelně nejsou rádi, že přišli o oba letošní největší vrcholy. Někteří se s tím vyrovnávají lépe a jiní hůř, každý má na to svůj názor. Z mého pohledu je odložení spíš dobré kvůli zdravotním rizikům, komplikacím s cestováním i dalším provozním těžkostem,“ konstatoval Hovorka.
Co zbytek letošních plánovaných závodů? Již dříve byl organizátory odpískán třetí díl Světového poháru na přesnost přistání v německém Tannheimu. Ostatních pět pokračování dosud zůstává v kalendáři, leč například úvodní podnik SP zkraje června v chorvatské Rijece nepovažuje kouč za reálně uskutečnitelný. „Myslím, že je jen otázkou času, než tenhle svěťák zruší. A možná i ty ostatní. Pravděpodobnější je odložení nejdříve na pozdní léto, či spíše až do podzimních měsíců,“ zauvažoval Ivan Hovorka.
Jednu pozitivní zprávu přesto měl. „Vzhledem k uvolňujícím se opatřením začali kluci konečně trénovat seskoky, a to od pondělka 27. dubna. V letadle sice musí mít roušky, je potřeba dodržovat taky všechna další trvající nařízení. Ale hlavní je, že se můžou přímo ve vzduchu věnovat nejdůležitější součásti své přípravy a postupně nabírat formu. Byť zůstává otázkou, jestli letos vůbec bude na co,“ pokrčil reprezentační lodivod rameny.

Aktuálně upravená termínová listina parašutistů dukly prostějov 2020

5. až 7. června první závod Světového poháru – Rijeka (Chorvatsko) ODLOŽENO
16. až 25. června armádní mistrovství světa – Guessing (Rakousko) ZRUŠENO
3. až 5. července druhý závod Světového poháru – Bled (Slovinsko) ODLOŽENO
17. až 19. července třetí závod Světového poháru – Tannheim (Německo) ZRUŠENO
22. až 26. července mistrovství republiky – Strakonice ???
31. července až 2. srpna čtvrtý závod Světového poháru – Belluno (Itálie) ???
10. až 22. srpna civilní mistrovství světa – Kemerovo (Rusko) ZRUŠENO
28. až 30. srpna pátý závod Světového poháru – Thalgau (Rakousko) ZŮSTÁVÁ
25. až 27. září šestý závod Světového poháru – Locarno (Švýcarsko) ZŮSTÁVÁ

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...