Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Prostějovští lukostřelci mají za sebou další závod. A opět mohou být spokojeni., i když dle šéfky jen relativně. Ve sportovní hale v Kostelci na Hané si někteří došli druhý lednový víkend pro další cenné úspěchy. Jiní naopak na dobré výkony nenavázali. A předsedkyně Lukostřelby Prostějov se pokusila odhadnout, proč tomu tak je. „Projevily se Vánoce. Naši závodníci často dva týdny nic moc nedělali a cpali se cukrovím,“ smála se Magdalena Majarová.

I přes tento „handicap“ ale mnozí uspěli. Zejména ti představitelé prostějovské lukostřelby, na které se dlouhodobě sází. „Formu ukázali třeba Michal Hlahůlek, který nastřílel 565 bodů a Pepa Křesala s 560 body. Oba se pohybují ve svých kategoriích na předních místech. Dále se zadařilo Lukáši Preclíkovi, který jde výkonnostně nahoru. Dá se očekávat, že se bude dotahovat na kluky,“ poznamenala Majarová. Ta pochválila i žáka Jakuba Šonka nebo Terezu Svobodovou a Madlen Makovou. „Zastříleli pěkně,“ uvedla.
Jiní závodníci naopak neměli v sobotu 11. ledna úplně šťastný den. „Slabší výkon zaznamenala Eliška Koleňáková. 500 bodů je málo, od kadetek se čeká více. Zaznamenali jsme i další výkony pod očekáváním,“ konstatovala první žena prostějovské lukostřelby, kterou mohlo těšit, že na akci zavítalo na 80 závodníků a závodnic z celé Moravy. I když si střelci občas museli připadat jako sardinky. „Na jednu stranu je dobře, že počet lidí roste. Těší nás to. Na straně druhé ale nebylo místy v hale k hnutí,“ podotkla Magdalena Majarová.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...