Příjemnou noc, dnes je sobota 1.6.2024
svátek slaví Laura,
zítra Jarmil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pořádně rušno bylo koncem roku v brodecké sokolovně. Sešli se zde totiž hráči stolního tenisu nejen z Brodku u Prostějova, ale také z celého širého okolí. Přilákala je možnost zúčastnit se Tradičního vánočního turnaje ve stolním tenise. Zatímco ráno se účastnili hráči spíše z nižších výkonnostních tříd a z rekreačních hráčů, odpoledne kvalita zápasů stoupla. „Celkem se představilo dvaačtyřicet hráčů z osmnácti oddílů a pěti krajů,“ prozradil jeden z hlavních organizátorů Jan Beneš mladší.

Hrálo se zároveň na čtyřech stolech, turnajové klání tak rychle odsýpalo. Celkem bylo rozděleno do tří částí: dopoledního turnaje, hlavní soutěže a čtyřhry. S tím, že nejlépe byla obsazena hlavní soutěž, které se tentokrát zúčastnilo 29 hráčů. „Oproti minulým ročníkům nebyl turnaj až tak velký co do počtu hráčů. Nicméně kvalita určitě převyšovala region. Na Prostějovsku sice není liga, nicméně pár ligových hráčů si k nám přesto cestu našlo,“ prozradil Jan Beneš mladší.
Není náhodou, že se turnaj pořádá v Brodku u Prostějova. Nedaleké Ondratice totiž jsou sídlem jednoho ze dvou týmů Prostějovska, které se účastní vyšší soutěže, konkrétně divize. Právě Beneš je hráčem a organizátorem stolního tenisu nejen v Ondraticích, ale také na okresní a krajské úrovni. „Bohužel letošní ročník trochu ovlivnilo to, že se nedaleko odsud hraje také velký turnaj,“ poznamenal Beneš. Přesto nakonec mohl být spokojený. Klání zdárně proběhlo a na jeho závěr tak mohl rozdat řadu zajímavých cen: kromě poháru a alkoholu také třeba dárkové koše.

Dopolední turnaj
1. Jindřich Fára (TJ Sokol Brodek u Prostějova
2. Svatopluk Hájek (TJ Sokol Ondratice)
3. Vladislav Reška st. (TJ Hoštice-Heroltice)
4. Ivan Čikl (TJ Tatran Litovel)
vítěz útěchy: Karel Borovec (TJ Sokol Drnovice)

Hlavní soutěž
1. Vojtěch Havel (SK Slatina)
2. Martin Vlach (SK Přerov)
3. Pavel Vejmola (TJ Sokol Čechovice)
4. Jan Beneš (TJ Sokol Ondratice)
vítěz útěchy: Vladislav Reška ml. (VSK VŠB – TU Ostrava)

Čtyřhra:
1. Michal Vlach – Martin Vlach Martin ((TJ Sokol Ondratice/SK Přerov)
2. Michal Janík ml. – Martin Polívka (TJ Sokol Ondratice/TJ Sokol PP Hradec Králové 2)
3. Vít Dvořák – Marek Vízner (TJ Holešov)
4. Jiří Běhal – Petr Hrůza (TJ OP Prostějov)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...