Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Sobotu 23. listopadu měli v kalendáři zatrhnutou střelci z kuše z širokého okolí Prostějova. V Kostelci na Hané totiž místní oddíl Savana uspořádal první halový turnaj ve střelbě z kuše, na který se sjeli sportovci ze severu Moravy. „Účast byla hojná, závod proběhl bez problémů, poruch a zádrhelů,“ usmívá se spokojeně Josef Nedělník, organizátor závodu i střelec v jedné osobě.

Sám nakonec vyhrál kategorii mužů, kde se utkal s plumlovským Janem Korbařem. Tomu jeho konkurent unikl o čtyři body. Jedinou další kategorii, kde byli pouze dva závodníci, pak představovaly seniorky. Zároveň se jednalo o jedinou, kde nestartovali střelci z Prostějovska. Ti naopak zářili zejména v kadetech. Především ti Plumlovští se ukázali, když obsadili první tři místa. „Jsme určitě spokojení se závodem. Kadeti se hodně zlepšili,“ souhlasil Bedřich Korbař ze Střeleckého klubu šípových zbraní Plumlov. Jeho kolega František Baborák pak ovládl kategorii senioři.
Kostelci se naopak dařilo na jiných frontách. Kromě prvního místa Josefa Nedělníka zaznamenala úspěch také Jaroslava Nedělníková, která vyhrála v kategorii žen. Totéž se povedlo v juniorech Karolíně Hynkové, která byla následovaná dalším zástupcem Kostelce na Hané Lukášem Andrésem. Kromě závodníků z Prostějovska pak dorazili do Kostelce také střelci ze Suchých Lazců, Otrokovic a Opavy.
Právě v´Opavě-Komárově se bude 14. prosince konat další halový turnaj.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...