Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V neděli 8. července se sešli všichni sportovní nadšenci v Campu Žralok. Proběhl totiž dlouho avizovaný duatlon a do závodu se přihlásilo na čtyřicet účastníků celkově v sedmi kategoriích. „Není to tolik, kolik jsme chtěli, ale i tak je vše připraveno a závod určitě proběhne,“ lákal den předem jeden z organizátorů celé akce Petr Zakopal. Dohoda s počasím vyšla přímo podle plánu a přesně v jedenáct hodin dopoledne bylo odstartováno.

Plumlovský duatlon se skládal ze tří částí – běh na tři a půl kilometru, dvanáctikilometrová jízda na kole a znovu běh na necelé tři kilometry. Trasa vede městem kolem dominanty plumlovského zámku, poté částí lesa zpět ke kempu Žralok. „Přípravy na takovýto menší závod nejsou těžké, proto vše proběhlo naprosto hladce. U vody jsme pro závodníky zřídili depo pro kola, občerstvení a stanoviště start/cíl. Počasí nám také vyšlo, takže se závod mohl po jedenácté úplně v pohodě rozběhnout. Do závodu se přihlásili závodníci do juniorských kategorií mužů i žen, do obou kategorií 20–35 let i do kategorie 36–45 let. Poslední kategorií jsou muži nad 45 let, ve které se sešlo šest závodníků. Jen do týmové kategorie se nikdo nepřihlásil,“ vylíčil Večerníku Petr Zakopal. „Trať je za ty ročníky pořád stejná, jen s menšími úpravami,“ dodává. Do závodu se mohli přihlásit zkušení závodníci, ale i zájemci duatlonem naprosto nepolíbení. Plumlovský podnik se rozeběhl ve velkém tempu a i přes zvyšující se teplo si závodníci udržovali rychlost. V pasáži vedoucí po silnici v centru Plumlova však závodnici museli dávat pozor na běžný provoz, protože ten nebyl kvůli závodu pozastaven. V dobrém mezičase se po kole znovu rozeběhli Jakub Boček nebo Josef Zlámal, z ženských účastnic si skvěle vedly Hana Vejrostová a Kateřina Šmídová. „Mně se běželo i jelo dobře a trať byla krásná. Jestli byla těžká, tak to netuším, protože pro mě to je první duatlon, takže s tím nemám žádné zkušenosti. Řekla jsem si, že zkusím něco nového, a musím říct, že to byla paráda,“ pochvalovala si závod Hana Vejrostová, která nakonec pro sebe urvala celkové vítězství v kategorii žen 20–35 let. „Myslela jsem si, že po těch kilometrech na kole mi pak v běhu odumřou nohy, zvlášť když hned musíte nastoupit do kopce, ale nakonec jsem je vůbec necítila a vyběhla to úplně v pohodě,“ dodala závodnice. V hlavní mužské části doběhl na prvním místě Jakub Boček v čase 49.07, což se nakonec ukázalo jako nejrychlejší čas celého duatlonu. Celé dopoledne doprovázela akci velmi přátelská atmosféra a všichni závodníci dobíhali do cíle s širokým úsměvem. „Každý, kdo doběhne do cíle, si zaslouží potlesk. A každý by si to měl vyzkoušet. Nejde ani tak moc o věk, jako spíš o hlavu. Každopádně je to skvělý zážitek a člověk si vyzkouší, co v něm je,“ popsal Večerníku své pocity po závodu Petr Buček, který si doběhl pro třetí místo v kategorii nad 45 let. Po úspěšném zakončení už organizátoři lákají na další akci. „Hned v srpnu proběhne triatlon a tam očekáváme účast aspoň osmdesáti závodníků, takže rozhodně není nač čekat, registrace je jednoduchá,“ láká na další fyzicky náročný závod Zakopal.

Duatlon 2018 výsledky
Muži M1 16–20 let
1. Jan Šmída 56. 37
2. Ivo Klech 1.06.41
Muži M2 25–35 let
1. Jakub Boček 49.07
2. Josef Zlámal 50.37
3. Jan Opletal 51.13
Muži M3 36–45 let
1. Jiří Šustr 53.52
2. Martin Konečný 54.43
3. Petr Sofka 56.37
Muži M4 nad 45 let
1. Jiří Kadidlo 49.41
2. Tomáš Opíchal 53.21
3. Petr Buček 58.28
Ženy Z1 junior
1. Tereza Nováková 1.35.06
Ženy Z2 20–35 let
1. Hana Vejrostová 58.17
2. Kateřina Šmídová 1.05.20
3. Petra Koloničná 1.06.32
Ženy Z3 36–45 let
1. Lucie Honzíková 1.13.11
2. Martina Živníčková 1.13.13

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...