Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Zlatá tretra Ostrava, to je každoročně hvězdnými atlety nabitý a celosvětově známý závod s velkým věhlasem. Ohromnou popularitu v rámci České republiky si však za poslední léta získalo i jiné klání masovějšího charakteru konané pod jeho křídly. Čokoládová tretra aneb seriál běžeckých soutěží na mnoha místech naší země, přičemž jednu ze zastávek vždy hostí školní atletický stadiónek ZŠ Jana Železného v Prostějově. Tak jako v úterý 22. května při dalším zdejším ročníku.

Čokoládová tretra je určena pro děti do jedenácti let, jež závodí v běhu od 30 do 300 metrů podle věku. Od letoška přitom došlo ke změně formátu tím, že prostějovské klání bylo okresní s postupem osmi nejlepších v každé kategorii do krajského kola 5. června v Olomouci. Až odtamtud se top závodníci kvalifikují do ostravského superfinále v den Zlaté tretry, která letos proběhne 13. června.
„Ústřední myšlenkou Čokoládové tretry pro úplně všechny ale zůstává radost z pohybu, možnost zazávodit si na tak krásné akci. Každá podobná šance je cenná a Tretra má výhodu, že za mnoho úspěšných let už jde o všeobecně známý, osvědčený i výborně zvládaný projekt. Proto dokáže každým rokem přilákat tolik dětí, za což jsme moc rádi. Zvlášť pokud je můžeme znovu přivítat na atletické dráze naší školy,“ rozhlížel se po omladinou hojně zaplněném areálu ředitel ZŠ Jana Železného Jan Krchňavý.
Aktuálního ročníku prostějovské Čokoládové tretry se zúčastnily necelé tři stovky dětí. A viditelně nadšených. Ti nejmenší od jednoho roku do tří let zápolili i s pomocí rodičů, starší již do boje dávali výhradně svou vlastní snahu, entuziasmus a radost. Často s vydatnou podporou nejbližších, až se veškeré pozitivní emoce přelévaly dopoledním závodním rejem. „Je super, že tentokrát vyšlo krásné počasí. Sice je horko, ale mnohem lepší, než kdyby pršelo nebo byla zima. Můžeme si naplno užívat hezkého soutěžení,“ usmíval se Dalibor Ovečka, jeden z početného týmu organizátorů pořádajícího atletického oddílu AC Prostějov.
Chybět samozřejmě nemohly ani důležité osoby, za statutární město Prostějov dorazili primátorka Alena Rašková, její náměstkyně Ivana Hemerková i další náměstek a současně předseda Sportovní komise Pavel Smetana. Opravdovým zlatým hřebem se pak tradičně stala osobní přítomnost bývalého slavného sportovce, tentokrát diskaře Imricha Bugára. Stříbrný z olympijských her 1980 a mistr světa 1983 i evropský šampión 1982 předával ceny medailistům některých kategorií a především rozdal nespočet autogramů, také se s ním chtěla spousta přítomných vyfotit. „Těší mě, že je mezi dětmi tak velký zájem o atletiku, což je hodně zásluha pořadatelů Čokoládové tretry. Malých sportovců dorazilo zde v Prostějově opravdu moc,“ usmíval se ve všeobecném mumraji vazoun Bugár z nadhledu svých téměř dvou metrů výšky.
Pobyt aktérům zpříjemnil též doprovodný program v podobě například hudby, nafukovacích balónků či teplé čokolády. Hlavní však pochopitelně byly samotné běžecké soutěže, kterých si mládež užila do sytosti. Úplně každý si přitom domů odnesl se sladkou odměnou i pěkný závodní zážitek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...