Dobrý podvečer, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

46 nohejbalV sobotu 10.listopadu proběhl v Městské hale-Sportcentrum DDM Prostějov závěrečný turnaj Poháru Českého nohejbalového svazu v kategorii žáků ´Poslední žákovská smeč 2012´. „Tento turnaj je za dvanáct roků od svého vzniku současně nejprestižnějším žákovským turnajem v České republice a potažmo v Evropě,“ představil klání Richard Beneš, lodivod prostějovského nohejbalu s tím, že ve své historii jej kromě domácího Prostějova nikdo nevyhrál více jak dvakrát.

Tohoto mezinárodního žákovského turnaje se zúčasnilo celkem osmadvacet trojic z celé ČR a ze Slovenska. Kategorie mladších žáků do dvanácti let byly hrána mimo hlavní soutěž započítávanou do Poháru ČNS. Celý turnaj slavnostně zahájila náměstkyně primátora statutárního města Prostějova paní Hemerková.

V kategorii mladších žáků se hrálo ve třech základních skupinách, z nichž první dva celky postoupili do čtvrtfinále a k nim se přiřadili další dva nejlepší týmy dle počtu získaných bodů ve skupinách. Sokol I Prostějov reprezentovala trojice O.Pospíšil, J.Zavadil a R.Večeřa. Svou skupinu zvládla výborně a poměrně překvapivě si vybojovala přímý postup ze druhého místa do čtvrtfinále. Zde ovšem bohužel narazila na velice silného soupeře z Horažďovic, které nakonec získali bronzové medaile a v utkání velmi dobré úrovně nakonec prostějovští hráči svému soupeři podlehli a z dalších bojů byli vyřazeni. V semifinálových bojích zvítězl favorit z Čakovic nad trojicí NK Valašské Meziříčí 2:0 a České Budějovice přešli do finále přes Hopražďovice. V boji o třetí příčku porazili Horažďovice Valašské Meziříčí a ve výborném finálovém utkání zvítězili Čakovice nad Českými Budějovicemi a po zásluze získali celkové 1.místo v soutěži mladších žáků.

V hlavní kategorii starších žáků byla družstva rozdělena do čtyř základních skupin, z nichž vítězové skupin postoupili přímo do čtvrtfinále a týmy na druhém a třetím místě mezi sebou hrály o postup do následného čtvrtfinálového pavouka. Celek Sokola I Prostějov v sestavě J.Ftačnik, J.Matkulčík a M. Nykl byl jedním z možných favoritů na celkové prvenství. Svou základní skupinu zvládli sokolíci bez problémů, když hladce porazili jak Climax Vsetín, tak rovněz mladý celek SK Kotlářky Praha ve dvou setech. V boji o postup do semifinále soutěže jasně přehrály SKp Žatec 2:0 ( 10:5-10:4) a v nelehkém utkání o postup do finále celé hlavní soutěže zvítězili nad výbornou obranou Nk Vodňany 2:1 (10:3, 7:10 a10:7). Finálový zápas Sokol I Prostějov-Hapon Horažďovice byl ozdobou celého turnaje, na obou stranách byly k vidění jak tvrdé nekompromisní smeče, tak i skvělé technické kousky obou dvou smečařů. Přesnějším a zejména vyrovnanějším celkem byli nakonec mladí prostějovští hráči, kteří po vítězství 2:0 mohli slavit již své celkové čtvrté vítězství na tomto nejtěžším žákovském nohejbalovém turnaji u nás.

„Z prvenství svých svěřenců mám pochopitelnou radost, po překonání výměny v žákovské kategorii jsme na prvenství čekali čtyři roky. Kluci podali svůj letošní nejlepší výkon a prvenstvím ozdobili svou letos velice dobrou sezonu. Z jednotlivců nebudu nikoho vyzvedávat, byl to kolektivní zodpovědný výkon a jak Kuba Ftačnik tak i Honza Matkulčík mohou být v budoucnu vynikajícími hráči, pokud budou takto přistupovat k tréninkům i ke všem turnajům a zápasům bez rozdílu s jakým soupeřem hrají,“ zhodnotil celý turnaj Richard Beneš.

„Na závěr chci touto cestou poděkovat všem sponzorům a partnerům tohoto velice vydařeného turnaje bez jejichž pomoci by nebylo možné tak velký nohejbalový turnaj uspořádat. Naše poděkování patří městu Prostějov, Olomouckému kraji, České obci sokolské, OLKS Olomouc, SV výrobní v Prostějově, Gale Prostějov a Kamenictví Mejzlík,“ vzkázal Beneš.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...