Dobré ráno, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

42 bohmČtyři medaile si z nedávného domácího šampionátu v terénní lukostřelbě přivezli regionální zástupci. O tu nejcennější se v mužském reflexním luku zasloužil Karel Böhm, další tři pak přidali členové TJ OP Prostějov. Shodně stříbrní skončili Hana Majarová mezi ženami a Zdeněk Zapletal mezi seniory, bronz pak přidal Miroslav Hudec v juniorské kategorii!

Do mužské eliminace vstupoval Karel Böhm s nástřelem 313 bodů ze druhé pozice a postup mezi osm i čtyři nejlepší si s přehledem pohlídal prvním a druhým nejvyšším skóre. V semifinále bylo jeho 47 bodů opět nejlepších a ve finále vyzrál na Štěpána Vlčka ze Startu Praha po napínavém souboji 45:44!

V ženské kategorii se sešlo méně početné startovní pole. Hana Majarová zvládla s převahou kvalifikaci i střetnutí čtyř nejlepších, finále jí už tolik nevyšlo. Se ziskem 44 bodů na Janu Bednářovou z Mariánských Hor nestačila a brala stříbro. Těsně pod stupni pak skončila Zdeňka Hegedüsová z Kostelce na Hané, třetí po kvalifikaci. Start mezi seniory proměnil ve stříbro rovněž prostějovský Zdeněk Zapletal. Z kvalifikace postoupil díky rovným 250 bodům jako třetí, v semifinálové skupině si polepšil na postupové druhé místo a v závěrečném duelu pak o pět bodů prohrál s Jaroslavem Suchým ze Startu Praha.

Juniorů se na startu závodu sešla pouze čtveřice, mezi nimi i Miroslav Hudec z TJ OP Prostějov. Kvalifikaci zvládl v druhém nejkvalitnějším výkonu 277 bodů, semifinále se mu však o fous nevyvedlo, ale bronz si vzít nenechal. Duel nad Lukášem Hádkem z Plzně ovládl poměrem 46:27 a skončil třetí. Mimo medaile se pak umístil prostějovský Pavel Zapletal na sedmém místě v reflexním luku kadetů a třináctý Petr Musil v kladkovém luku mužů.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...