Příjemnou noc, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

41 mandarinoJedenáctiletý tmavý hnědák Mandarino ze stáje Stanislava Popelky z Hvozdu se letos počtvrté představí v hlavním závodu Velké pardubické, který se poběží v sobotu 13. října. Letos jej na startu prestižního dostihu doplní Nikas prostějovského majitele Petra Kupky. Tento nadějný sedmiletý kůň dokázal loni triumfovat v Ceně Labe, která je po Velké pardubické druhým nejtěžším a nejlépe dotovaným závodem tuzemské dostihové sezony. Celkově z Hvozdu na sobotní odpoledne do Pardubic zamíří pět koní. Buďte u toho, když ne naživo, tak alespoň u televizních obrazovek, a držte palce!

Stáj Stanislava Popelky z Hvozdu vyšle do letošního ročníku Velké pardubické koně dvou generací. Mandarino, který se před jedenácti lety narodil přímo ve stáji mezi Ludmírovem, Hvozdem a Ponikví, letos nejtěžší překážkový dostih poběží už počtvrté. Nadějný sedmiletý Nikas v tomtéž dostihu zažije svoji velkou premiéru. Kdo z nich má podle uznávaného trenéra větší šanci? „Myslím, že je to vyrovnané. Ani jeden nebude patřit k největším favoritům, mohou však překvapit. Mandarino v každém z dostihů na Velké potvrdil svoji extratřídu. Skončil vždy na dotovaném místě, dvakrát byl čtvrtý a jednou pátý. Není sice nejmladší, hodně jsme ho letos šetřili, běžel jen jeden přípravný dostih. Jeho zkušenosti se však v tak těžkém závodě budou určitě hodit. Nikas je rozběhanější, jeho výkony však nejsou úplně vyrovnané. Na jaře to u něj nebylo nic moc, ale v srpnu už v Pardubicích jeden dostih první kategorie vyhrál. Je to typický podzimní kůň, jeho forma nyní graduje. Na druhou stranu Velká pardubická s žádným jiným dostihem nemá srovnání, pro nováčky je proto těžká dvojnásob,” uvažoval Stanislav Popelka.

Kromě Mandarina a Nikase se v sobotu na závodišti představí další trojice koní z Popelkovy stáje. „V Ceně Labě nahradí Nikase Godea. Stejně jako loni Nikas není favoritkou. Doufáme, že podobně jako on dokáže překvapit. Dále to bude ještě Borderland v memoriálu kapitána Poplera a Čáriray v Křišťálovém poháru,” dodal Josef Popelka, v jehož stájích Na Srdéčku podupává celkem 27 koní a čtyři hříbata. Na špičkové dostihy se pak připravuje asi dvacítka z nich. Díky Stanislavu Popelkovi tak bude mít Prostějovsko i letos při velkém svátku všech milovníků koní opět svá želízka ohni. Držme jim palce!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...