Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zápas od zápasu se zlepšují nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov v elitní Divizi 1 Ligového poháru družstev mužů ČR 2020. Ve 4. kole při svém třetím utkání této letošní mimořádné soutěže dlouho rovnocenně vzdorovali na kurtu TJ Sokol Holice a nebýt nešťastného zranění jejich kapitána, určitě mohli vybojovat lepší výsledek než konečnou porážku 2:6.

Holičtí coby nováček extraligy v předchozí dohrávce zdolali dost překvapivě Karlovy Vary 6:3. A logicky si brousili zuby i na papírově slabšího prvoligistu, který se měl stát obětním beránkem. Hanáci však tuhle roli i bez chybějícího Petra Deutsche od začátku sobotního duelu rázně odmítali, po úvodních dvojicích drželi nerozhodný stav 1:1 a po prvních trojkách 2:2!
„Už zahajovací dvojka proti skvělému smečaři Pavlu Kopovi byla poměrně vyrovnaná, tu druhou Ladislav Pírek s Tomášem Robou díky vynikajícímu výkonu vyhráli nad duem silného Kuby Mrákavy. Totéž se opakovalo v trojicích, kde jsme na famózního Kopa neměli, ale trojka bratří Pírků s Robou předvedla super nohejbal,“ popisoval slibný vývoj trenér Sokola I Richard Beneš.
Bohužel v plonkové dvojici si Jan Valenta pochroumal koleno a tenhle dílčí střet musela moravská dvojka skrečovat. Vyrovnat pak ovšem mohl výborný prostějovský singlista Tomáš Roba v krásné bitvě s legendárním Jakubem Mrákavou, leč v jejím závěru byl o chloupek šťastnější bývalý mistr světa.
„Byl to senzační singl dvou excelentních borců, který Tom nezískal pro sebe jen kvůli těsně ztraceným koncovkám prvního setu i tiebreaku. Každopádně diváky zaplněná tribuna aplaudovala oběma aktérům. Naopak je hrozná škoda Honzova zranění, které vypadalo vážněji,“ navázal Beneš.
Obě následné trojice si už favorit pohlídal, když v jedné byli hosté logicky handicapováni zdravotní absencí kapitána, což v minimální šestičlenné sestavě bez hráče na střídání znamenalo druhou skreč. Celý zápas proto dopadl zdánlivě hladce 6:2, nicméně „jednička“ zanechala na západě Čech nadmíru sympatický dojem.
„Sehráli jsme dosud jasně nejlepší utkání v soutěži bez ohledu na výsledek. Bylo vidět, že moji svěřenci už nemají strach z velkých jmen a Holicím nedali vůbec nic zadarmo. Všichni kluci podali výborné výkony, přímo excelentní byl Tom Roba jako motor ve dvojce, trojce i singlu. Kvalitní hrou se mu hodně blížili zkušený Laďa Pírek a mladá posila Tomáš Žůrovec. Je znát, že souboje s top soupeři nám pomáhají a já doufám, že nasbírané zkušenosti uplatníme v dalších ročnících první ligy,“ uzavřel Beneš.
V průběžném pořadí nejvyšší divize Ligového poháru jsou Prostějované bez bodu poslední, po prázdninové pauze bude jejich dalším utkáním domácí šlágr proti vedoucímu Vsetínu v sobotu 29. srpna.

 

NOHEJBAL
Ligový pohár družstev mužů ČR 2020, Divize 1 – 4. kolo
TJ Sokol Holice – TJ Sokol I Prostějov 6:2
Výsledky jednotlivých utkání: Kop, Pohl – Žůrovec, Luk. Pírek 2:0 (7, 7), Mrákava, Červinka – Lad. Pírek, Roba 1:2 (-8, 8, -9), Kop, Pohl, Příhoda – Žůrovec, Valenta, Pořízek 2:0 (8, 6), Mrákava, Červinka, Voříšek – Lad. Pírek, Luk. Pírek, Roba 0:2 (-8, -8), Krátký, Vojtíšek – Valenta, Pořízek 2:0 (7, 0), Mrákava – Roba 2:1 (9, -6, 8), Kop, Pohl, Příhoda – Lad. Pírek, Luk. Pírek, Roba 2:0 (6, 5), Mrákava, Červinka, Voříšek – Žůrovec, Valenta, Pořízek 2:0 skreč.
Trenér Holic: Lukáš Kašpar
Trenér Prostějova: Richard Beneš
Rozhodčí: Matyášek a Prokop
Diváků: 150

NOHEJBAL
LIGOVÝ POHÁR DRUŽSTEV MUŽŮ ČR 2020 – DIVIZE 1
Ostatní výsledky - 4. kolo: MNK mobilprovás Modřice – NK Austin Vsetín 4:6.
Průběžná tabulka
1. Vsetín 2 1 0 17:12 5
2. Modřice 2 0 1 16:9 4
3. Holice 2 0 2 18:17 4
4. K. Vary 1 1 1 14:12 3
5. Prostějov 0 0 3 3:18 0
KAM PŘÍŠTĚ
5. kolo, sobota 29. srpna, 14:00 hodin: Karlovy Vary – Modřice, T.J. SOKOL I Prostějov – Vsetín.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...