Dobré odpoledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Dva týdny po atraktivní, ale hladce ztracené premiéře s největším favoritem (Modřice 0:6) vyzvali nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov ve 3. kole Ligového poháru družstev mužů ČR 2020 další velmi kvalitní tým - SK Liapor Witte Karlovy Vary. S tradičním účastníkem extraligy svedli znovu doma přece jen vyrovnanější partii, nicméně i tak podlehli vysoko 1:6. A v průběžné tabulce elitní Divize I mimořádné soutěže hrané v roce koronaviru zůstávají jasně poslední.

Už dlouho před sobotním výkopem zápasu přitom trenér „jedničky“ řešil, kde známého soupeře vlastně přivítají. „S časovým předstihem jsme rozhodli o tom, že utkání vzhledem k nepřízni počasí přesuneme z venkovního kurtu u sokolovny jinam. Většinu týdne pršelo, i na sobotu je předpověď počasí hodně špatná. Proto jsme si dohodli exkluzivní náhradní hřiště v hale Národního sportovního centra Prostějov,“ informoval Večerník během pátku Richard Beneš.
Samotný duel v krásném prostředí odstartoval s mírným zpožděním a hned úvodní střet dvojic byl nadmíru dramatický. Ladislav Pírek s Tomášem Robou sice okamžitě nabrali mírnou ztrátu 0:2, ale od stavu 3:5 předváděli proti věhlasnému Michalu Kokšteinovi a Jakubu Medkovi skvělý výkon. Zahajovací set otočili na 8:7, zvládli těsnou koncovku 10:9, ve druhé sadě se drželi do stavu 4:4. Zbytek mače včetně tiebreaku jim pak sice utekl 7:10 a 6:10, ovšem přesto šlo o slibný začátek – 0:1. Na poměrně dobrý vstup navázala i druhá dvojka Lukáš Pírek, Tomáš Žůrovec. V prvním dějství je sice slavný Jan Vanke s Danem Putíkem jednoznačně přehráli (5:10), leč poté kluci zabrali, chyby přešly na opačnou stranu dvorce a vyústěním bylo slibné skóre 7:5. Zanedlouho měli bojovní borci ze srdce Moravy dokonce dva setboly, bohužel ani jeden neproměnili. A zkušení hosté obrátili z 9:8 na 9:10 – 0:2.
Podobně smolně dopadla sada číslo jedna v úvodních trojicích. Prostějovské trio bratří Pírků a Roby po váhavém odpichu (1:5) vytáhlo ze svého arzenálu perfektní nohejbal, což vedlo k bleskové otočce na 7:6. Nicméně Vanke – Kokštein - Bíbr nezpanikařili, finiš o kousek urvali 9:10 a druhou část již měli pod kontrolou (1:5, 3:8, 7:10) – 0:3. Vzápětí si druhá trojka Žůrovec - Petr Deutsch - Jan Valenta příliš neškrtla proti J. Medkovi a sourozencům Putíkovým, když mnohem jistější Západočeši nekompromisně trestali jejich časté hrubky – 5:10, 6:10 – 0:4. Podobný vývoj měla také třetí dvojka. Takzvaný plonk Deutsch - Valenta dělal pro Sokol I v loňském ročníku 1. ligy hromadu bodů, avšak letos se mu zatím nedaří. A na Bíbra s J. Putíkem viditelně neměl, což dokládá jednoznačný rezultát 5:10, 7:10 – 0:5.
Následně se ale Hanáci konečně dočkali svého premiérového bodu v celém střetnutí. Špičkový singlista Roba byl proti teprve patnáctiletému mladíkovi Lukáši Tolarovi vysokým favoritem a tuhle roli dlouho úspěšně plnil. Jenže za stavu 10:3 a 7:4 talentovanému žákovi v barvách Liaporu pomohl Tomův zkažený servis po oddechovém času, vystřihl několik působivých výměn a rázem se zrodilo drama (8:10). Naštěstí zkoncentrovaný domácí borec ustál začátek tiebreaku (8:5), načež singl zdárně dorazil – 10:7 – 1:5!
Zápas tedy pokračoval, ovšem nikoliv dlouho. Ve třetím souboji trojic se Pírek, Pírek a Roba herně hledali natolik dlouhou dobu, že J. Medek, Putík, Putík opanovali první set 2:10 a ve druhém si nenechali vzít počáteční náskok (1:5, 4:5, 6:9, 8:10). Závěrečné vzepjetí už Hanákům nepomohlo, tím pádem si pětinásobní mistři extraligy se světovými šampiony v sestavě odvezli očekávaný triumf výsledným poměrem 1:6.
Ve třetím vystoupení se nohejbalisté Prostějova představí na půdě Holice. Hrát se bude v sobotu 27. června od 14.00 hodin.

 

Ligový pohár nohejbalu družstev mužů ČR 2020, Divize 1 – 3. kolo
TJ Sokol I Prostějov – SK Liapor Witte Karlovy Vary
1:6
Výsledky jednotlivých utkání: Lad. Pírek, Roba – Kokštein, J. Medek 1:2 (9, -7, -6), Luk. Pírek, Žůrovec – Vanke, D. Putík 0:2 (-5, -9), Lad. Pírek, Luk. Pírek, Roba – Vanke, Kokštein, Bíbr 0:2 (-9, -7), Žůrovec, Deutsch, Valenta – J. Medek, D. Putík, J. Putík 0:2 (-5, -6), Deutsch, Valenta – Bíbr, J. Putík 0:2 (-5, -7), Roba – Tolar 2:1 (3, -8, 7), Lad. Pírek, Luk. Pírek, Roba – J. Medek, D. Putík, J. Putík 0:2 (-2, -8).
Trenér Prostějova: Richard Beneš
Trenér Karlových Varů: Jan Vanke
Rozhodčí: Janek a Jendřišák
Diváků: 50

Ostatní výsledky - 2. kolo: Karlovy Vary – NK Austin Vsetín 5:5, Modřice – Holice 6:3. 3. kolo: Vsetín – Holice 6:3. Dohrávka 1. kola: Holice – Karlovy Vary
Průběžná tabulka
1. Modřice 2 0 0 12:3 4
2. K. Vary 1 1 0 11:6 3
3. Vsetín 1 1 0 11:8 3
4. Holice 0 0 2 6:12 0
5. Prostějov 0 0 2 1:12 0
KAM PŘÍŠTĚ:
4. kolo: TJ Sokol Holice - TJ Sokol I Prostějov (14.00), MNK mobilprovás Modřice NK AUSTIN Vsetín (15.00)

POHLEDEM TRENÉRŮ
Richard BENEŠ - TJ Sokol I Prostějov:
„Celkově jsem s naším výkonem spokojený, hlavně v první polovině zápasu. Obě úvodní dvojky i první trojka odehrály vyrovnaná utkání, v jednom případě kluci získali set a byly tam další těsné koncovky 9:10 nebo 8:10. Druhá trojice i třetí dvojice pak sice patřily jasně hostům, když naše plonková dvojka zatím nenavazuje na dobrou hru z minulé sezóny. Potom však zvládl roli favorita Tomáš Roba v singlu, byť měl s mladičkým a velmi talentovaným soupeřem hodně práce, ovšem nakonec to zvládl. Ve třetí trojce se následně projevilo, že Laďovi Pírkovi už trochu došly síly, nicméně porážku 1:6 nehodnotím nijak špatně. Při troše štěstí to mohlo dopadnout 2:6 či 3:6, v souboji s dalším špičkovým extraligistou jsme předvedli solidní nohejbal. Určitě lepší než před dvěma týdny napoprvé proti Modřicím. Teď zkusíme ještě víc v Holici.“
Jan VANKE - hrající kouč SK Liapor Witte Karlovy Vary:
„Do Prostějova jsme přijeli pro vítězství, ale rozhodně jsme si nepředstavovali, že tady vyhrajeme bez problémů v suchém triku. Domácí mají své kvality a po jejich úvodní porážce 0:6 od Modřic jsem očekával, že proti nám se budou chtít o to víc vytáhnout, spravit si chuť i náladu. Což se myslím potvrdilo, ale my jsme utkání zvládli dobře. Důležité bylo, že se nám povedlo získat skoro všechny vyrovnané koncovky, a s výsledkem 6:1 určitě jsem spokojený.“

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...