Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hlavní zpráva dne na „ďábelské“ datum 6. 6. 2020? Vrcholový nohejbal se po pauze způsobené epidemií koronaviru už konečně rozběhl! Pro muže TJ Sokol I Prostějov to byl na jednu stranu super zážitek, protože v úvodním kole Ligového poháru družstev, Divize 1 doma přivítali loňské stříbrné medailisty z extraligy MNK mobilprovás Modřice. Na stranu druhou museli Hanáci při své premiéře mezi elitou letošní nové soutěže skousnout krutou porážku, když vysokému favoritovi podlehli jednoznačně 0:6.

Za ideálního počasí zavítali do areálu u prostějovské sokolovny na Skálově náměstí čeští top nohejbalisté a mistři světa Jakub Pospíšil, Lukáš Rosenberk, Petr Topinka a spol. Natěšení prvoligisté TJ jim chtěli co nejvíc vzdorovat, aby vstupem do základní části nejvyšší divizní skupiny zanechali sympatický dojem. Což se jim ale po pravdě – navzdory maximální snaze – nepovedlo.

Za ideálního počasí zavítali do areálu u prostějovské sokolovny na Skálově náměstí čeští top nohejbalisté a mistři světa Jakub Pospíšil, Lukáš Rosenberk, Petr Topinka a spol. Natěšení prvoligisté TJ jim chtěli co nejvíc vzdorovat, aby vstupem do základní části nejvyšší divizní skupiny zanechali sympatický dojem. Což se jim ale po pravdě – navzdory maximální snaze – nepovedlo.
Leccos napovědělo hned zahajovací utkání dvojic. Tomášové Roba s Žůrovcem stíhali proti Janu Hanusovi a Davidu Višvaderovi jen do stavu 4:5 v prvním setu. Potom je brzdily vlastní chyby, nedůrazný útok i slabší obrana, především nováček Žůrovec viditelně bojoval s nervozitou. Naopak hosté drželi precizním výkonem vše plně pod kontrolou, Po setech 6:10 a 4:10 prohrávali domácí 0:1. Těžké to měli ve druhé dvojce bratři Ladislav a Lukáš Pírkové, neboť vyzvali velesilné duo Jakub Pospíšil - Lukáš Rosenberk. Sada číslo jedna jim navíc nevyšla, pod tlakem chybovali. Poté však svou hru o dost zlepšili a sváděli hezkou vyrovnanou bitvu. Ovšem pouze do skóre 6:5, načež nekompromisní Jihomoravané zabrali totálně ovládnutou koncovkou – 5:10, 7:10 a 0:2. Podobně vypadal úvodní duel trojic. Pírek, Pírek a Roba versus Rosenberk, Hanus, Halva = rovnocenná partie vždy část setu, než skvělí vyslanci MNK naplno prokázali své schopnosti. Nejprve šesti body za sebou zavřeli první dějství od cifer 4:4, následně zlomili v úplném závěru do té doby houževnatý odpor kvalitně makajících Sokolů zkušeným ziskem dvou posledních výměn od slibného stavu 8:8 – 4:10, 8:10 a 0:3.
Druhá trojka se pak změnila v pověstnou hru kočky s myší, protože Žůrovec, Deutsch a Valenta marně hledali jakýkoliv recept na trio Pospíšil, Topinka, Holas tažené excelentními zákroky kapitána Jakuba Pospíšila na síti, kde působivě smečoval i blokoval z obrovské výšky – 2:10, 4:10 a 0:4. Mnohem větší šanci na dílčí úspěch teoreticky měla plonková dvojice domácích Petr Deutsch, Jan Valenta v mači s Vojtěchem Holasem a Davidem Burianem. Leč kapitánu Valentovi absolutně nevyšel start, po sérii jeho nevynucených hrubek to rychle bylo 0:5. A jakmile se zástupci „jedničky“ ve druhé části přece jen chytili dotažením z 1:4 na 6:6, tak extraligisté na opačné straně sítě odpověděli finálním náporem – 4:10, 6:10 a bylo 0:5.
Za průběžného stavu zápasu 0:5 zbývala Prostějovanům poslední naděje na alespoň čestný vítězný zářez v osobě špičkového singlisty Tomáše Roby. Proti Janu Hanusovi v obou sadách výborně začal, ale napoprvé nechal soka otočit z 4:1 na 5:7 a dramatický finiš mu o chloupek utekl 9:10. Ve druhém pokračování domácí šikula ještě vystupňoval tempo, aby parádním nohejbalem utekl dokonce na 9:6. Bohužel ani čtyři setboly mu nestačily, neboť soupeř zázračně levačkou vrátil jeden extrémně náročný míč a spíš na jistotu končícího Robu ve finiši doslova rozstřílel dokonalými údery – 9:10. Nepovedlo se tedy odvrátit výsledný výprask 0:6 bez jediné získané sady.

POHLEDEM TRENÉRŮ
Richard BENEŠ - TJ Sokol I Prostějov:
„Hráči Modřic potvrdili svou extratřídu a až na chvilkové výjimky nám nedali žádnou šanci. My jsme totiž neodvedli dobrý výkon, proto byl celý zápas natolik jasný. Prohráli bychom tak jako tak, ale kdyby kluci prodali, na co nohejbalově mají, mohl být průběh i konečný výsledek aspoň trochu vyrovnanější se ziskem několika setů a minimálně jednoho bodu. Nevím, jestli za náš horší výkon mohla nervozita, respekt z mistrů světa na straně soupeře, přílišné chtění nebo chybějící zkušenosti proti tak vysoké herní kvalitě. Možná se sečetlo jedno s druhým a dopadlo to až takhle moc jednoznačně. Přesto není důvod ke smutku, pro chlapce jsou utkání Ligového poháru proti naprosto špičkovým celkům ČR nedocenitelné. A pevně věřím, že příště doma s Karlovými Vary už dopadneme mnohem lépe.“
Petr GULDA - MNK mobilprovás Modřice, současně reprezentační kouč České republiky:
„Na zápas jsme se dobře připravili, nic nepodcenili a tenhle zodpovědný přístup se nám vyplatil. Vývoj všech jednotlivých utkání jsme měli pod kontrolou, jen několik setů rozhodovaly vyrovnanější koncovky. Výjimkou byl zcela vyrovnaný závěrečný singl, který klidně mohl dopadnout i naopak. Každopádně jsme spokojeni s jasným vítězstvím i splněním role favorita, prvoligový tým Prostějova oceňujeme za odvahu jít do elitní skupiny nové soutěže proti výrazně silnějším družstvům.“

 

LIGOVÝ POHÁR MUŽŮ ČR 2020, DIVIZE I - 1. KOLO
TJ Sokol I Prostějov – MNK mobilprovás Modřice 0:6
Výsledky: Roba, Žůrovec – Hanus, Višvader 0:2 (-6, -4), Lad. Pírek, Luk. Pírek – Pospíšil, Rosenberk 0:2 (-5, -7), Lad. Pírek, Luk. Pírek, Roba – Rosenberk, Hanus, Halva (Višvader) 0:2 (-4, -8), Žůrovec, Deutsch, Valenta – Pospíšil, Topinka, Holas (Burian) 0:2 (-2, -4), Deutsch, Valenta – Holas, Burian 0:2 (-4, -6), Roba – Hanus 0:2 (-9, -9)
Trenér Prostějova: Richard Beneš. Trenér Modřic: Petr Gulda
Rozhodčí: Halml a Jonák
Diváků: 70
Ostatní výsledky 1. kola: TJ Sokol Holice – SK Liapor Witte Karlovy Vary odloženo na 21. června

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...