Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hrozilo, že navzdory uvolňujícím se opatřením vůči nákaze koronaviru letos neproběhnou žádné oficiální nohejbalové soutěže. Svazové vedení se však kvůli své liknavosti ocitlo pod velkou kritikou, mimo jiné i dlouholetého trenéra TJ Sokol I Prostějov Richarda Beneše. A tento tlak přinesl ovoce v podobě vyhlášení samostatné soutěže pro aktuální rok, kterou bude Ligový pohár 2020!
Nejprve proběhlo distanční hlasování členů Rady ČNS o možné podobě letošních ligových soutěží. S variantou pro odehrání zkrácené základní části jednokolovým systémem však většina přítomných delegátů nesouhlasila. Proto Výkonný výbor ČNS následně vyrukoval s alternativní soutěží v podobě zmíněného Ligového poháru 2020.


Právo na účast mají všechny oddíly z extraligy, 1. ligy a 2. ligy mužů. Podstatné ale rovněž je, že start nikoho není povinný a hrát tedy budou jen kluby s opravdovým zájmem, které se do včerejší půlnoci přihlásily. Každopádně Ligový pohár bude v mužské kategorii rozdělen na Divizi 1 (osm družstev), Divizi 2 (osm celků) a dvě skupiny Divize 3 (po osmi či méně kolektivech).
Pokud by se přihlásily všechny stávající ligové mančafty, šel by ten prostějovský do Divize 2, neboť je v oddílovém sledu nasazen jako číslo dvanáct za osmi extraligisty a třemi prvoligisty (viz přehled níže). Pouze za situace, kdy by se do Ligového poháru nepřihlásily hned čtyři extraligové kluby, by byl nasazen do elitní Divize 1, což ale není moc pravděpodobné.
Spíš se dá předpokládat, že se borci Sokola I ocitnou v podobné konkurenci, jaká je čekala v původně plánovaném prvoligovém ročníku 2020. Nakonec i hrací systém nadcházejícího Ligového poháru, který odstartuje už během nejbližšího víkendu 30. a 31. května, bude takřka totožný. To znamená základní část dvoukolově každý s každým doma a venku (14 kol), nejlepší čtyři v tabulce postoupí do play-off a semifinále i finále se odehrají na dva vítězné zápasy.
Los dlouhodobé fáze spatří světlo světa dnes, tj. v pondělí 25. května nebo o den později, nohejbalisté Prostějova jistojistě budou mezi účastníky!
Sledujte internetové stránky www.vecernikpv.cz, kde během tohoto týdne přineseme rozlosování Ligového poháru 2020 i další aktuální informace před jeho zahájením

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...