Příjemnou noc, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Již od konce listopadu se nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov připravují na nový ročník 1. ligy družstev mužů ČR 2020. Ta odstartuje úvodním kolem v sobotu 4. dubna, tedy za dva a půl měsíce.

„Trénujeme dvakrát nebo třikrát týdně, scházíme se pokaždé v různém počtu podle toho, kdo z kluků zrovna může a kdo ne kvůli zaměstnání či jiným povinnostem,“ řekl Večerníku trenér „jedničky“ Richard Beneš.
Po konci Tomáše Matkulčíka tvoří sedmičlenné jádro současného týmu kapitán Jan Valenta, Ladislav Pírek, Lukáš Pírek, Petr Deutsch, Jakub Klaudy, Tomáš Roba a nováček Tomáš Drobil. „Kluci si vyříkali neomluvenou absenci Kuby Klaudyho a Toma Roby na posledním utkání minulé sezóny s tím, aby se nic takového už neopakovalo. Když se někdo omluví předem, dá se s tím samozřejmě něco dělat, v opačném případě ne,“ upozornil Beneš. Vzápětí představil novou hráčskou posilu. „Tom Drobil je náš klubový odchovanec, který se vrací k nohejbalu po mnohaleté zdravotní pauze. Postupně se do toho dostává a ukazuje, že pořád může být kvalitním nahrávačem i polařem,“ líbí se Benešovi Drobilovo aktuální zlepšování.
Makají také ostatní jmenovaní borci, byť Klaudy zatím mimo mančaft. „Kuba pracuje v Praze, tréninky v Prostějově nestíhá. Tak chodí aspoň jednou týdně s extraligovým Šacungem,“ prozradil kouč Sokola I.
Soupisku doplňují David Pazdera, Tomáš Jorda, David Pořízek a rovněž Martin Kolář ze Šumperka. „To jsou kluci na střídání nebo na záskok v případě potřeby, jejich zapojení a pomoci si vážíme,“ zmínil Beneš s tím, že nadále shání ještě alespoň jednu posilu.
Na závěr doplnil další dvě zajímavé novinky. „Poprvé jsme s členy mužstva uzavřeli klasické hráčské smlouvy, takže budou za každý prvoligový zápas dostávat aspoň několik stovek korun. A v sobotu 8. února absolvujeme se dvěma trojkami velký mezinárodní turnaj trojic v Přerově, což bude výborná příprava.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...