Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Měl to být pro nohejbalisty TJ Sokol I Prostějov zatímní vrchol skvělého tažení 1. ligou družstev mužů ČR 2019. V sobotu po poledni hostili ve druhém semifinále této soutěže TJ Slavoj Český Brod a měli reálnou šanci vyrovnat stav série na zápasových 1:1, aby se příští víkend porvali venku o historický úspěch v podobě finálové účasti. Místo toho zbyly jen negativní pocity: zklamání, naštvanost, bezmoc až hněv. Zatímco soupeř slavil po hladkém výsledku 1:5 své naprosto pohodové vítězství i postup.

Sportovní zázraky se sice dějí, ale tentokrát bylo rozhodnuto v podstatě už před úvodním výkopem. Dva tahouni hanáckého týmu Tomáš Roba a Jakub Klaudy totiž bez omluvy nedorazili k utkání, důvody byly během předchozí noci sledovatelné na Facebooku... Každopádně domácím bez tohoto dua zbylo jen pět nachystaných plejerů, čímž hrozila ostudná kontumace veledůležitého duelu. Situaci zachránil narychlo povolaný „amatér“ David Pořízek, který coby pomocník nouzově dopsaný na soupisku naskočil doslova z voleje do ostrého mače.

Atmosféra v pořádajícím mančaftu i ve fanoušky zaplněném hledišti logicky odpovídala nastalé situaci – byla mírně řečeno rozpačitá. A hned vstupní dvojice potvrdily oprávněný předpoklad, že vzhledem k okolnostem půjde o rychlý proces ve prospěch hostující sestavy nabité devíti nažhavenými borci. Jan Matkulčík s Lukášem Pírkem vůbec nedokázali čelit Cibulkovi s Janíkem, částečně pomohlo až střídání Ladislava Pírka. Porážku 3:10, 8:10 se však odvrátit nepodařilo – 0:2 a 0:1. Mnohem nadějněji se vyvíjela druhá dvojka, kde Petr Deutsch a Jan Valenta těsně ztratili zahajovací set 9:10, aby následný ovládli 10:7. Bohužel tiebreak jim nevyšel poměrem 6:10, byla z toho porážka 1:2 na sety, která rekrutovala průběžný stav 0:2.
Poté přišla na řadu první trojice ve složení Matkulčík, Valenta, Pořízek. Dílčí debakl 1:10 paradoxně pomohl k tomu, že favorité druhou sadu podcenili a za stavu 9:8 čelili dvěma setbolům, které však Hanáci neproměnili. Porážka 9:10 znamenala dvousertové vítězství hostů – 0:3. Přesto prostějovské torzo sympaticky dál bojovalo a trio Pírek, Pírek, Deutsch urvalo druhou trojku 10:7, 8:10, 10:8 – 2:1. Snížení na průběžných 1:3 probudilo teoretickou naději na senzaci, leč tu Středočeši nemilosrdně uspali. Srdnatě bojující Lukáš Pírek svedl krásnou singlovou bitvu proti elitnímu Vedralovi, na jehož umění byl přes veškerou snahu krátký dvakrát 6:10 – 0:2 a 1:4. No a hořkou tečku za marným střetnutím udělaly třetí trojice, kde Matkulčík, Valenta, Pořízek nejprve vůbec nestačili (2:10), pak se razantně zvedli (8:6) a nakonec bolestně padli – 8:10 a 1:2. Za dvě hodiny bylo tudíž vymalováno – 1:5.
Pro nohejbalisty Sokola I může znamenat útěchu zisk bronzu v konečném pořadí druhé nejvyšší tuzemské soutěže. Ovšem povídejte to zodpovědné většině kolektivu po takovém závěru…

POHLEDEM TRENÉRA
Richard BENEŠ – TJ Sokol I Prostějov:
„Do zápasu jsme nastoupili citelně oslabeni o dva klíčové hráče Tomáše Robu a Jakuba Klaudyho, kteří se k natolik důležitému utkání nedostavili. Chci se proto omluvit všem divákům za náš výkon v hodně oslabené sestavě. Přišli kluky povzbuzovat stejně, jako v průběhu celého ročníku, a vydatně fandili. Moc si toho vážíme, během sezóny byli naším sedmým hráčem. Všechny příznivce proto ubezpečuji, že přes zimu uděláme vše potřebné, abychom v příštím roce opět své fandy bavili kvalitními i bojovnými výkony. Co se průběhu druhého semifinále týče, někteří členové mančaftu brali danou situaci lépe a jiní hůře. Většina každopádně makala na maximum a snažila se předem prohraný boj aspoň co nejvíc zdramatizovat, za což patří chlapcům dík. Stejně jako za celou krásnou sezónu, pro náš klub prvoligově bronzovou a historicky nejúspěšnější v mužské kategorii. Pouze je samozřejmě hrozná škoda tak smutného konce...“


Zbytečná kaňka
V sobotu dopoledne ještě před druhým semifinále s Českým Brodem jsem napsal oslavnou stať na prostějovské nohejbalisty do rubriky Sonda. Nenapadlo by mě, že hned dva z vychvalovaných hráčů TJ Sokol I udělají před tak stěžejním duelem to, co udělali. Za což je nehodlám soudit, stačila mi loňská jarní kauza s Jakubem Klaudym... Spíš je mi hrozně líto jejich týmových parťáků, které dokonale nechali ve štychu a zničili jim sen o prvoligovém finále. Nemluvě o obětavém trenérovi Richardu Benešovi, zapomenout nesmím ani na zklamané či naštvané fanoušky. Pokud někdo takovým způsobem vyšplouchne svůj mančaft opakovaně, měli by si to s ním (případně s nimi) ostatní nějak vyřídit. Bez ohledu na to, jestli jde o neprofesionální sport. Základní principy prostě je potřeba ctít kdykoliv a kdekoliv, jinak se vám tolerování neomluvitelného vrátí jako bumerang. Takový je aspoň můj názor, byť nechci nikomu radit.


NOHEJBAL
1. liga mužů ČR 2019 ; PLAY OFF – SEMIFINÁLE, 2. zápas
TJ Sokol I Prostějov – TJ Slavoj Český Brod
1:5
Výsledky jednotlivých utkání: Matkulčík, Luk. Pírek (Lad. Pírek) – Cibulka, Janík 0:2 (-3, -8), P. Deutsch, Valenta – Ešner, Vedral (J. Sýkora) 1:2 (-9, 7, -6), Matkulčík, Valenta, Pořízek – Ešner, Vedral, J. Sýkora (Padělek) 0:2 (-1, -9), Lad. Pírek, Luk. Pírek, P. Deutsch – Cibulka, Janík, P. Sýkora (Čech) 2:1 (7, -8, 8), Luk. Pírek – Vedral 0:2 (-6, -6), Matkulčík, Valenta, Pořízek – Cibulka, Janík, P. Sýkora (Čech) 0:2 (-2, -8).
Trenér Prostějova: Richard Beneš
Trenér Českého Brodu: Jan Sýkora
Rozhodčí: Jonák a Spáčil
Diváků: 70



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...