Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Porazit v posledním 14. kole 1. ligy družstev mužů ČR 2019 celek TJ Avia Čakovice B, tím pádem před něj skočit na třetí příčku a zajištěním výhodnější výchozí pozice pro play off se v předkole vyhnout posíleným Holicím. Tak zněl jasný úkol nohejbalistů TJ Sokol I Prostějov pro sobotní duel na vlastním kurtu, jímž uzavřeli dlouhodobou fázi aktuálního ročníku druhé nejvyšší tuzemské soutěže. A všechno klaplo dokonale díky hladkému triumfu 6:1!

Demolici soupeře, který přicestoval bez opory extraligového áčka Kalouse, načala první dvojice Jan Matkulčík (mladý navrátilec z hostování v Modřicích), Tomáš Roba skvělým výkonem proti Strejčkovi s Kocurkem. Úspěšný vstup jednoznačným poměrem 10:6, 10:7 povzbudil i druhou domácí dvojku bratrů Ladislava a Lukáše Pírkových. Ti sice museli po váhavějším startu otáček nepříznivý vývoj, což se jim ale postupným zlepšováním povedlo (9:10, 10:7, 10:8).
Ještě víc vystrčili hosté růžky v úvodní trojici. Začátek tohoto střetnutí Matkulčíkovi s Klaudym a Janem Valentou vůbec nesedl (3:10), pak se sice chytili (10:8), leč rozhodující set od stavu 7:7 nezvládli třemi ztracenými výměnami za sebou. V téhle fázi se celý zápas lámal – a Hanáci jej nekompromisně poslali na svou stranu.
Postarali se o to druhá trojka Lad. Pírek, Luk. Pírek, Roba suverénním vítězstvím 10:6 a 10:7, vložená dvojice Klaudy, Valenta podobně přesvědčivou výhrou 10:7, 10:8 i Tomáš Roba, jenž coby bronzový medailista z červnového MČR v singlu deklasoval ve své oblíbené disciplíně protivníka s hodně neortodoxním stylem drtivě 10:3, 10:4. Tím pádem prostějovská parta vedla už 5:1 a k potvrzení konečného triumfu jí stačil jediný dílčí bod. Přišel okamžitě, byť trio Matkulčík, Klaudy, Valenta znovu odstartovalo špatně. Nicméně obrat na 7:10, 10:3, 10:7 vyvolal euforii nejen u samotných borců Sokola I, ale též v řadách jejich fanoušků na zaplněné tribuně. Povalení čakovické rezervy 6:1 všichni oslavili společnou fotografií.
„Odehráli jsme velice dobré utkání a díky kvalitnímu výkonu celého týmu zvládli přímou bitvu o třetí místo po základní části bez větších problémů,“ zářil po utkání Richard Beneš, hlavní trenér nohejbalistů TJ Sokol I Prostějov. A měl hned několik důvodů ke spokojenosti. „Soupeři dost chyběla jejich klíčová opora Kalous, zatímco v našich barvách se po návratu z Modřic výborně uvedl v první dvojce Honza Matkulčík. Naopak jeho trojice s Kubou Klaudym a Honzou Valentou zatím tolik nefungovala, ale za stavu 5:1 kluci zabojovali a otočením nepříznivého průběhu připsali rozhodující bod. Ve skvělé formě zahráli Laďa i Lukáš Pírkovi, stejně jako Tom Roba. Ten se po delší tréninkové pauze původně moc necítil, ale rychle se dostal do tempa a tradičně předváděl nohejbal vysoké úrovně. Plonková dvojka Klaudy - Valenta rovněž neponechala nic náhodě a v součtu jsme tedy béčku Čakovic nedali žádnou šanci. Moc děkuji jak hráčům za odvedený výkon, tak fanouškům za perfektní povzbuzování,“ neskrýval radost lodivod Sokola.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...