Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Spartak Čelákovice uspořádal v sobotu 29. června nohejbalové mistrovství České republiky mužů v singlu 2019. Letos premiérově mělo formát Open, bylo tedy otevřené i hráčům ze Slovenska, Maďarska, Rumunska, Švýcarska a dalších států.

„Ve startovní listině figurovalo celkem dvaatřicet singlistů, z nichž v podstatě každý představoval velkou kvalitu. A tím větší jsme měli radost, že vedle Tomáše Roby organizátoři přijali do turnaje na poslední chvíli i druhého našeho borce Lukáše Pírka,“ uvedl Večerník, potažmo jeho čtenáře do obrazu trenér nohejbalistů TJ Sokol I Prostějov Richard Beneš.
Šampionát byl rozlosován do osmi základních skupin po čtyřech, do play-off postupovali z každé grupy dva nejlepší. „Lukáš Pírek měl ve své skupině juniorského mistra světa Hanuse, hráče Českého Brodu Sýkoru a ze Sokola Slaný Beránka. Nevedl si vůbec špatně, hned v prvním utkání získal proti extraligovému Hanusovi zahajovací set a ve druhém měl za stavu 9:8 dva mečboly. Ty se mu však nepodařilo proměnit, nakonec po výborném výkonu smolně prohrál. Ve druhém zápase svedl opět naprosto vyrovnanou bitvu s prvoligistou Sýkorou, bohužel znovu po velkém boji podlehl 1:2. Poslední duel tak na Lukášově nepostupu nemohl už nic změnit, on zřejmě i z toho důvodu nehrál zkonsolidovaný, padl 0:2 a z dalšího průběhu mistrovství byl vyřazen,“ popisoval Beneš.
Hodnocení jeho svěřence číslo dva vyznělo mnohem radostněji. „Náš excelentní singlista Tomáš Roba, který letos v první lize prohrál pouze dvě utkání, začal svou velkou sobotní jízdu zápasem proti medailistovi ze světového šampionátu před několika roky Karlem Hronem. A to naprosto senzačně, neboť skvělým výkonem zvítězil 10:5, 10:9 a jednoho z favoritů tím vlastně poslal předčasně domů. V dalším střetnutí své skupiny svedl naprosto vyrovnanou partii s posledním mistrem světa v singlu Ondrou Vítem ze Žatce, aby podlehl až po velkém boji 7:10, 7:10. Poslední skupinový mač pak neabsolvoval, protože Nováček skrečoval a Tom tak mohl slavit postup mezi elitních šestnáct singlistů otevřeného MČR,“ pokračoval Beneš.
Na startu play-off se přitom hanácký bojovník zdaleka nezastavil, spíš právě naopak. „Tomáš je známý tím, že jakmile se rozehraje, může dosáhnout vynikajících výsledků proti komukoliv. V osmifinále tak neměl domácí zástupce extraligových Čelákovic žádnou šanci a po setech 10:8, 10:0 (!) byl Roba mezi nejlepšími osmi plejery prakticky Evropy. V jedné z nejdramatičtějších bitev celého šampionátu pak ve čtvrtfinále porazil juniorského mistra světa Hanuse z Modřic 2:1 po sadách 5:10, 10:9, 10:9 a s celým zbytkem týmu Sokola I slavil největší úspěch své dosavadní kariéry! Bylo jasné, že se popere o cenný kov, ovšem v semifinále jeden z našich nejlepších českých singlistů Kolenský z Čelákovic nezaváhal a viditelně unaveného Toma jasně přehrál 10:5, 10:2. V duelu o bronz však ze sebe Roba vydal všechny zbytky sil a jednoznačně si poradil s Janíkem z Českého Brodu 10:6, 10:4! Tím pádem se mohl těšit na slavnostní vyhlášení medailistů,“ ohlížel se šťastný kouč prostějovského nohejbalu.
Jeho závěrečné resumé? „Když Tomáš přebíral bronz za třetí místo, musel jsem jednomu z přihlížejících říct, aby mě štípnul, jestli se mi to nezdá. Je to největší úspěch hráče v dresu TJ Sokol I Prostějov mezi muži, navíc v otevřeném mistrovství a v singlu coby nejtěžší nohejbalové disciplíně. Rovněž já osobně tohle počítám za svůj největší trenérský úspěch i přes dřívějších šestatřicet mistrovských titulů v mládežnických kategoriích. Tom Roba hrál fantasticky, a pokud nepočítám slovenského reprezentanta Stupáka na druhé pozici, je prakticky vicemistrem ČR! Na tomto úspěchu má velký podíl i jeho týmový parťák Lukáš Pírek, který se s ním poslední měsíc před turnajem intenzívně připravoval a sám Tomáš tenhle Lukášův podíl sám zdůraznil,“ dokončil Richard Beneš svůj oprávněně obsáhlý komentář.



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...