Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Už od zimy probíhal seriál mládežnických turnajů s všeříkajícím názvem Přebor základních škol v nohejbalu o pohár primátora města Prostějova 2019. V pátek 21. června projekt vyvrcholil závěrečným finálovým kolem, hrálo se na venkovním kurtu TJ Sokol I Prostějov v areálu u sokolovny na Skálově náměstí.

„Když jsem se v lednu rozhodl uspořádat tuto dlouhodobou soutěž, byla to určitá loterie. Nevěděl jsem, jak velký zájem zavládne ze strany škol, a také zda žáci zvládnou hrát nohejbal, pro kluky bez zkušeností s tímto sportem není zrovna jednoduchý,“ prozradil Večerníku svou počáteční nejistotu Richard Beneš, hlavní organizátor Přeboru škol a trenér nohejbalistů Sokola I.
„Přihlásilo se ale šest škol, což bylo na premiéru velice dobré. Navíc hned první turnaje ukázaly, že kluci mají o nohejbal zájem a postupně se ve hře zlepšovali. Což potvrzovalo každé další kolo, kterých jsme udělali dohromady šest – každý měsíc jedno od ledna do června. V tom závěrečném byly k vidění velké boje a mnohdy překvapivé výsledky, tím se notně promíchalo konečné pořadí na druhém až čtvrtém místě,“ informoval Beneš.
Jako atraktivní zpestření odehráli v pátečním předpoledni vloženou exhibici špičkoví prostějovští plejeři Tomáš Roba a Lukáš Pírek, opory místního prvoligového družstva mužů. „Chlapci předvedli vysoce kvalitní zápas v singlu, který se přihlížejícím klukům musel líbit, což dokládal jejich častý potlesk,“ potěšilo Beneše.
V celkovém hodnocení Přeboru ZŠ suverénně triumfoval výběr Gymnázia Jiřího Wolkera Prostějov před stříbrnou ZŠ Palackého a bronzovou ZŠ Jana Železného, o jediný bodík zpět čtvrtá zůstala ZŠ Valenty. Závěrečné dějství přitom rozhodovali sudí Stanislav Husařík, Jiří Spáčil a Tomáš Roba. „Děkuju jim za to. A na závěr musím poděkovat Olomouckému kraji, statutárnímu městu Prostějov i městské sportovní komisi za podporu téhle soutěže. Díky samozřejmě patří také sponzorům, jimiž byli Domovní správa Prostějov, Jahody Berousek, Billa, Lesko Zlín, Veolia, Agroservis Šálek a Cukrárna Florida,“ zdůraznil Richard Beneš.
Ohlédnutí za kláním, nad nímž převzal záštitu prostějovský primátor František Jura, uzavřel optimistickým výhledem. „Pevně věřím, že v dalším roce se zúčastní všechny školy letošního premiérového ročníku. A snad se navíc přidají i další školy. Naší snahou bude, aby jak se zajištěním všech turnajů, tak i se samou hrou byli spokojení především kluci, pro které všechno pořádáme.“ 

JAK TO VŠECHNO DOPADLO?

Přebor základních škol v nohejbalu o pohár primátora města Prostějova 2019 – výsledky finálového kola: ZŠ Horáka – GJW 0:2 (-9, -3), ZŠ Železného – ZŠ Palackého 0:2 (-6, -6), ZŠ Melantrichova – ZŠ Valenty 2:0 (5, 6), GJW – ZŠ Železného 2:0 (6, 6), ZŠ Horáka – ZŠ Valenty 1:1 (9, -6), ZŠ Palackého – ZŠ Melantrichova 1:1 (-4, 2), ZŠ Železného – ZŠ Horáka 1:1 (-5, 8), ZŠ Melantrichova – GJW 1:1 (9, -6), ZŠ Valenty – ZŠ Palackého 0:2 (-1, -6), ZŠ Železného – ZŠ Melantrichova 1:1 (-8, 7), ZŠ Horáka – ZŠ Palackého 0:2 (-6, -6), GJW – ZŠ Valenty 2:0 (8, 9), ZŠ Melantrichova – ZŠ Horáka 2:0 (6, 3), ZŠ Valenty – ZŠ Železného 1:1 (7, -6), ZŠ Palackého – GJW 1:1 (6, -6).
Přebor základních škol v nohejbalu o pohár primátora města Prostějova 2019 – konečné pořadí: 1. Gymnázium Jiřího Wolkera Prostějov 47, 2. ZŠ Palackého Prostějov 34, 3. ZŠ Jana Železného Prostějov 30, 4. ZŠ E. Valenty Prostějov 29, 5. ZŠ Melantrichova Prostějov 25, 6. ZŠ

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...