Dobrý večer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Dvanácté kolo čtrnáctidílné základní části 1. ligy družstev mužů ČR 2019 přineslo nohejbalistům TJ Sokol I Prostějov jen samé příznivé zprávy. Ve svém utkání si doma na kurtu u sokolovny na Skálově náměstí hladce poradili s outsiderem TJ Dynamo ČEZ České Budějovice poměrem 6:1, byť jím poslední celek tabulky dělal místy až nečekané problémy. Výsledky ostatních střetnutí pak Hanáky vynesly na průběžné třetí místo s tím, že už dvě dějství před koncem si zajistili postup do předkola play-off a navíc útočí na druhou příčku znamenající přímou účast v semifinále!

Sobotní zápas za úmorného odpoledního vedra přitom odstartoval mnohem lépe pro hosty. Úvodní dvojice Tomáš Svoboda, Tomáš Roba totiž od příznivého stavu 6:5 v prvním setu vůbec nedokázala čelit zlepšujícímu se výkonu Višvádera s Hrdličkou postaveného na skvělém podání prvně jmenovaného. A jednoznačným způsobem 8:10, 6:10 šli Jihočeši překvapivě do vedení.


POHLEDEM HRÁČE
„Já osobně jsem se v tomto zápase trápil. Hned první dvojka mi vůbec nesedla, herně to nebylo ono, dělal jsem chyby. Soupeřům se naopak hodně dařilo, měli výborné podání, všechno jim padalo do kurtu. Ani v trojkách to z mé strany nebylo dobré, tam ale pomohli kluci Pírkovi a důležité utkání jsme zvládli. Klíčový asi byl singl, kde jsem dlouho pokračoval ve špatném výkonu. Zároveň jsem ale nepřestával bojovat a dokázal využít přibývajících chyb Višvádera, což nakonec rozhodlo. Celkově jsme neodehráli zrovna moc povedený zápas, papírově slabší Budějovice nám nadělaly dost problémů. Přesto jsme ale dokázali vyhrát jasně 6:1 a splnit výsledkovou povinnost, což svědčí o síle našeho mančaftu. Jestli ještě můžeme zaútočit na druhé místo po základní části a postoupit přímo do semifinále play-off? Já po pravdě tabulku první ligy vůbec nesleduju, radši se soustředím na každé jednotlivé utkání. Semifinále si však letos zahrát rozhodně chceme.“
Tomáš ROBA, opora nohejbalistů TJ Sokol I Prostějov


NOHEJBAL
1. liga mužů ČR 2019 – 12. kolo
TJ Sokol I Prostějov – TJ Dynamo ČEZ České Budějovice
6:1
Výsledky jednotlivých utkání: Svoboda, Roba – Višváder, Hrdlička 0:2 (-8, -6), Klaudy, Luk. Pírek – Bělík, Semrád 2:0 (5, 3), Svoboda, P. Deutsch, Valenta (Klaudy) – Semrád, Višváder, Žikeš 2:1 (6, -9, 7), Lad. Pírek, Luk. Pírek, Roba – Bělík, Mošovský, Hrdlička 2:0 (6, 7), P. Deutsch, Valenta – Mošovský, Žikeš 2:0 (4, 3), Roba – Višváder 2:1 (-4, 9, 8), Svoboda, Klaudy, Valenta (P. Deutsch) – Bělík, Mošovský, Hrdlička 2:1 (7, -9, 9).
Trenér Prostějova: Richard Beneš. Trenér Českého Brodu: David Žikeš.
Rozhodčí: Spáčil a Jonák
Diváků: 50

NOHEJBAL
1. LIGA DRUŽSTEV MUŽŮ ČR 2019
Ostatní výsledky 12. kola: TJ Avia Čakovice B – Areál Club Zruč-Senec 3:6, TJ Slavoj Český Brod – TJ Sokol Holice 4:6, MNK Silnice Group Modřice B – TJ Spartak MSEM Přerov 6:1.
Průběžná tabulka po 12. kole
1. Zruč-Senec 10 0 2 64:37 20
2. Č. Brod 7 1 4 62:41 15
3. Prostějov 6 2 4 58:47 14
4. Čakovice B 6 2 4 55:48 14
5. Holice 4 2 6 45:54 10
6. Modřice B 4 2 6 42:53 10
7. Přerov 5 0 7 45:57 10
8. Č. Budějovice 1 1 10 32:66 3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...