Dobré dopoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Odhodlání, víra a optimismus, s nimiž nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov před necelými dvěma měsíci vstupovali do 1. ligy družstev mužů ČR 2019, se zatím naplňují. Posílený kolektiv patří k lepším účastníkům osmičlenné soutěže, druhé nejvyšší v tuzemsku. A zápasově nabité úvodní období celého ročníku se mu většinově povedlo, což znamená slibný vklad do zbytku dobře rozjeté sezóny.

Jak známo, Hanáci během zimní pauzy sice přišli o několik hráčů v čele s juniorským mistrem světa Janem Matkulčíkem, ale na druhou stranu kádr i významně vyztužili. Ze statusu neregistrovaných se navrátivší odchovanci Ladislav a Lukáš Pírkové, výměnou za Matkulčíka získaný mladík extraligových Modřic Tomáš Svoboda i nová posila Petr Deutsch se kvalitativně zařadili po bok osvědčených opor Jakuba Klaudyho, Tomáše Roby a Jana Valenty.
Tím pádem má „jednička“ k dispozici sedm velice dobrých plejerů, což i při jedné absenci dává možnost postavit hodně silný mančaft schopný v jednotlivých duelech konkurovat i největším prvoligovým favoritům. K tomu se přidala zlepšená atmosféra uvnitř týmu, kam přibyli tři zkušení a zároveň maximálně bojovní srdcaři plus povahově bezproblémový talent. Do mistráků tak obměněný soubor vstupoval s ohromným nadšením, které se zkraje letošní první ligy projevilo.
Prostějovským borcům se podařilo porazit Holice 6:2, vydřít derby v Přerově 6:4 i smést Modřice B 6:0, což je po třech zahajovacích dějstvích vyneslo do čela průběžného pořadí! Pak sice následovala šňůra čtyř střetnutí bez výhry (venku Český Brod 3:6, venku České Budějovice 5:5, doma Zruč-Senec 3:6, venku Čakovice B 4:6) ovlivněná jak náročnějším losem, tak častěji chybějícími hráči i určitým poklesem předtím skvělé výkonnosti. Nicméně reprezentanti Sokola I se dokázali znovu zvednout a urvat důležité triumfy 6:2 na půdě Holic i 6:4 nad rivalským Přerovem. Navzdory porážce 2:6 z dosud posledního mače v Modřicích B tak rozhodně převažují pozitiva.
„Asi nejvíc mrzí jednobodová ztráta ze hřiště papírově nejslabších Budějovic, kde bychom v kompletnějším složení určitě vyhráli. A velice škoda bylo také nesmírně těsné porážky v Čakovicích o pár míčů, statečně jsme vzdorovali i v Brodu a na vlastním kurtu suverénní Zruči. Jinak se kromě modřického výpadku povedlo všechny ostatní zápasy vyhrát, někdy přesvědčivě a jindy po těžší bitvě. Každopádně mám z našeho mančaftu v současném složení výborný pocit, neboť nohejbalová kvalita se v něm snoubí s velkou touhou vítězit a tomu odpovídajícím nasazením. Kluci vždy makají naplno, bojují jeden za druhého a společně tvoří soudržnou partu, za dosavadní vývoj sezóny zaslouží pochvalu,“ ocenil trenér Richard Beneš.
V tabulce jeho svěřenci drží čtvrtou příčku, což by po základní části znamenalo postup do předkola play-off. To absolvují celky na třetí až šesté pozici, přičemž dva lépe postavené budou mít výhodu domácího prostředí v jednorázovém utkání. Nejlepší dvě družstva po dlouhodobé fázi si zajistí přímý průnik do semifinále, naopak dva poslední kolektivy po 14. kole čekají boje o záchranu.
Prostějované přitom ztrácejí na druhé místo tři body a na třetí post dva bodíky, zatímco náskok před níže postavenými soupeři drží o něco větší (pátý Přerov +3, šesté Modřice B +4, sedmé Holice +5).
Do konce základní části zbývají čtyři kola, v nichž TJ Sokol I přivítá Český Brod (8. června) a České Budějovice (15. června), následně zajíždí do Zruče-Sence (22. června). A program uzavře po letní přestávce opět na vlastním dvorci proti Čakovicím B (31. srpna). „Věřím, že můžeme urvat bod s Brodem a určitě bychom měli přehrát Budějice. Ve Zruči to bude složité, ale na závěr by k nám čakovická rezerva měla dorazit bez svých největších tahounů. Což značí, že reálně můžeme počítat minimálně s dalším čtyřbodovým ziskem k těm jedenácti, co už jsme posbírali. A patnáct dohromady prostě musí stačit nejhůře na čtvrté místo, tím pádem bychom vyřazovací boje začínali doma. To chceme, v ideálním případě pak ještě zkusíme zaútočit i na druhou příčku. Podmínkou je v sobotu zdolat Český Brod. Tak či tak jsem přesvědčen, že jestli se nestane nic nepředpokládaného, je v našich silách postup do semifinále a tam se rovnocenně poprat o finálovou účast, tedy velký výsledkový úspěch,“ zasnil se kouč Beneš.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...