Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Další stvrzující krok za postupem do play-off 1. ligy družstev mužů ČR 2019 nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov neudělali. V 10. kole soutěže se proti nim soupeř MNK Silnice Group Modřice B výrazně posílil o pendly ze svého extraligového áčka a na vlastním kurtu zvítězil vcelku přesvědčivě 6:2.

„Bohužel tento zápas se nám moc nevydařil i přes těsné prohry zejména v prvních dvou dvojkách, které mohly skončit klidně opačně. Ale část sportovního štěstí jsme si už asi vybrali v prvním vzájemném utkání, které jsme navzdory vyrovnanému průběhu nedávno ovládli 6:0. Tentokrát vše dopadlo naopak, jak to ve sportu chodí,“ povzdechl si trenér „jedničky“ Richard Beneš.
Z rodinných důvodů mu v sobotu chyběl Petr Deutsch. „To bylo určitě oslabení,“ podotkl kouč. Vzápětí přiblížil vývoj duelu. „V úvodních dvojicích jsme měli vždy moc špatný začátek, potom dokázali soupeře dohnat, ale koncovky byly na straně Modřic. Trojky hrajeme již několik zápasů po sobě s množstvím nevynucených chyb a ve vyrovnaných soubojích to znamená jeden z důvodů našich porážek, rovněž nahrávka i mezihra nejsou optimální,“ uznal Beneš.
„Vložená dvojka a singl byly opět naší velkou devízou, ovšem pokud chceme venku bodovat, musíme vyhrávat i trojky a dvojky. Pouze kvalitní plonk a jednotlivec nemůžou na úspěch stačit. Následné obrácené trojice byly sice v některých setech velmi vyrovnané a ve druhé trojce jsme skoro pořád vedli, ale znovu chyběl jistější závěr bez chyb,“ připojil Beneš k celkově nevydařenému střetnutí.
I přes vysokou porážku mírně komplikující slibné postavení v horní polovině prvoligové tabulky rozhodně nelámal nad svými svěřenci hůl. „Tentokrát nemám z jednotlivců příliš koho vyzvednout, všichni kluci hráli pod své možnosti. Přesto z hlediska celého týmu stále stojím pevně na jeho straně, neboť je to bojovný a kvalitní mančaft, který ještě letos neřekl své poslední slovo,“ zdůraznil zkušený lodivod prostějovských nohejbalistů.
Ti mají další mač na programu po dvoutýdenní pauze až v sobotu 8. června od 14.00 hodin doma s Českým Brodem. V příštím vydání Večerníku tak přineseme rozbor současné situace mužů Sokola I v soutěži včetně postupového výhledu do vyřazovací části.


NOHEJBAL
1. liga mužů ČR 2019 – 10. kolo
MNK Silnice Group Modřice B – TJ Sokol I Prostějov 6:2
Výsledky: Konupka, Halva – Lad. Pírek, Luk. Pírek 2:0 (8, 9), Gürtler, Šamalík – Svoboda, Roba 2:0 (7, 9), Šamalík, Halva, Štěpánek – Lad. Pírek, Luk. Pírek, Valenta 2:1 (5, -7, 7), Konupka, Gürtler, Spousta – Svoboda, Roba, Klaudy (M. Deutsch) 2:0 (8, 3), Bartoš, Brenner (Jonas) – Klaudy, Valenta 0:2 (-4, -5), Šamalík – Roba 0:2 (-7, -5), Šamalík, Halva, Štěpánek – Svoboda, Roba, Klaudy (M. Deutsch) 2:0 (9, 5), Konupka, Gürtler, Spousta – Lad. Pírek, Luk. Pírek, Valenta 2:1 (-8, 6, 8).
Trenér Modřic B: Jakub Spousta. Trenér Prostějova: Richard Beneš.
Rozhodčí: Hrůza a Arcanidu.
Diváků: 30.

NOHEJBAL
1. LIGA MUŽŮ ČR 2019
Výsledky 10. kola: MNK Silnice Group Modřice B – TJ Sokol I Prostějov 6:2, TJ Slavoj Český Brod – TJ Avia Čakovice B 6:3, TJ Sokol Holice – Areál Club Zruč-Senec 6:0, TJ Spartak MSEM Přerov – TJ Dynamo ČEZ České Budějovice 6:3.
Průběžná tabulka po 10. kole
1. Zruč-Senec 9 0 1 54:28 18
2. Č. Brod 7 0 3 53:30 14
3. Čakovice B 6 1 3 47:37 13
4. Prostějov 5 1 4 47:41 11
5. Přerov 4 0 6 38:47 8
6. Modřice B 3 1 6 31:47 7
7. Holice 2 2 6 33:48 6
8. Č. Budějovice 1 1 8 29:54 3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...