Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Za normálních okolností by si nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov jeli na půdu TJ Dynamo ČEZ České Budějovice pro pravděpodobné vítězství, neboť protivník byl dlouho považován za outsidera 1. ligy družstev mužů ČR 2019. Před vzájemným duelem 5. kola první ligy, které se odehrálo na Prvního máje, však Jihočeši triumfovali 6:1 v Holici, navíc Hanáci cestovali do opačného koutu republiky výrazně oslabeni. A nakonec byli v 5. dějství soutěže rádi za vyválčenou remízu 5:5.

„V plné sestavě bychom v tomhle zápase asi dosáhli na dvoubodový zisk. Ale chyběl nám zraněný Petr Deutsch a k utkání se nedostavil Kuba Klaudy, což bylo pro náš tým citelné oslabení. Přesto jsme po úvodních dvojicích vedli díky dobrému výkonu obou našich dvojek, zatímco trojice následně vyhráli domácí shodně bez ztráty setu a tím vyrovnali na průběžných 2:2. V trojkách asi budeme muset do dalších kol něco změnit,“ přemítal trenér Sokola I Richard Beneš při ohlédnutí za dramatickým mačem.
„Prohra naší vložené dvojky se dala očekávat, neboť Tomáš Jorda ještě není dostatečně vyhraným nohejbalistou na tak náročnou soutěž. Vzápětí Tom Roba těsným, přesto opět spolehlivě zvládnutým singlem srovnal na 3:3. V obrácených trojkách soupeř utekl na 5:3, když kluci bojovali jako lvi, ale při dvou porážkách 1:2 opravdu chyběla i trocha štěstí. Naštěstí závěrečné dvojice chlapci odehráli naprosto skvěle, Budějovičtí neměli žádnou šanci,“ dokončil Beneš popis takřka čtyřhodinového střetnutí.
Plichtu vzhledem k okolnostem bral. „Kluci nesmírně bojovali i za dané složitější situace. A mnoho nechybělo, abychom celkově vyhráli. Za stavu 3:3 však dvakrát v řadě rozhodovaly dva poslední míče, přičemž se zmíněná štěstěna opakovaně přiklonila k domácím. Ovšem vzápětí naši borci prokázali charakter a vydřeli aspoň remízu, po takovém průběhu cennou. Z jednotlivců musím vyzvednout skvělý výkon Tomáše Roby, který zatím vyhrál všechny singly letošní sezóny, i Toma Svobody, jenž se lepší zápas od zápasu. Své si uhráli také bratři Laďa a Lukáš Pírkové i Honza Valenta,“ zhodnotil Beneš.

NOHEJBAL
1. liga mužů ČR 2019 – 5. kolo
TJ Dynamo ČEZ České Budějovice – TJ Sokol I Prostějov 5:5
Výsledky jednotlivých utkání: Žikeš ml., Hrdlička (Višváder) – Roba, Svoboda 0:2 (-7, -8), Bělík, Semrád – La. Pírek, Lu. Pírek 1:2 (-6, 9, -7), Řežábek, Bělík, Mošovský (Višváder) – La. Pírek, Lu. Pírek, Valenta 2:0 (9, 8), Žikeš ml., Semrád, Hrdlička – Roba, Svoboda, Jorda 2:0 (5, 5), Řežábek, Mošovský – Valenta, Jorda 2:0 (8, 9), Žikeš ml. – Roba 1:2 (-9, 4, -8), Višváder, Bělík, Mošovský (Řežábek) – Roba, Svoboda, Jorda 2:1 (-1, 7, 8), Žikeš ml., Semrád, Hrdlička – La. Pírek, Lu. Pírek, Valenta 2:1 (9, -8, 9), Žikeš ml., Višváder (Hrdlička) – La. Pírek, Lu. Pírek 0:2 (-7, -6), Bělík, Semrád – Roba, Svoboda 0:2 (-6, -6).
Trenér Českých Budějovic: David Žikeš st.
Trenér Prostějova: Richard Beneš
Rozhodčí: Vondrášek a Hájek
Diváků: 50

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...