Dobré ráno, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Nohejbalová pohádka mužstva TJ Sokol I Prostějov v nedávno zahájené nové sezóně pokračuje. Po dvou předchozích vítězstvích totiž Hanáci úspěšně zvládli také duel 3. kola 1. ligy mužů ČR 2019 a celek MNK Silnice Group Modřice B navíc doma rozsekali nejvýraznějším možným rozdílem 6:0. Jindy nebezpečnému protivníkovi tak zazpíval pověstný kanár, zatímco skvěle hrající borci „jedničky“ pronikli i díky suverénnímu triumfu do čela druhé nejvyšší české soutěže!

Přitom samotný zápas vůbec nebyl tak jednoznačný, většina jednotlivých střetnutí naopak nepostrádala vyrovnanost i dramatičnost. Těžký boj odstartovala hned úvodní dvojice, kde bratři Ladislav a Lukáš Pírkové přemohli Gürtlera s Konupkou díky zvládnutým závěrům obou setů dvakrát 10:8 – 1:0. Ještě náročnější byly druhé dvojky, neboť Jakub Klaudy s Tomášem Svobodou ztratili proti deblu Halva - Novotný vstupní sadu 8:10. Potom se však parádně zvedli, ve druhé části dominovali 10:4 a tiebreak rovněž kontrolovali 10:8 – 2:0.
Rozčilení hosté si stěžovali na některé výroky rozhodčích i nepřízeň štěstěny, která v podobě řady prasátek skutečně přála domácím. Leč stále hlasitější nářky frustrovaných hráčů rezervy extraligového oddílu z jižní Moravy byly plané a k ničemu jim nepomohly. Prostějovští bojovníci se naopak soustředili sami na sebe, na své maximální nasazení i kvalitu vlastních výkonů. Což mnohdy těsné mače rozhodovalo.
Ukázkovým příkladem se staly obě trojice. Nejprve Klaudy – Svoboda - Martin Deutsch v nejvypjatějším utkání ze všech uspěli 10:9, 9:10, 10:8 (3:0), vzápětí sourozenci Pírkovi doplnění Janem Valentou statečně otočili nepříznivý průběh na 9:10, 10:5 a 10:9 – 4:0. Klíčovou roli přitom dvakrát sehrál nejen nohejbalový um, ale také pevnější nervy v tiebreacích. Totéž platilo pro plonkovou dvojici Petr Deutsch - Valenta, kterou nepoložil ani trochu zbytečně ztracený druhý set z neproměněných mečbolů. Chlapi chvilkové zklamání rychle setřepali, aby stěžejní třetí dějství ubojovali k celkovému skóre 10:4, 9:10, 10:9 – 5:0. Při absenci obvyklé singlové jedničky Tomáše Roby šel do zápasu jednotlivců Lukáš Pírek, jenž si proti Bolelouckému vybral v obou sadách slabší momenty. Napoprvé ovšem zvrátil menší ztrátu vcelku hravě 10:6 a ve druhém dílu symbolicky zatloukl poslední hřebík do modřické rakve tím, že si poradil i s krajně nepříjemným stavem 4:8. Dál trpělivě dřel, přestal chybovat. A obratem na 10:9 přidal rozhodující šestý bod zdánlivě suverénního výsledku 6:0, který však premianty stál hromadu tvrdé, poctivě odfárané práce.

HLAS TRENÉRA
Richard BENEŠ - TJ Sokol I Prostějov:
„Byl to mnohem těžší zápas, než napovídá celkový výsledek 6:0. V podstatě všechna jednotlivá utkání se vyznačovala vyrovnaností, některá více a jiná trochu méně. Ostatně čtyři ze šesti duelů šly až do tiebreaku, řada setů končila nejtěsnějším skóre 10:9, případně 10:8. Tím cennější je, jakým způsobem jsme nelehké střetnutí proti nebezpečnému soupeři zvládli. Kluci zahráli výborně, i když se nevyhnuli slabším okamžikům včetně chyb. Vždycky se ale z těchhle zaváhání dokázali opět zvednout a pokaždé to dotáhli k vítězství. Jak nohejbalovou kvalitou, tak velkou bojovností, maximálním chtěním a týmovou soudržností. Díky tomu i pevným nervům jsme uhráli veškeré těsné koncovky. Pochválit zaslouží úplně všichni hráči bez výjimky, v mančaftu teď po zimních změnách a vydařeném startu do sezóny panuje super atmosféra. Musíme však zůstat nohama pevně na zemi, aby euforie nebylo zase až moc. Je potřeba dál jít zápas od zápasu, v každém se snažit zabodovat. Zapomenout nesmím ještě na fanoušky, kteří zaplnili celou naši zrekonstruovanou tribunu a k vysoké výhře nám svým povzbuzováním také hodně pomohli.“


NOHEJBAL
1. liga mužů ČR 2019 – 3. kolo
TJ Sokol I Prostějov – MNK Silnice Group Modřice „B“
6:0
Výsledky jednotlivých utkání: Lad. Pírek, Luk. Pírek – Gürtler, Konupka 2:0 (8, 8), Klaudy, Svoboda – Halva, Novotný 2:1 (-8, 4, 8), Klaudy, Svoboda, M. Deutsch – Gürtler, Konupka, Spousta 2:1 (9, -9, 8), Lad. Pírek, Luk. Pírek, Valenta – Halva, Novotný, Bartoš (Hycl) 2:1 (-9, 5, 9), P. Deutsch, Valenta – Hycl, Boleloucký (Brenner) 2:1 (4, -9, 9), Luk. Pírek – Boleloucký 2:0 (6, 9).
Trenér Prostějova: Richard Beneš. Trenér Modřic B: Jakub Spousta.
Rozhodčí: Osman a Spáčil
Diváků: 100

Výsledky 3. kola:
Areál Club Zruč-Senec – TJ Sokol Holice 6:3, TJ Dynamo ČEZ České Budějovice – TJ Spartak MSEM Přerov 3:6, TJ Avia Čakovice B – TJ Slavoj Český Brod 6:3.
Průběžná tabulka po 3. kole
1. Prostějov 3 0 0 18:6 6
2. Zruč-Senec 3 0 0 18:8 6
3. Čakovice B 2 1 0 17:9 5
4. Č. Brod 1 0 2 13:15 2
5. Přerov 1 0 2 11:15 2
6. Modřice B 1 0 2 7:13 2
7. Holice 0 1 2 10:17 1
8. Č. Budějovice 0 0 3 7:18 0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...