Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Báječný vstup do nové sezóny prožívají nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov. Ve 2. kole 1. ligy mužů ČR 2018/19 získali pro ně nejcennější skalp krajského rivala, když vyhráli prestižní derby na půdě TJ Spartak MSEM Přerov 6:4. Důležitou bitvu navíc otočili z hodně nepříznivého vývoje a se stoprocentním ziskem dvou bodů skočili na druhém místě tabulky těsně za vedoucí Zruč-Senec!

Kvůli nepřízni počasí byl zápas přesunut z venkovního areálu do malé tělocvičny, kde panovaly dost stísněné a celkově náročné podmínky. I s touto nepříjemnou okolností si však během zimy obměněný kolektiv „jedničky“ dokázal poradit. Jak ke sladkému triumfu v konkurenčním městě dospěl, to Večerníku přiblížil trenér prostějovských mužů.
„Derby bylo tradičně velmi těsné, bojovné a záleželo doslova na každém míči, neboť žádný ze soupeřů nechtěl vyjít naprázdno. První dvojky proběhly dle předpokladů, oba zápasy zcela vyrovnaně a v každém vyhrál mírný favorit dané dvojice. Ještě vyrovnanější byly trojice, které se hrály obě vždy na tři sety a rozhodovalo se až v závěru, bohužel pro nás vždy nešťastně. A domácí tak šli do trháku 3:1. Letos se však zřejmě můžeme spolehnout na prostřední část zápasu, protože jak singlista Tomáš Roba, tak i dvojka Jan Valenta, Petr Deutsch mají svou velice dobrou kvalitu. Tak tomu bylo i tentokrát a bez ztráty sady jsme obě střetnutí vyhráli, tím srovnali na 3:3,“ popisoval Richard Beneš.
„Dramatickou podívanou nabídla závěrečná fáze utkání. Nejprve trojka vedená Jakubem Klaudym po jasně získaném prvním setu ztratila smolně ten druhý a vzápětí i celý duel. V tu chvíli se zdálo, že soupeř půjde do rozhodujícího trháku, neboť pro poslední trojici měl své nejlepší trio vedené zkušeným Pevelkou. Naši kluci ovšem fantasticky zabojovali a poměrně překvapivě vyrovnali na 4:4. Předposlední dvojka pak ale byla jen pro silné povahy s pevnými nervy. Excelentní přerovská dvojice s extraligovými zkušenostmi vedla v rozhodujícím setu již 9:7, za tohoto stavu jsem vystřídal Ladislava Pírka Tomem Robou. A též díky chybám domácích jsme obrátili na 9:10! Rozhodující dvojku si následně pár ve složení Kuba Klaudy, Tomáš Svoboda pohlídal, což znamenalo konečný výsledek 4:6 a naše důležité vítězství v perně vybojované bitvě,“ radoval se Beneš.
Po čtyřhodinové infarktové řeži dlouho zklidňoval rozbouřené emoce. „Ještě teď mi buší srdce a nervy pracují i několik hodin po skončení celého mače. Byl to doslova boj o každý balón a každý volný prostor v kurtu. Naši chlapci opět podali senzační výkon, před kterým smekám. Tento letos vytvořený mančaft má duši, bojovnost i vysokou herní kvalitu a hned první zápasy ročníku ukázaly, že se můžeme měřit s každým účastníkem prvoligové soutěže. Samozřejmě tehdy, pokud budeme v optimální sestavě. Tentokrát opravdu nebudu žádného hráče vyzvedávat, bylo by to ode mě nesolidní vůči ostatním bojovníkům. Podali jsme statečný týmový výkon a bodovat jsme si zasloužili,“ uzavřel vrcholně spokojený Beneš.
Zároveň sportovní fanoušky pozval na domácí šlágr třetího dějství 1. ligy, v němž průběžně druhý Sokol I Prostějov velikonočně hostí pátý MNK Silnice Group Modřice B. Hraje se v pátek 19. dubna od 14.00 hodin na venkovním kurtu u sokolovny na Skálově náměstí s nově zrekonstruovanou tribunou. „Myslím, že momentálně předvádíme skutečně pěkný nohejbal, který určitě stojí za zhlédnutí. Proto věřím, že ve sváteční den na Velký pátek si do našeho hlediště najde cestu co nejvíc příznivců a společně vytvoříme celému utkání důstojnou kulisu,“ přál si kouč Richard Beneš.

NOHEJBAL
1. LIGA MUŽŮ ČR 2019 – 2. KOLO
TJ Spartak MSEM Přerov – TJ Sokol I Prostějov
4:6
Výsledky jednotlivých utkání: Pavelka, Miklík – Klaudy, Svoboda 2:0 (9, 7), Štefan, Dreiseitl – Lad. Pírek, Luk. Pírek 0:2 (-5, -7), Miklík, Štefan, Šilhavý – Lad. Pírek, Luk. Pírek, Valenta 2:1 (-6, 5, 6), Pavelka, Zvoníček, Dreiseitl – Klaudy, Svoboda, Roba 2:1 (7, -9, 8), Šilhavý, Volman – Valenta, P. Deutsch 0:2 (-7, -9), Pavelka – Roba 0:2 (-7, -9), Miklík, Štefan, Šilhavý – Klaudy, Svoboda, Roba 2:1 (-3, 9, 5), Pavelka, Zvoníček, Dreiseitl – Lad. Pírek, Luk. Pírek, Valenta 0:2 (-1, -9), Pavelka, Miklík – Lad. Pírek, Luk. Pírek (Roba) 1:2 (8, -4, -9), Štefan, Dreiseitl – Klaudy, Svoboda 0:2 (-6, -8).
Trenér Přerova: Ondřej Miklík. Trenér Prostějova: Richard Beneš.
Rozhodčí: Jendrišák a Janek.
Diváků: 30.

1. LIGA MUŽŮ ČR 2019
Výsledky 2. kola: TJ Spartak MSEM Přerov – TJ Sokol I Prostějov 4:6, TJ Sokol Holice – TJ Avia Čakovice B 5:5, AC Zruč-Senec – TJ Slavoj Český Brod 6:4, MNK Silnice Group Modřice – TJ Dynamo ČEZ České Budějovice 6:1.
Průběžná tabulka po 2. kole
1. Zruč-Senec 2 0 0 12:5 4
2. Prostějov 2 0 0 12:6 4
3. Čakovice B 1 1 0 11:6 3
4. Č. Brod 1 0 1 10:9 2
5. Modřice B 1 0 1 7:7 2
6. Holice 0 1 1 7:11 1
7. Přerov 0 0 2 5:12 0
8. Č. Budějovice 0 0 2 4:12 0



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...