Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE:  Jak zvládnou nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov po četných změnách v hráčském kádru během zimní přestávky svůj zápasový vstup do 1. ligy mužů ČR 2019? Otázka, kterou si kladli sportovní zasvěcenci, dostala nadmíru potěšující odpověď. Premiéra to totiž byla báječná, výborně hrající Hanáci vyprovodili nebezpečný TJ Sokol Holice s někdejším mistrem světa i Evropy Jakubem Mrákavou jednoznačným výsledkem 6:2!

 

Na co se věrní fanoušci tradičního českého odvětví mohou při pohledu ze zrekonstruované tribuny těšit, to naznačilo hned úvodní střetnutí dvojic. Bratři Ladislav a Lukáš Pírkovi coby nové posily zařídili pro domácí první bod, když proti Konečnému s Voříškem sice začali viditelně nervózně, ale dokázali výrazným zlepšením otočit vstupní set z 5:9 na 10:9. A pak už kralovali. Zrodilo se tak vedení Prostějova 1:0.
Vzápětí však přišla hlušší pasáž duelu. Druhá dvojka Jakub Klaudy - Tomáš Svoboda (další novic) sice vyrovnaně vzdorovala deblu Mrákava, Nastoupil, leč těsně nezvládnutými koncovkami podlehla dvakrát 9:10 a 1:1. Načež i trojice Klaudy, Svoboda, Martin Deutsch ztratila s Mrákavovým triem první sadu nejtěsnějším poměrem, aby hosté závěr tohoto mače bezpečně kontrolovali – 1:2. Za tohoto nepříznivého stavu přišla na řadu trojka Lad. Pírek, Luk. Pírek, Jan Valenta (kapitán) a vzápětí plonková dvojice Petr Deutsch (čtvrtá akvizice) - Valenta. Přičemž obě bitvy měly podobný průběh: dobrým výkonem získaný set číslo jedna, vinou vlastních chyb prohraná druhá část a nakonec perfektním způsobem ovládnutý tiebreak 10:5, respektive 10:6. Zlomový obrat na 3:2 okamžitě potvrdil Tomáš Roba, neboť v singlu po slabším nástupu rychle ucítil pevnou antuku pod nohama a Nastoupila suverénně vystřílel z kurtu.
S průběžným vedením 4:2 měla moravská parta na dosah minimálně bod do tabulky za remízu, ovšem s touhle představou se absolutně nespokojila. Třetí trojici odmakali parádně Klaudy, Svoboda, M. Deutsch, tu čtvrtou podobně skvěle Lad. Pírek, Luk. Pírek, Valenta. Včetně psychické odolnosti ve vypjatých koncovkách, což prostějovskému mužstvu dohromady zajistilo maximálně vydařený odpich do nového ročníku druhé nejvyšší tuzemské soutěže – 6:2! „jsem moc spokojený. Chtělů bych poděkovat hráčům i divákům za podporu,“ zářil jako sluníčko Richard Beneš, kouč prostějovských nohejbalistů.
V sobotu 13. dubna od 14:00 hodin teď Sokol I čeká prestižní derby na půdě Přerova.
Statistiky z utkání a ostatní výsledky najdete na straně 26

+ LIŠTA PARTNERŮ (poslední)

HLAS TRENÉRA
Richar BENEŠ – trenér Sokol I Prostějov
„Celý tým zaslouží velkou pochvalu za vynikající výkon. Jednotlivce bych nerad hodnotil, protože všichni tentokrát odvedli skutečné maximum a navíc dodržovali stanovené pokyny. Proto by mančaft jako celek dostal podtrženou jedničku, pokud zvolím školní terminologii. Je evidentní, že kolektivu změny prospěly a (staro)noví borci Laďa Pírek, Lukáš Pírek, Peťa Deutsch i Tom Svoboda nám dodali jak herní kvalitu, tak zkušenosti a příkladný přístup. K nim se výborně přidaly stávající opory Kuba Klaudy, Tom Roba i kapitán Honza Valenta, což v součtu přineslo jednu z nejlepších nohejbalových podívaných za poslední měsíce či roky.“






  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...