Dobrý večer, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

K několika personálním změnám oproti minulé sezóně dojde na hráčské soupisce nohejbalistů TJ Sokol I Prostějov pro 1. ligu mužů ČR 2019. Kouč hanáckého kolektivu Večerníku prozradil, o jaké konkrétní obměny jde.

„Největší ztrátou určitě je odchod juniorského mistra světa a naší velké opory Jana Matkulčíka, o kterého loni projevily zájem extraligové Modřice. I sám Honza tam chtěl jít a já jsem se rozhodl mu nebránit ve štěstí, proto je dojednáno jeho hostování v elitním brněnském klubu. Sice ještě nedošlo k definitivnímu stvrzení podpisem smlouvy, ale to už je pouze otázka času,“ informoval Richard Beneš. Jsou tací, kteří mu uvolnění špičkového odchovance vyčítají – stejně jako před rokem v případě jiného šampióna planety mezi juniory Jakuba Ftačníka. „Podle mě je však logické, že když takový mladý hráč evidentně má na extraligu, měl by v ní působit a ne zůstávat o soutěž níž. Ti kluci se potřebují zlepšovat a například právě Kuba se za jediný rok mezi českou elitou ohromně zlepšil i vyhrál, je z něj výborný nohejbalista. Což mu osobně moc přeju, podobně jako Honzovi,“ zdůraznil Beneš.
Navíc by za Matkulčíka měla do Sokola I přijít náhrada v osobě vysokého blokaře Tomáše Svobody. „Ještě se to bude řešit, snad všechno klapne,“ zadoufal prostějovský trenér. Počítat každopádně může s jinou kvalitní posilou. „K návratu do soutěžního nohejbalu se mi povedlo přesvědčit Lukáše Pírka, což je borec minimálně na prvoligové úrovni a podle mého názoru by po náležité přípravě klidně mohl úspěšně hrát i extraligu. V našem oddílu působil coby kluk z Čunína od nějakých osmi let až do devatenácti, podílel se na mládežnických titulech mistrů republiky. Po přechodu mezi muže však skončil a dál pokračoval jen rekreačně, teď po letech se rozhodl vrátit. Naplno se zapojil do tréninků, má velkou chuť i zápal. A věřím, že nám může dost pomoci,“ těší Beneše.
O poznání víc než dosud se hodlá do zápasů zapojit mladý David Pazdera, z rekreační sekce TJ Sokol I do závodní nově přešel David Pořízek. A náhradou za Martina Deutsche, který z osobních důvodů vynechá pravděpodobně celou první polovinu této sezóny, přišel jeho bratr Petr Deutsch. „Hrál za Ivanovice na Hané druhou ligu a patřil tam k lepším plejerům, jde o nohejbalově solidního leváka trénujícího s námi už od listopadu,“ prezentoval Beneš další novou tvář. V součtu se stávajícími svěřenci (Jan Valenta, Jakub Klaudy, Tomáš Roba, Marian Příhoda, Tomáš Jorda, Martin Kolář, Radek Omelka, Ondřej Pospíšil) by měl upravený kádr splňovat potřeby druhé nejvyšší tuzemské soutěže. „Chtěl jsem, abychom mančaft rozšířili natolik, že už nebude docházet k problémům dát vůbec dohromady týmovou šestku pro mistrovské utkání. Což se v minulém roce někdy stávalo. Myslím, že záměr se podařilo v rámci možností naplnit, tím pádem bychom v první lize měli být schopni dál důstojně působit. Na rozdíl od loňska už se bude sestupovat, proto nesmíme od začátku sezóny nic podcenit,“ uzavřel ostřílený lodivod „jedničky“ Richard Beneš.



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...