Příjemnou noc, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V předchozím týdnu rozjel nohejbalový oddíl TJ Sokol I Prostějov školní ligu O pohár primátora. A teď přichází další krok na cestě k oživení zájmu místní mládeže o tento tradiční český sport. Bude to velmi atraktivní záležitost!

V rámci náboru žáků do Sokola I půjde ve čtvrtek 24. ledna od 9:00 hodin v Národním sportovním centru Prostějov o exhibici mistrů světa v nohejbalu, kteří předvedou své hráčské umění. Při zápasech dvojic se proti sobě postaví nejprve extraligoví borci z Modřic Lukáš Rosenberk a Jakub Pospíšil, následně se střetnou i domácí plejeři Jan Matkulčík a Jan Valenta. V hledišti budou školáci z některých prostějovských ZŠ, srdečně zvány jsou rovněž další školy jak z Prostějova, tak okolí.
„Tuto zajímavou akci se nám podařilo zajistit ve spolupráci s Českým nohejbalovým svazem. Doufám, že exhibice zaujme mladé zájemce o tento ryze český sport s dlouholetou tradicí. Naši talentovaní nohejbalisté v minulých letech sklízeli medailové žně ze všech možných mládežnických šampionátů, bohužel poslední dobou máme velký nedostatek dalších zájemců. A proto organizujeme tuto velkou akci pro školy. V případě zájmu o nohejbal se mohou mladí kluci přihlásit kterýkoliv pátek od 15:00 do 16:30 hodin v sokolovně TJ Sokol I Prostějov na Skálově náměstí během tréninků pod dohledem zkušených koučů mládeže,“ uvedl pro Večerník hlavní trenér úspěšného klubu Richard Beneš.
Také se ještě ohlédl za úvodním kolem výše zmíněné ligy škol O pohár primátora města Prostějova 2018. „Tuhle soutěž v nohejbalu trojic pořádá náš oddíl pod záštitou městské sportovní komise. Přihlásilo se šest prostějovských základních škol: Gymnázium Jiřího Wolkera, ZŠ Jana Železného, ZŠ Edvarda Valenty, ZŠ Dr. Horáka, ZŠ Palackého a ZŠ Melantrichova. V pátek 11. ledna proběhl v sokolovně na Skálově náměstí první bodovaný turnaj za účasti čtyř škol, dvě omluvené základní školy dohrají své zápasy v rámci dalšího kola během druhé poloviny února,“ informoval Beneš.
„Celá soutěž bude mít šest bodovaných turnajů základní části, ze které čtyři nejlepší týmy postoupí do závěrečných finálových bojů. Jarní kola už se přitom přesunou na venkovní kurt vedle sokolovny s nově zrekonstruovanou tribunou. Úvodní turnaj zatím nejlépe zvládl výběr Gymnázia Jiřího Wolkera, ale i všechny ostatní trojice ukázaly velkou bojovnost a snahu o co nejlepší výsledek. Právě maximální zapálení pro hru i radost ze sportování jsou nejdůležitější,“ zdůraznil Beneš.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...