Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov potřebovali k potvrzení postupu do play-off 1. ligy mužů ČR 2018 alespoň remizovat v zápase 13. kola soutěže. Bylo jím vždy prestižní derby s TJ Spartak MSEM Přerov ve vlastním prostředí antukového kurtu u sokolovny na Skálově náměstí. A domácí kýžený bodík za nerozhodný výsledek skutečně získali, čímž mají před závěrečným dějstvím dlouhodobé fáze ve Zruči nad Sázavou jistou účast v předkole vyřazovací fáze. Večerník sledoval čtyřhodinovou bitvu pěkně zblízka.

Po celonočním dešti se počasí během neděle neustále zlepšovalo až k odpolednímu svitu slunce za příjemné teploty. Prostějovští borci optimálních podmínek využili dobrým startem do utkání, když Valenta s Matkulčíkem otočili úvodní dvojku na 7:10, 10:6, 10:9. I druhý debl byl naprosto vyrovnaný, ovšem tentokrát koncovka nevyšla vinou toho, že Klaudy s Robou ve třetí sadě neproměnili od stavu 9:7 tři mečboly.
Potom se situace opakovala v trojicích. Matkulčík – Příhoda - Deutsch ji vydřeli zlepšenou koncovkou tiebreaku z 6:8 na 10:9, zatímco zprvu skvěle hrající Klaudy – Valenta - Roba neuvěřitelně ztratili hladké vedení 10:6, 8:3. „Tohle kluci viditelně podcenili, takový náskok neměli prošustrovat. Asi jsem to zakřikl tím, jak jsem při náskoku pěti bodů ve druhém setu řekl, že je rozhodnuto,“ kroutil nevěřícně hlavou prostějovský trenér Richard Beneš.
Za průběžného stavu 2:2 naštěstí přišla nejvydařenější pasáž duelu ze strany jeho svěřenců. Plonková dvojice Příhoda - Deutsch perfektně zvládla dramatické finiše obou sad 10:8 a 10:9, načež Roba v singlu famózním výkonem naprosto zničil Miklíka 10:5, 10:2. Vzhledem k úniku na 4:2 tak Sokolu I stačila už jediná jednotlivá výhra ke kýžené celkové plichtě.
Trio Matkulčík – Příhoda - Deutsch ji ještě nepřineslo, neboť za hosty se postupně rozjel ke kvalitnímu výkonu lídr Pavelka a domácí po boji podlehli 6:10, 10:8, 8:10. Vzápětí však výborně zabrali Klaudy - Valenta - Roba a po suverénním triumfu dvakrát 10:6 byl dílčí, leč podstatný cíl splněn. Pokud by navíc Sokoli dotáhli vedení 5:3 ke konečnému vítězství, mohli ještě teoreticky usilovat o posun na čtvrtou pozici tabulky a tím výhodu domácího dvorce pro jednorázové čtvrtfinále. Jenže Prostějované s vědomím jiné dosažené mety viditelně polevili, ztratili koncentraci a obě poslední dvojky dost hladce ztratili. Zrodila se tedy bodová dělba 5:5.
Mač zahajovacího kola play-off si nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov střihnou z už jisté šesté příčky za dva týdny buď na půdě Modřic B, nebo v Přerově. Ještě předtím uzavřou 1. září základní část ve Zruči nad Sázavou.


HLAS TRENÉRA
Richard BENEŠ - TJ Sokol I Prostějov:
„Do zápasu jsme šli s tím, že potřebujeme remízu, abychom bez ohledu na ostatní výsledky už po dnešku postoupili do play-off. Což se podařilo, proto můj hlavní pocit je spokojenost. Po nevydařeném vstupu do sezóny buďme rádi, že jsme do vyřazovací části proklouzli. Na druhou stranu tohle utkání bylo zralé na výhru, na kterou jsme nedosáhli vinou několika ztracených koncovek vyrovnaných duelů. To je trochu škoda, předkolo tak absolvujeme venku. Na druhou stranu zaplaťpánbůh i za tohle. (úsměv) Výtečně hrál Tomáš Roba kromě závěrečného debla, hlavně v singlu předvedl super nohejbal. Nemocný Honza Matkulčík velice dobře začal a postupně mu docházely síly, Kuba Klaudy měl nejlepší prostředek zápasu, Honza Valenta odvedl svoje s výjimkou poslední dvojky. A pochvalu zaslouží Marian Příhoda s Martinem Deutschem především za to, jak zvládli plonkovou dvojici. Celkově jsme jako tým nezahráli po letní pauze úplně špičkově, ale rozhodně ne ani špatně. Rozhodující je ten splněný cíl.“


NOHEJBAL
1. liga mužů ČR 2018 – 13. kolo
TJ Sokol I Prostějov – TJ Spartak MSEM Přerov 5:5
Výsledky jednotlivých utkání:
Valenta, Matkulčík – Doležel, Štefan 2:1 (-7, 6, 9)
Klaudy, Roba – Pavelka, Miklík 1:2 (8, -9, -9)
Matkulčík, Příhoda, Deutsch – Miklík, Štefan, Zvoníček 2:1 (7, -5, 9)
Klaudy, Valenta, Roba – Pavelka, Doležel, Kolman/Dreiseitl 1:2 (6, -9, -9)
Příhoda, Deutsch – Dreiseitl, Kolman/Zvoníček 2:0 (8, 9)
Roba – Miklík 2:0 (5, 2)
Matkulčík, Příhoda, Deutsch – Pavelka, Doležel, Dreiseitl 1:2 (-6, 8, -8)
Klaudy, Valenta, Roba – Miklík, Štefan, Zvoníček 2:0 (6, 6)
Valenta, Matkulčík/Jorda – Pavelka, Miklík 0:2 (-6, -7)
Klaudy, Roba – Doležel, Štefan 0:2 (-3, -9)
Trenér Prostějova: Richard Beneš. Trenér Přerova: Ondřej Miklík.
Rozhodčí: Jonák a Osman
Diváků: 70

NOHEJBAL - 1. LIGA MUŽŮ ČR 2018
Výsledky 13. kola: TJ Sokol I Prostějov – TJ Spartak MSEM Přerov 5:5, TJ Sokol Holice – AC Zruč-Senec 2004 6:4, SK Start Praha – TJ Dynamo ČEZ České Budějovice 6:0, TJ Avia Čakovice B – MNK Silnice Group Modřice B 6:3.
Průběžná tabulka po 13. kole
1. Start Praha 9 4 0 74:37 22
2. Čakovice B 9 2 2 68:41 20
3. Modřice B 7 2 4 65:50 16
4. Přerov 5 4 4 61:59 14
5. Holice 4 4 5 60:58 12
6. Prostějov 4 2 7 43:67 10
7. Č. Budějovice 2 1 10 43:68 5
8. Zruč-Senec 2 1 10 37:71 5

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...