Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Více než dva měsíce trvala letní přestávka v nohejbalové 1. lize mužů ČR 2018. O nejbližším víkendu se však tahle pauza stane už minulostí a druhá nejvyšší tuzemská soutěž zafinišuje posledními dvěma koly základní části, na něž volně naváže závěrečné play-off. Nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov chtějí být u toho.

Ačkoliv se v dosavadním průběhu sezóny potýkali s četnými absencemi řady hráčských opor, dokázali si vybudovat nadmíru slibnou pozici pro průnik do vyřazovacích bojů. V osmičlenné tabulce jsou sice až šestí, ale protože k.o. fázi si zajistí právě šest družstev a na sedmou příčku mají Hanáci čtyřbodový náskok, dělí je od splnění cíle jen kousek.
„Přes všechny letošní komplikace do play-off samozřejmě chceme. A já pevně věřím, že se tam opravdu dostaneme. Abychom se nemuseli ohlížet na výsledky ostatních celků, potřebujeme ze dvou zbývajících zápasů s Přerovem a ve Zruči získat aspoň jeden bod. Navíc je dost pravděpodobné, že i kdybychom dvakrát prohráli, tak stejně postoupíme. Já jsem však přesvědčen, že si dílčí úspěch můžeme zajistit úplně sami,“ řekl Večerníku trenér Sokola I Richard Beneš.
Jeho tým zatím získal devět bodů, zatímco hanácký rival okupující čtvrtý post průběžného pořadí jich nasbíral třináct. „Přerováci jsou na tom lépe než my, ale nám se na ně dlouhodobě docela daří a v jarní části jsme u nich remizovali 5:5. Pokud nastoupíme v solidní sestavě bez většího počtu chybějících hráčů, máme na to minimálně zopakovat nerozhodný výsledek. Nebo klidně i zvítězit,“ odhadoval Beneš směrem k duelu hranému v neděli 26. srpna od 14:00 hodin na domácím kurtu u sokolovny na Skálově náměstí.
Po tomhle diváckém šlágru Prostějované následně vycestují za derniérou základní části prvoligové soutěže na venkovní hřiště AC Zruč-Senec 2004, kde nastoupí v sobotu 1. září od 14:00 hodin. „Rádi bychom, aby v tu chvíli už bylo rozhodnuto o naší účasti ve vyřazovací fázi a my tak mohli na půdě poslední Zruče bez nervů usilovat o další vítězství. Teoreticky ještě lze vylepšit naši výchozí pozici pro play-off, ale jestli skončíme po čtrnácti kolech šestí, pátí nebo čtvrtí, to po pravdě tolik neřešíme. Hlavní je vyhnout se dvěma nejnižším místům tabulky,“ zdůraznil Beneš.
Osobně nepochybuje, že z předkola mohou borci „jedničky“ projít do semifinále a tím zopakovat loňský výborný počin. „Pokud do čtvrtfinále postoupíme, narazíme v něm na Modřice B, Přerov nebo Holici. A vůbec se nebojím, že bychom na kteréhokoliv z těchto protivníků výkonnostně neměli. Budu se znovu opakovat, ale u nás nejvíc záleží na kompletnosti sestavy. V plné síle jsme schopní vyrovnaně zápolit s každým v první lize,“ odtušil kouč.
Jak jeho svěřenci vlastně strávili prázdninovou pauzu? „Kluci měli tréninkové volno, přičemž někteří se zúčastnili různých jednorázových letních turnajů dvojic či trojic za různé výběry. Od minulého týdne jsme pak opět zahájili společnou přípravu ve stejném hráčském složení, jako v první polovině sezóny. Kádr tak zůstává beze změny, které přijdou spíš až pro příští ročník,“ doplnil Beneš.

1. LIGA MUŽŮ ČR 2018
Průběžná tabulka po 12. kole
1. Start Praha 8 4 0 68:37 20
2. Čakovice B 8 2 2 62:38 18
3. Modřice B 7 2 3 62:44 16
4. Přerov 5 3 4 56:54 13
5. Holice 3 4 5 54:54 10
6. Prostějov 4 1 7 38:62 9
7. Č. Budějovice 2 1 9 43:62 5
8. Zruč-Senec 2 1 9 33:65 5

Zbývající program základní části

13. kolo, neděle 26. srpna, 14.00 hodin: TJ Sokol I Prostějov – TJ Spartak MSEM Přerov, TJ Sokol Holice – AC Zruč-Senec 2004, SK Start Praha – TJ Dynamo ČEZ České Budějovice (13.00), TJ Avia Čakovice B – MNK Silnice Group Modřice B (15.00)
14. kolo, sobota 1. září, 14.00 hodin: Zruč-Senec – Prostějov, České Budějovice – Čakovice B, Modřice B – Start Praha, Přerov – Holice


00 lista nohec

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...