Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Téměř čtyřhodinovou bitvu svedli nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov a TJ Sokol Holice ve 12. kole 1. ligy mužů ČR 2018. Sobotní zápas na kurtu u sokolovny na Skálově náměstí byl dramatický až strhující, plný zvratů a s euforicky šťastným rozuzlením pro domácí kolektiv. Ten dokázal udolat nebezpečného protivníka 6:4 i přesto, že jeho sestavu táhnul někdejší vícenásobný mistr světa či Evropy Jakub Mrákava!

Hanáci naopak postrádali z rodinných důvodů kapitána Jana Valentu, ovšem s touto absencí se dokázali zdárně vyrovnat. Že by to mohlo jít, naznačila hned úvodní a bravurně zvládnutá dvojice Klaudyho s Robou.

Pak se ale dostal na scénu výše zmíněný Mrákava a hlavně on rázem otočil skóre na 1:2. Duo Matkulčík - Příhoda mu nedokázalo výrazněji čelit, naopak trojka Klaudy - Roba - Pazdera se střídajícím Jordou nakonec zůstala jediný míč od důležité dílčí výhry, což byla škoda.

Nicméně trojice Matkulčík - Příhoda - Deutsch vzápětí vyrovnala, byť chvílemi dělala zbytečné chyby. Naopak plonková dvojka Deutsch - Pazdera (Jorda) neměla vinou slabého výkonu žádnou šanci a neboť do singlu hosté nasadili Mrákavu, hrozil jejich trhák na 2:4. Zvlášť poté, co Roba nevyužil slibný vstup do utkání s rychlým vedením 4:1 a posléze ztrácel 5:10, 4:7. Nic nenasvědčovalo senzaci, leč ta se přesto dostavila. Prostějovský tahoun totiž fantasticky bojoval, vracel až neskutečné míče a vynikající hrou favorita doslova zničil obratem na setových 2:1!Tenhle klíčový moment borce Sokola I viditelně nakopl. Ačkoliv v obou následujících trojicích vždy ztratili zahajovací sadu, nepřestávali dřít a jak herním umem, tak velkým srdcem pokaždé nepříznivý průběh otočili. To už se hlediště víc a víc zaplňovalo nohejbalisty z končícího turnaje na Sokole II, již tak bouřlivá atmosféra se postupně měnila v pořádný fanouškovský kotel. A také s jeho pomocí „jednička“ svého soupeře nakonec přemohla. Klaudy a Roba sice navzdory solidnímu výkonu podlehli Mrákavově dvojce, avšak v posledním souboji šli na rozhicovanou scénu Matkulčík s Příhodou, aby vypjatou situaci plnou vypjatých nervů zvládli bravurně. 10:9 a 10:9, celkový výsledek 6:4! A zasloužený aplaus i děkovačky příznivcům nebraly konce.Zásluhou sobotního triumfu mají muži Sokola I už takřka jistý postup do předkola play-off. Momentální situaci v tabulce, program během nadcházející soutěžní pauzy i výhled do zbytku sezóny podrobně rozebereme v příštím vydání Večerníku!

pozápasové hodnocení trenéra
Richard BENEŠ - TJ Sokol I Prostějov
„Naprosté maximum poněkolikáté za sebou odvedl výtečný Tomáš Roba, který dokonce v singlu porazil jednu z ikon českého nohejbalu, mnohonásobného mistra republiky i držitele světových a evropských titulů Jakuba Mrákavu. Výkonem se Tomovi hodně přiblížil skvělý technik Kuba Klaudy, stejně jako smečař – blokař Honza Matkulčík. Současně by ode mne nebylo fér, abych nepochválil za předvedenou hru a především bojovnost celý mančaft. Kluci se během zápasu neustále povzbuzovali a dodržovali stanovenou taktiku. Jedno speciální poděkování pak rozhodně patří divákům, kteří dorazili v hojném počtu a opravdu výrazně nás podpořili. I díky vytvořené kulise se nám podařilo silné Holice zdolat.“

NOHEJBAL
1. liga mužů ČR 2018 – 12. kolo
TJ Sokol I Prostějov – TJ Sokol Holice 6:4
Výsledky jednotlivých utkání:
Klaudy, Roba – Taul, Kovář 2:0 (7, 5)
Matkulčík, Příhoda – Krátký, Mrákava 0:2 (-7, -7)
Klaudy, Roba, Pazdera (Jorda) – Krátký, Mrákava, Voříšek 1:2 (-5, 7, -9)
Matkulčík, Příhoda, Deutsch – Kučera, Taul, Kovář 2:0 (8, 9)
Deutsch, Pazdera (Jorda) – Kučera, Voříšek 0:2 (-4, -5)
Roba – Mrákava 2:1 (-5, 8, 7)
Klaudy, Roba, Jorda (Pazdera) – Kučera, Taul, Kovář 2:1 (-7, 8, 8)
Matkulčík, Příhoda, Deutsch – Krátký, Mrákava, Voříšek 2:1 (-9, 8, 8)
Klaudy, Roba – Krátký, Mrákava 0:2 (-8, -7)
Matkulčík, Příhoda – Taul, Kovář 2:0 (9, 9).
Trenér Prostějova: Richard Beneš. Trenér Holice: Jakub Mrákava.
Rozhodčí: Jendrišák a Janek.
Diváků: 70.

Další výsledky 12. kola: TJ Avia Čakovice B – SK Start Praha 3:6, MNK Silnice Group Modřice B – TJ Dynamo ČEZ České Budějovice 6:0, AC Zruč-Senec 2004 – TJ Spartak MSEM Přerov 4:6.
Tabulka po 12. kole:
1. Start Praha 8 4 0 68:37 20
2. Čakovice B 8 2 2 62:38 18
3. Modřice B 7 2 3 62:44 16
4. Přerov 5 3 4 56:54 13
5. Holice 3 4 5 54:54 10
6. Prostějov 4 1 7 38:62 9
7. Č. Budějovice 2 1 9 43:62 5
8. Zruč-Senec 2 1 9 33:65 5

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...