Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Boj nohejbalistů TJ Sokol I Prostějov o postup do play-off v 1. lize mužů ČR 2018 dostal mohutný impuls díky sobotní výhře na půdě TJ Dynamo ČEZ České Budějovice. Hanáci zvrátili nepříznivý vývoj přímého souboje o klíčové šesté místo tabulky a zásluhou nesmírně důležitého triumfu 6:4 v duelu 11. kola soutěže předskočili právě svého protivníka v průběžném pořadí.

„Do Českých Budějic jsme jeli s cílem vybojovat minimálně remízu, abychom stále byli ve hře o účast ve vyřazovací části. Bohužel mi v pátek zavolal Marian Příhoda, že se kvůli pracovním povinnostem nemůže zápasu zúčastnit a tak jsme o den později ráno vyrazili pouze v šesti lidech. Musím však pochválit kluky, že ani tento faktor je neodradil a o šanci do zbytku sezóny se parádně porvali,“ ocenil spokojený trenér Sokola I Richard Beneš.
Sobotní utkání bylo vzhledem k velkému vedru velice těžké pro oba celky, jež si sáhly opravdu až na dno svých sil. „Pro průběh pak mělo nemalou důležitost, že po naší první vyhrané dvojce i trojce a následném obratu domácích z 1:2 na 3:2 se kluci nepoložili, jak to u nich venku někdy bývá zvykem. Místo toho výborně zabrali v dalších střetnutích. V singlu Roba skvělým taktickým výkonem srovnal na 3:3 a následně trojice Valenta – Matkulčík - Deutsch nás dostala opět do vedení,“ popisoval Beneš.
Za stavu 4:4 následně vše rozhodly závěrečné dvojice. „V nich po nejdramatičtější bitvě dne Valenta s Matkulčíkem sice ztratili úvodní set, ale další dva získali vždy posledním míčem těsně 10:9. Tím pádem bylo jisté, že se domů nevrátíme s prázdnou. A vše dokonala v náš prospěch výborně hrající dvojka Klaudy - Roba smáznutím soupeřů ve dvou hladkých sadách! Mohli jsme slavit klíčové vítězství,“ radoval se prostějovský kouč.
Těžce urvaný dílčí úspěch v něm zanechal silné dojmy. „Musím pochválit bezezbytku celý kolektiv i s nováčkem Tomášem Jordou, který v trojici zaznamenal svou první výhru v ligovém utkání. Vynikající výkon předvedla chytře a takticky hraná dvojka Kuba Klaudy, Tom Roba, neboť kluci zvládli obě dvojice a navíc jednu trojku, čímž měli největší podíl na konečném výsledku 6:4. Nemluvě o tom, že Tomáš Roba přidal navíc i triumf v singlu a svými čtyřmi body znovu dokázal, jak je pro mančaft platným hráčem,“ vyzdvihl Beneš.
Atakovat ze šesté příčky pátý výběr TJ Sokol Holice zkusí Prostějované v nadcházejícím zápase 12. prvoligového dějství (sobota 16. června od 14:00 hodin na kurtu u sokolovny na Skálově náměstí). „Soupeře táhne český reprezentant a držitel mnoha světových medailí Mrákava, což bude pro nás velké sousto. Ale současně i výzva, neboť v případě dalšího bodového zisku budeme už jen krůček od postupu do play-off,“ burcuje svěřence i diváky Richard Beneš. (son)

1. liga mužů ČR 2018 - 11. kolo
TJ Dynamo ČEZ České Budějovice - TJ Sokol I Prostějov
4:6
Výsledky jednotlivých utkání:
Žikeš ml., Bělík – Klaudy, Roba 1:2 (6, -7, -7)
Ryneš, Šafránek – Valenta, Matkulčík 2:0 (9, 8)
Ryneš, Šafránek, Musil (Řežábek) – Klaudy, Roba, Jorda 0:2 (-6, -5)
Žikeš ml., Bělík, Zrna – Valenta, Matkulčík, Deutsch 2:0 (9, 9)
Řežábek, Zrna – Deutsch, Jorda 2:0 (5, 4)
Žikeš ml. – Roba 0:2 (-3, -7)
Ryneš, Šafránek, Musil – Valenta, Matkulčík, Deutsch 0:2 (-8, -9)
Žikeš ml., Bělík, Zrna – Klaudy, Roba, Jorda 2:0 (8, 4)
Žikeš ml., Bělík – Valenta, Matkulčík 1:2 (6, -9, -9), Ryneš, Šafránek – Klaudy, Roba 0:2 (-6, -8)
Trenér Českých Budějovic: David Žikeš st. Trenér Prostějova: Richard Beneš.
Rozhodčí: Vondrášek a Hájek.
Diváků: 100

NOHEJBAL
1. liga mužů ČR 2018
Výsledky 11. kola: TJ Spartak MSEM Přerov – SK Start Praha 5:5 předehráno, TJ Dynamo ČEZ České Budějovice – TJ Sokol I Prostějov 4:6, AC Zruč-Senec 2004 – TJ Avia Čakovice B 3:6, TJ Sokol Holice – MNK Silnice Group Modřice B 5:5.
1. Start Praha 7 4 0 62:34 18
2. Čakovice B 8 2 1 59:32 18
3. Modřice B 6 2 3 56:44 14
4. Přerov 4 3 4 50:50 11
5. Holice 3 4 4 50:48 10
6. Prostějov 3 1 7 32:58 7
7. Č. Budějovice 2 1 8 43:56 5
8. Zruč-Senec 2 1 8 29:59 5





IR+ LIŠTA PARTNERŮ

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...