Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dvě vítězství za sebou, to nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov v letošní sezóně ještě nezažili. A tahle neradostná zákonitost platí i nadále, neboť po úterním skolení celku Zruč-Senec padli Hanáci v sobotním střetnutí 8. kola 1. ligy mužů ČR 2018 na půdě MNK Silnice Group Modřice B. Navíc jasným poměrem 6:1, což je přikovalo k předposlednímu sedmému místu v průběžném pořadí druhé nejvyšší tuzemské soutěže.

Víkendový debakl se přitom vůbec nemusel konat, ačkoliv Sokolům oproti předchozímu duelu chyběl absentující Příhoda. Přesto dvojice Valenta, Matkulčík dokázala vyrovnat na 1:1 a trojici Valenta, Roba, Matkulčík chyběl jen kousek k dalšímu srovnání stavu na 2:2. Místo toho domácí odskočili na 3:1. A jakmile favorizovaný Hanus zvládl další vyrovnaný mač v singlu proti srdnatě bojujícímu Robovi (opět 2:1 na sady), posunulo se skóre už na 5:1. Načež přišla ze strany hostů naprosto nevydařená trojka – a bylo výsledkově vymalováno až příliš krutým debaklem.
„Citelně nám scházel Marián Příhoda. Bez něho jsme aspoň jednu trojici pořádně nabili, ale ani to nám nepomohlo. Zejména Honza Matkulčík měl totiž vysokou kazivost v útoku a pokud soupeři sami doslova darujeme v jednom setu sedm míčů, nemůžeme ani proti průměrnému družstvu pomýšlet na vítězství. Za stavu 5:1 jsme navíc poslední trojku úplně odevzdali, takhle nelze k utkání přistupovat. Ani za téměř rozhodnuté situace,“ nelíbilo se trenérovi prostějovských nohejbalistů Richardu Benešovi.
„Za možná jediné pozitivum považuji singl v podání Tomáše Roby, který dokázal nad juniorským mistrem světa Hanusem hrajícím singla i za extraligové áčko Modřic získat set, načež ve třetí sadě rozhodly až závěrečné dva nechytatelné míče silného protivníka. Nechtěl bych to zakřiknout, ale zdá se, že do dalších kol můžeme i v singlu pomýšlet na body. V každém případě byl Tom Roba v sobotu naším nejlepším hráčem, Honza Valenta odvedl svůj velmi solidní standard. Naopak se oproti zápasu se Zručí příliš nedařilo Honzovi Matkulčíkovi vinou vysokého počtu útočných chyb, jak už jsem zmínil,“ sesumíroval Beneš.
Sokol I po další hladké porážce zůstal sedmý, leč na šestou příčku znamenající ještě postup do play-off neztrácí žádný bodík. A v dalším prvoligovém dějství přivítá největšího favorita, průběžně druhý SK Start Praha (sobota 19. května od 14:00 hodin, kurt u sokolovny na Skálově náměstí). „Bude to šlágr se soupeřem, jenž má zvuk a kterého jsme loni dost potrápili v dramatickém semifinále. Snad přijde hodně fanoušků a znovu vytvoří dobrou atmosféru, jako proti Zruči. My budeme chtít dokázat, že v plné sestavě můžeme svést rovnocennou partii s každým,“ burcuje Beneš. 

NOHEJBAL
1. liga mužů ČR 2018 - 8. kolo
MNK Silnice Group Modřice B – TJ Sokol I Prostějov
6:1
Výsledky jednotlivých utkání:
Konupka, Gulda - Klaudy, Roba 2:0 (7, 5)
Halva, Burian - Valenta, Matkulčík 0:2 (-9, -8)
Boleloucký, Gulda, Halva - Klaudy, Deutsch, Jorda 2:0 (6, 8)
Spousta, Konupka, Burian - Valenta, Roba, Matkulčík 2:1 (9, -3, 8)
Hanus, Zach – Deutsch, Jorda 2:0 (4, 2)
Hanus – Roba 2:1 (5, -9, 7)
Boleloucký, Gulda, Halva - Valenta, Roba, Matkulčík 2:0 (6, 4)
Trenér Modřic B: Jakub Spousta. Trenér Prostějova: Richard Beneš.
Rozhodčí: Hrůza a Mandát.
Diváků: 50

Výsledky 7. kola: TJ Sokol I Prostějov – AC Zruč-Senec 2004 6:4, SK Start Praha – MNK Silnice Group Modřice B 6:4, TJ Sokol Holice – TJ Spartak MSEM Přerov 6:2, TJ Avia Čakovice B – TJ Dynamo ČEZ České Budějovice 6:1.
Výsledky 8. kola: MNK Silnice Group Modřice B – TJ Sokol I Prostějov 6:1, TJ Dynamo ČEZ České Budějovice – TJ Sokol Holice 5:5, TJ Avia Čakovice B – TJ Spartak MSEM Přerov 6:2, SK Start Praha – AC Zruč-Senec 2004 6:1.
1. Čakovice B 6 2 0 46:22 14
2. Start Praha 5 3 0 45:26 13
3. Modřice B 4 1 3 39:34 9
4. Přerov 3 2 3 35:35 8
5. Holice 2 3 3 37:36 7
6. Zruč-Senec 2 1 5 25:42
7. Prostějov 2 1 5 24:42 5
8. Č. Budějovice 1 1 6 29:44 3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...